VIDEO: Tiedän mitä luit kesälomalla

Tai jos aivan tarkkoja ollaan, niin tiedän mitä luin kesälomalla. Kahden viikon kesäloma part 1 päättyi viikon mittaiseen kiertolaiselämään Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa. Etenkin pitkillä juna- ja bussimatkoilla oli hyvin aikaa paneutua kirjojen pariin, joten kerrankin en kantanut mukanani läjää lukemattomia kirjoja kuten usein lomamatkoilla. Ja koska ihanan vehreässä puutarhassa oli mukavaa istuskella lappushortseissa pihanurmella, päätin kuvata teille videon tuon viikon luku-urakoinnista. Olkaapa hyvä!

Videolla ovat mukana seuraavat kirjat:

★★★★
Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin
Käännös: Outi Menna
S&S, 2018
Sivuja 303
Luettavaksi kustantajalta

★★★★
Riikka Ala-Harja: Kahden perheen Ebba
Otava, 2018
Sivuja 111
Luettavaksi kirjastosta

★★½
Kati Tervo: Rapsuta minua
Otava, 2018
268 sivua
Luettavaksi kirjastosta

★★★
Laura Honkasalo: Vie minut jonnekin
Otava, 2018
350 sivua
Luettavaksi töistä, arviokappale

★★★★
Kiera Cass: Valinta
Käännös: Laura Haavisto
Pen & Paper, 2016
340 sivua
Luettavaksi kirjastosta

Kesälomakirjat (3)

Videon lopussa pohdiskelen, jaksanko ollenkaan lukea loppuun asti Kiera Cassin Valintaa. No, kävipä niin hassusti, että kun videokamera oli sammutettu ja nousin junaan, uppouduin tarinaan aivan totaalisesti. Enpä muista koska olisin viimeksi lukenut yli 300-sivuisen opuksen päivässä. Mutta siitä lisää aivan omassa postauksessaan tiistaina.

allekirjoituslaura

Mitä sinä olet lukenut tänä kesänä? Minulla olisi vielä yksi kesälomaviikko jäljellä nyt elokuussa, joten lukuvinkkejä otetaan innolla vastaan.

 

19 thoughts on “VIDEO: Tiedän mitä luit kesälomalla

  1. Hauska video! Kiitokset siitä 🙂
    Minä olen lukenut ihan laidasta laitaan kesälomalla (heinäkuun aikana 12 kirjaa) – parhaiten taisivat mieleen jäädä Marcel Proustin Un amour de Swann (Kadonnutta aikaa etsimässä – kirjasarjasta) ja Komisario Palmut, joita kuuntelin äänikirjoina peräti kaksi. Niin, ja olihan sitten vastapainona englanninkielistä hömppää eli My Mamma Mia Summer, joka oli yllättävän laadukasta laiturilukemista. – Pitääkin kohta listata blogiinkin heinäkuun luetut, ettei jää (taas) rästiin.

    Minulla tuo Kiera Cassin kirja aiheutti lievää tuskastumista ja ärsytystä, mutta saatta johtua tietysti ihan siitä, että keski-ikäinen perheenäiti ei tosiaankaan kuulu kohderyhmään…

    Tykkää

    1. Kiitokset itsellesi kun katsoit! Ja voi, en ollut kuullutkaan tuosta My Mamma Mia Summer -kirjasta, se kuulostaa ihan pakolliselta luettavalta! Rakastan vähän kevyempää kirjallisuutta, ja jos siihen vielä lisätään Abban musiikki ja tuo musikaalielokuva, niin voin kuvitella nauttivani. Harmi, että olen niin laiska lukemaan englanniksi. Nyt täytyy punnita että astunko epämukavuusalueelle vai jäänkö odottamaan käännöstä, jota ei ehkä koskaan tule.

      Valinnassa on kieltämättä potentiaalia suureen ärtymykseen ja tuskastumiseen, siksi hämmennyinkin että nautin siitä niin paljon. Ehkä aika ja hetki oli otollinen. Kaksi seuraavaa osaa odottavat lukupinon huipulla vuoroaan, toivottavasti saan pidettyä saman imun yllä niiden kanssa. Joskus on nimittäin ihanaa vaan heittäytyä tuollaisen aavistuksen aivottoman (come on nämä misten ja naisten tiukat lokerot!) tarinan vietäväksi

      Tykkää

  2. Kesälomalla on kyllä ihanaa kun on aika lukea oikein urakalla. Minullakin työt odottavat, joten tahti tästä vähän hiljenee, mutta kun akut on hyvin ladattu, tuntuu arkeen palaaminenkin mukavalta.

    Luin lomalla kirjallisuutta ihan laidasta laitaan: kevyttä viihdettä, muutamia tietokirjoja, pari dekkaria jne. Ehkä kirkkaimpana jäivät mieleeni Satu Vasantolan En enää palaa takaisin koskaan luulen sekä Saara Turusen Sivuhenkilö. Toisaalta esimerkiksi Leonarf Goldbergin fanifiktio Sherlock Holmesin tytär tarjosi kesäpäiviin sopivaa, kotoisaa jännitystä.

    Tykkää

    1. Mulle on tuntunut tänä(kin?) kesänä maistuvan parhaiten kevyemmät kirjat. Toiselle kesälomapätkälle voisin tosin pakata mukaan ainakin yhden tietokirjan, niitäkin kun olisi jonoksi asti lukulistalla. Sekä En pala takaisin koskaan, luulen että Sivuhenkilö ovat omilla lukulistoillani, tosin haluaisin ennen jälkimmäistä lukea Rakkaudenhirviön. Se on minulla ekirjana kesken. Sherlock Holmesin tyttärestä puolestaan hurmaannuin äänikirjana, en malttaisi odottaa jatko-osaa!

      Tykkää

  3. Kiva video, mukavasti esittelit lukemasi kirjat. Niistä mulle on tuttu ainoastaan Anyurun romaani joka minusta on ihan tajuttoman hyvä.
    Parhaillaan on menossa Don DeLillon Alamaailma, jonka jätin jo kesken, mutta päätin sitten kuitenkin lukea loppuun, koska se on aika lailla uskomaton teos. Paksut kirjat ei oikein ole mun juttu ja Alamaailman 900 sivua herättävät määrällään hienoista ahdistusta.

    Tykkää

    1. Kiitos Omppu! 🙂 Mulla on sama juttu pitkien kirjojen kanssa, niihin tarttuminen pelottaa. Ihannemitta taitaa minulle olla 250-350 sivua, ehkä kuitenkin mieluiten siinä 300 korvilla. Paksuja kirjoja on myös hankalampi kantaa mukana, hartiat kirkuvat, kun repussa painaa kaikkien muiden elintärkeiden tavaroiden lisäksi paksu kirja.

      Tykkää

  4. Ihana video ja sinä olet aivan ihastuttavan pirteä ja puhut selkeästi! Videota katsoi ja kuunteli ilolla, vaikka vain muutama kirja alkoi kiinnostaa. Tuosta Anyurun kirjasta olen jonkin verran lukenut, mutta en ole oikein päässyt selvyyteen haluanko sen lukea vai en. Aihehan vaikuttaa valtavan kiinnostavalta, mutta mahdollinen sekavuus (?) huolettaa. Mutta taidan kallistua kokeilemisen puolelle.

    Honkavaaran kirja ei aiemmin kiinnostanut, mutta mainitsit videolla muutaman asian jonka takia alkoi hieman kiinnostaa. Tosin kovin stereotypiset henkilöhahmot ja roolit yleensä ärsyttävät eli mahtaisikohan otsasuoneni alkaa pullottaa liikaa lukiessa 😀 Täytyy miettiä.

    Minulla on lukeminen jäänyt nyt kesällä hieman vähemmälle reissailun takia. Näin käy yleensä joka kesä eli ei mitenkään yllättävää tällainen. Tosin pian matkustan Suomeen käymään ja siellä vietän muutamia viikkoja korvessa mökillä ja siellä tulee sitten luettua senkin edestä. Tällä hetkellä luen muun muassa dekkaria (Ragnar Jonasson: Snow Blind), joka sijoittuu Islannin talveen: sitä onkin mukava lukea kolmenkymmenen asteen lämmössä 😀

    Tykkää

    1. Kiitoksia, onpa ihanaa kuulla että pidit videosta! Tuo Anyurun kirja on lukemisen arvoinen, mutta sen ympärillä vellonut kehuaallokko ehkä vähän latisti omaa lukukokemustani. Ei ikinä saisi kasvattaa odotuksia huippuunsa, sillä todella usein sitä joutuu pettymään. Sillä tavalla pilaa monta hyvää kirjaa.

      Honkasalon kirja oli aika nopealukuinen, joten yhtään rivakampi lukija selättää sen kyllä pikaisesti. Siinä oli oma viehätyksensä, jos tykkää tästä genrestä ja minua huvittivat valtavasti viittaukset lifestyleblogeihin, olenhan niitä seurannut jo yli kymmenen vuotta. Viime aikoina niiden lukeminen on tosin vähentynyt, aika ei vain riitä ja onhan se alkuajan tunnelma hävinnyt lukijamäärien kasvaessa ja bloggaamisen muuttuessa ammattimaisemmaksi.

      Voi ei, tuo dekkari kuulostaa aivan ihanalta! Mulla on Satu Rämön kirjonen myötä ollut aivan järkyttävä Islanti-kuume, joten kaikki tuollainen kiinnostaa. Olisi ihanaa myös päästä matkustamaan tuolle kiehtovalle saarelle.

      Tykkää

  5. Luin kesällä nuorille ja nuorille aikuisille suunnattuja kirjoja. Ne ovat juonivetoisia ja helppolukuisia. Jäin koukkuun etenkin Katharine McGeen kirjasarjaan Tuhat kerrosta. Se sisältää kunnon saippuaoopperaa jännittävällä loppuratkaisulla. Kiera Cassin kirjasarja oli höpsöydessään myös koukuttava.

    Tykkää

    1. Keräsin juuri eilen kirjoja seuraavaa lomaviikkoa varten, ja aika paljon tuli valittua helppolukuisia nuortenkirjoja. Kesällä kaipaan helposti soljuvaa kerrontaa ja nopeaa edistymistä kirjoissa. Tuo Tuhat kerrosta vaikuttaa muuten ihan tajuttoman kiinnostavalta, ehkä tartun siihen kun saan tuon Cassin sarjan luettua.

      Tykkää

  6. Olipas kiva video! Ja hauska loppukaneetti 😀

    Mitään en ole noista kirjoista lukenut, vaikka ennestään tuttuja kirjailijoita oli mukana. Honkasalolta olen lukenut pari 60-luvulle sijoittuvaa romaania jotka eivät ole chick litiä, Perillä kello kuusi oli todella omaan makuuni. Kati Tervoa olen lukenut kolmen kirjan verran, Kesäpäiväkirja oli ihan jees heidän perheen elämästä, mutta ne historialliset romaanit, nyt viimeisimpänä Ellen Thesleffistä, olivat minusta oikein hyviä. Tuo kolumnikokoelma on kyllä aika pitkä…. luin juuri ihan vastaavan laisen Anna-Leena Härköseltä, mutta se oli alle 200 sivua ja siinä on tuollaisia noin kolmen sivun juttuja jo riittämiin…

    Tykkää

    1. Kiitoksia! Nauratti itseänikin kun kameran ruudulta katsoessa näytti ihan lastenohjelmalta 😀

      Enpä muuten tajunnut, että Perillä kello kuusi on myös Honkasalon teos. Minulla oli se jossain vaiheessa aika pitkään kirjastosta lainassa, mutta en ehtinyt lukea sitä. 1960-luku todellakin kiehtoo, täytyykin perehtyä laajemmin hänen tuotantoonsa!

      Tarkoititko Härköseltä Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia -kokoelmaa? Kuuntelin sen juuri äänikirjana, ja vähän jäi halju olo. Hyvätkin kolumnit lätistyvät kun niitä on paljon putkeen. Lisäksi yllätyn joistain Härkösen mielestäni vähän tunkkaisista ajatuksista. Kauhea kun nyt jo ehdin unohtaa, mutta sukupuoleen tai ulkomaalaisiin jotkut tölväisyt liittyivät.

      Tykkää

  7. Tosi mukava video, kivan napakat arviot kirjoista. 🙂 Olipa hauska katsoa kommenttejasi Kiera Cassin Valinnasta. Huomasin nimittäin Twitteristä, että kirja kolahtikin sitten ihan hyvin. 😀 Itse olen ole sarjaan tutustunut käytännössä, mutta blogijutuissa ko. sarjan upeat kannet kyllä kiinnittävät aina huomioni. Ne puvut!!

    Omia kesän parhaitani ovat olleet mm. Elena Ferranten Napoli-sarjan kolmas osa (tätä sarjaa suosittelen, jos Italia kiinnostaa!), Sarah Crossanin Yksi (tutustuin säeromaaniin ja tämä oli tosi koskettava, ihanan symppis YA-kirja tärkeästä aiheesta) ja fantasian saralla Siri Pettersenin Korpinkehät-trilogia, jonka luin nyt vihdoin ja viimein loppuun. Jostain syystä ensimmäisen osan ilmestymisen jälkeen vähän niin kuin unohdin koko sarjan mutta innostuin siitä alkukesällä uudelleen. Luin kaksi viimeistä osaa lähes ahmimalla ja oli mukava lukea osat kerrankin niin, että edellisen osan tapahtumistsa vielä muisti jotain. 😀

    Tykkää

    1. Cassiin tapahtui tosiaan jokin aivan kummallinen hurahtaminen, vaikka ennakkoon olin TODELLA epäileväinen. Kaksi seuraavaa osaa onkin nyt pakattu ensi viikon mökkeilyä varten, toivottavasti saan saman innostuksen pidettyä yllä. Ja nuo kannet ovat todellakin hurmaavat!

      Minä lupasin juuri itselleni, että mun ei tarvitse lukea Napoli-sarjaa, kun ensimmäinen osa ei oikein innostanut. Taistelin sen loppuun asti, mutta en saanut innostettua itseäni toisen osan pariin. Päätin siis luovuttaa, ja kuunnella ne äänikirjoina. Se on mulle helpompi muoto. Crossanin Yhden luin puolestaan ahmimalla ja lainasin itse asiassa häneltä muutaman muunkin teoksen englanniksi. Aivan mahtavia nuo säeromaanit! Korpinkehät on tuntematon, täytyykin pistää muistiin.

      Tykkää

  8. Hei,
    olipa kiva video. Katsoin sitä tarkalla silmällä, sillä vloggaus polttelee omassakin mielessä. Just sopivan mittainen, aito ja luonteva ote – tosi symppistä (ehkä se oli se Pikku Kakkos -fiilis 🙂
    Olen noista lukenut vain Anyurun, joka ainakin Helsinki Litissä lausuttiin AnJuru. Sen vastapainoksi onkin hyvä lukea myös kepeämpää, romanttista kesäpäivätekstiä, joten en ihmettele ollenkaan junamatkalukemistasi!

    Tykkää

  9. Kiitokset, tätä oli todella kiva tehdä! Iski myös kunnon videokuume, seuraavalla lomalla täytyykin taas nauhoittaa muutama video.

    Tuo lausumistapa kuulostaisi muuten erittäin loogiselta! Täytyisi varmaan jatkossa vähän perehtyä vieraskielisiin nimiin etukäteen, niin ei tulisi tällaisia jäätymisiä 😀

    Tykkää

Jätä kommentti