13 tunnelmallista rakkaustarinaa joululukemiseksi – Kirjabloggaajien joulukalenteri, luukku 5

Ihanaa joulukuun alkua, rakas lukija, ja tervetuloa Bibbidi Bobbidi Bookiin, mikäli seurasit Hemulin kirjahyllyn linkkiä tänne meidän postaukseen! Kirjabloggaajien joulukalenterin viidennestä luukusta paljastuu tukku romanttisia lukusuosituksia joulunpyhien ajaksi. Luen itse fantasian lisäksi varsin paljon romantiikkaa ja ajattelinkin tänään suositella joitakin suosikkejani vuosien varrelta. Lisäksi kokosin suositusten perään listan teoksista, jotka itse haluaisin lukea seuraavaksi!

kirjabloggaajien_joulukalenteri

1. Nicholas Sparks: See Me
Lähes mikä tahansa teos Nicholas Sparksin tuotannosta on itkemismateriaalia ja sama pätee myös hänen kirjoistaan tehtyihin elokuvasovituksiin (joita on muuten varsin monta tarjolla Netflixissä!). Omasta hyllystäni löytyy Sparksilta varsin uusi teos See Me, joka kertoo Colinista ja Mariasta. Molempien menneisyyden haamut tuovat suhteen alkutaipaleelle omat haasteensa – mutta rakkaus tietenkin voittaa.

2. L. S. Hilton: Maestra
L. S. Hiltonin Maestra ei aivan ole romantiikkaa, vaan pikemminkin trillerin ja eroottisen kertomuksen sekoitus. Juuri näistä elementeistä koostuva seikkailu on viihdyttävä ja paikoin hengästyttävä (yes, pun intended). Maestra kertoo englantilaisesta Judysta, joka kyllästyy surkeaan työhönsä taidemaailmassa ja päättää mahdollisuuden esittäytyessä tarttua tilaisuuteen päivittää oma elämänsä astetta paremmaksi. Vuosituhannen rakkaustarinaa ei tässä romaanissa nähdä, mutta sitä ei toisaalta tarvitakaan.

3. Sylvia Day: Scandalous Liaisons
Sylvia Day tunnetaan paremmin Crossfire-sarjastaan, mutta kirjailijan muuhunkin tuotantoon kannattaa tutustua. Olen itse pitänyt erityisesti Dayn historiallisista kertomuksista ja kolmesta novellista koostuva Scandalous Liaisons onkin yksi suosikkejani. Tarinat sijoittuvat 1800-luvun alkupuolen Englantiin ja niiden hahmot seikkailevat ristiin pää- ja sivuhenkilöinä novellien välillä. Oma suosikkini on ehdottomasti Lucien’s Gamble.

4. Niina Mero: Englantilainen romanssi
Ainoa suomalainen suositus tällä listalla on tänä vuonna julkaistu Niina Meron Englantilainen romanssi. Teos on yksi vähiten ongelmallisia chick lit -kirjoja, joita olen koskaan lukenut. Se kertoo viktoriaanista Englantia ja sen kirjallisuutta rakastavasta suomalaisesta Norasta, joka matkaa Englantiin osallistuakseen siskopuolensa häihin. Matkaa mutkistavat kuitenkin komeat miehet ja mysteerinen katoaminen vuosia aiemmin.

5. David Nicholls: Sinä päivänä
David Nichollsin Sinä  päivänä oli kirja, joka toi minut ja Lauran aivan alussa yhteen. Olimme vasta perustamassa Bibbidi Bobbidi Bookia, kun keskustelimme tämän teoksen lopetuksesta ja siitä, ettei kummallakaan ollut aiemmin ollut lähipiirissä ketään, jolle olisi voinut avautua loppuratkaisusta. Sinä päivänä on hellyttävä kertomus kahdesta ystävyksestä, joilta kestää aivan luvattoman kauan löytää toisensa. Kirjasto on tehty myös elokuva!

6. Renée Ahdieh: The Beautiful
Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, tälle listalle pääsee mukaan Renée Ahdiehin The Beautiful. Tämä tänä vuonna julkaistu vampyyritarina on oivaa luettavaa jokaiselle, joka on joskus rakastanut Twilightia – ja tästä voi ehdottomasti pitää, vaikka olisi vihannut Twilightia! Historiallinen vampyyritarina sijoittuu 1870-luvun New Orleansiin ja esittelee ilahduttavan kavalkadin erilaisia hahmoja, sekä itsepäisen sankarittaren ja tumman ja salaperäisen miespäähenkilön.

Näiden teosten lisäksi olen jatkuvasti lisäämässä Goodreadsin TBR-hyllyyni lisää romanttisia kirjoja. Erityisen paljon lisäyksiä tulee, kun katson chandler ainsleyn videoita Youtubesta (katso erityisesti Steamiest books of 2019 ja my top 20 favorite books of all time -videot!). Tässäpä siis vielä lista teoksia, joista en osaa oman kokemukseni perusteella sanoa mitään, mutta jotka löytyvät Goodreadsistäni!

  1. Penelope Douglas: Corrupt (Devil’s Night, #1)
  2. Kate Stewart: The Guy on the Right (The Underdogs, #1)
  3. Tessa Dare: The Wallflower Wager (Girl Meets Duke, #3)
  4. Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue
  5. Aisha Saeed: Written in the Stars
  6. Robinne Lee: The Idea of You
  7. Stephanie Perkins: Anna and the French Kiss (Anna and the French Kiss, #1)

Jos olet sattunut lukemaan jonkun näistä kirjoista, niin heitä ihmeessä kommentti joko tuonne kommentiboksiin alle tai vaikkapa meidän ig:n kautta! Kuulisin mielelläni näistä kirjoista lisää kokemuksia ja suosituksia siitä, mitä lukea ensimmäiseksi.

Käy kurkkaamassa myös kirjabloggaajien joulukalenterin edellinen luukku Hemulin kirjahylly -blogista ja seuraava luukku Anun ihmeelliset matkat -blogista!

allekirjoitusminna

11 thoughts on “13 tunnelmallista rakkaustarinaa joululukemiseksi – Kirjabloggaajien joulukalenteri, luukku 5

  1. Kiitos runsaista vinkeistä! Sydän pamppaillen kyttäsin, olisiko joku ehtinyt jo blogata minun romanttisesta brittikirjastani, josta kerron huomenna kalenterin vuorossani, mutta onneksi ei…

    Näistä mainituista olen lukenut vain Englantilaisen romanssin, ja se oli tosi hauska ja mieleenpainuva – menee varmaan tämän vuoden luettujen kirjojen kärkipaikoille. Toki nurkkapatrioottina kirja ihastutti siksikin, että siinä hengailtiin myös Tampereella Tammelantorilla.

    Tykkää

  2. Romantiikkaa tulee minulla luettua aika vähän, mutta joulun aikaa se kyllä on enemmän kuin paikallaan. Listaamistasi kirjoista olen lukenut Sinä päivänä, mutta minuun se ei oikein iskenyt. The Beautiful kuulostaa minulle hieman erilaiselta kirjalta, jota voisin hyvinkin kokeilla. Usein romantiikan nälässä tartun nimittäin vanhoihin hyväksi havaittuihin klassikoihin (mm. Ylpeys ja ennakkoluulo toimii aina), mutta eipä tuo haittaa, vaikka päivittäisin lukulistalle jotain uudempiakin kirjoja. 🙂

    Tykkää

    1. Lämmin suositus The Beautifulille! YA-kirjana se on helposti lähestyttävä, mutta ei kuitenkaan se aivan kaikkein kliseisin tarina lajissaan. 🙂 Ja peukut myös Ylpeydelle ja ennakkoluulolle: se on yksi mun kaikkien aikojen lempiklassikoita!

      Tykkää

  3. Tämä on ihana luukku kaikille romantiikan nälkäisille. Itsekin joukkoon kuulun aina silloin tällöin. Yllä olevista kirjoista en ole lukenut mitään, mutta eniten kiinnostaisi David Nichollsin Sinä päivänä.

    Tykkää

  4. Mikä onnenpotku suorastaan, että löysin teidän bloginne!

    Teen juuri valinnaisena opintona AMK:ssa Lukupiiri -kurssia ja eräänä tehtävänä oli tutustua lukemisen yhteisöllisyyden ulottuvuuteen, valita kirjallisuusaiheinen blogi tai podcast, ja kirjoittaa essee aiheesta.

    Olen etsinyt jo kauan kirjallisuusblogia, joka sopisi minulle ja nyt te olette siinä. Olette nuoria naisia, kirjallisuuden ja viestinnän ammattilaisia (jollainen minäkin haluan joskus olla) ja käsittelette kirjoja ihanan raikkaasta. Pidän siitä, että käsittelette mm. ”hömppäkirjoja” ja kaikkea muutakin todella monipuolisesti.

    Kulutan itse paljon kirjoja ja luen monipuolisesti eri genrejä. Olenkin keskivertoa lukeneempi ihminen, jos niin saa sanoa ilman oman kehun kalskahdusta. Enkä todellakaan häpeä myöntää lukeneeni satoja Harlequin -kirjoja taskulampun valossa teinivuosina ja vieläkin luen aina suurempien kirjallisten ponnistusten välissä kevyempää kirjallisuutta.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ohhoh, mitä kohteliaisuuksia! Kiitos paljon ja ihanaa, että olet nauttinut meidän blogista! Mahtavaa myös, että siitä on ihan konkreettisesti apua opinnoissasi.

      Bibobook perustuu vahvasti sille, mitä me Lauran kanssa luetaan ja varsinkin mun lukutottumuksiin romantiikka ja ”hömppä” kuuluu vahvastikin. Se on hyvää vastapainoa varsinkin kaikelle sille tieteelliselle kirjallisuudelle, jota saan työssäni kahlata läpi. Keveys ei tee kirjallisuudesta yhtään sen huonompaa tai vähemmän arvokkaampaa. Kaiken lukemisen ei tarvitse palvella jotakin suurta päämäärää, vaan lopputulos voi aivan hyvin olla viihtyminen ja nauttinen.

      Kiitos paljon vielä kommentistasi. Tsemppiä opintoihin ja tervetuloa seuraamaan meitä! 🙂

      Tykkää

  5. Kaikki nämä kirjat ovat nimeltä tuttuja minulle, mutta yhtäkään en ole lukenut. Luin nuorempana paljon romantiikkaa, mutta sittemmin se jäi. Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja makukin kulkee sykleissä eli kenties tulee taas aika, kun haluan lukea romantiikkaa.

    Tykkää

    1. Musta tuntuu, että tämä pätee erityisesti romantiikkaan ainakin omalla kohdallani. Joskus en voi sietää romanttisten kirjojen päähenkilöitä ja juonikuvioita, toisena ajankohtana en haluaisi mitään muuta lukeakaan. 😀

      Tykkää

Jätä kommentti