Anteeksipyyntö kirjabloggaajille

Saimme tiistaina tuohtuneen kommentin lukijalta, joka kuului näin:

Voitteko nyt herran jumala opetella muuttamaan kuvakokoa… Tuhoatte niiden ihmisten blogit jotka ovat erehtyneet laittamaan linkin blogiinne sivupalkkiinsa… 😀 Esimerkkinä http://kristankirjat.blogspot.fi , jonka blogia on mahdoton lukea saatikka kommentoida nyt. Eikä ole edes eka kerta kun jonkun muun blogi jää lukematta teidän massiivisten kuvien takia.

Hämmentyneenä klikkasin kommentoijan jakamaa linkkiä ja tottahan se oli, ottamani kuva Sarah J Maasin A Court of Mist and Fury -teoksesta komeili keskellä Lukutoukan kulttuuriblogia. Otin ongelmasta screenshotin ja lähdin selvittämään, mistä se johtuu.

screenshot_bibobook_featuredimage

Internetin syövereistä ei vastausta löytynyt, mutta ajattelin jo tässä vaiheessa, että vika on varmaankin siinä, että Blogger ja WordPress eivät keskustele keskenään. Yritin vielä pienentää omassa blogissamme postauksen otsikkokuvan mallin pienimpään sallimaan muotoon, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta.

Seuraava askel oli tukipyyntö WordPressin suuntaan. Oma viestini kuului näin:

”Hi!

The problem isn’t strictly me or what I’m doing but I’m hoping to fix it anyway. We have a bookblog on WordPress and we use the Sela theme. We upload featured images to all our posts. They are usually around 1500×1000 pixels so that they are wide enough for the website.

Now a reader commented on one of our posts that when someone using a Blogger blog adds us to their reading list (on their blog’s sidebar where people see the blogs they follow), our featured images appear too big on those Blogger blogs. And when our pics are too large on their blogs, people can’t read those blogs. Our blog is called Bibbidi Bobbidi Book and an example of this situation can be found here: [linkki Driveen, jossa yllä oleva screenshot nähtävissä] On the pic our featured image is the huge pic on the bottom of the site and as you can see it makes reading the other blog impossible. I tried changing our featured image on that post to 820 pixels in width as it is the minimum for the theme but it didn’t work.

What is causing this and is there any way for me to fix it?

Sincerely,
Minna Markkanen”

Vuorokaudessa saapui vastaus:

”Hello,

Typically, with sharing tools, they’ll fetch the info for the post, like the location of any featured image, title, etc.  We pass along that info to that tool. However, we can’t control the formatting or how the info is displayed on a third-party tool.  It looks like that’s something that would need to be adjusted on the Blogger end of things.

Steve K. – Happiness Engineer
WordPress.com”

Eli: Se, että blogimme kuvat ovat valtavan suuria Bloggerissa, ei johdu siitä, että me tahallamme tekisimme niistä suuria ja näin estäisimme muiden blogien lukemisen. Sen sijaan ongelma johtuu siitä, että WordPressin ja Bloggerin välillä jokin ei toimi, kun meidän blogin lisää omaan ”Näitä blogeja seuraan” -syötteeseensä Bloggerissa. Kuten WordPressin teknikko viestissäänkin sanoo, me ei pystytä ongelmaa korjaamaan, vaan vika löytyy todennäköisesti Bloggerin widgetistä (jota Bloggerin käyttäjät tuskin itse pystyvät fiksaamaan).

Pahoittelut jokaiselle bloggaajalle ja blogille, joiden tekstejä
ei ole pystynyt lukemaan kuviemme vuoksi!

Yritämme miettiä ratkaisua ongelmaan, mutta sillä välillä suosittelemme poistamaan meidät luettujen blogien listalta Blogger-blogien sivupalkista. Bibbidi Bobbidi Book on alusta lähtien panostanut visuaalisuuteen ja osana sitä ovat isot, hyvälaatuiset kuvat. Emme siis aio tulevaisuudessakaan tinkiä blogimme laadusta, vaan yritämme keksiä ongelmaan jonkin muun ratkaisun. Jos kukaan siellä ruudun toisella puolella on kokenut samanlaista ja ratkaissut pulman, kuulisimme mielellämme sinusta. Kommentoi tätä postausta tai laita sähköpostia osoitteeseen bibobookblogi@gmail.com.

Vaikka blogimme poistaisikin luettujen listalta Bloggerin widgetistä, voi meitä silti seurata muilla tavoilla. Päivitämme jokaisesta uudesta postauksesta Facebookkiin ja Instagramiin ja jaamme niitä myös henkilökohtaisissa Twittereissämme. Lauran löytää @LauraKuivalahti ja minut @Miimh.

Pahoittelemme vielä kerran kuviemme aiheuttamaa ongelmaa, se harmittaa meitä yhtä paljon kuin teitä lukijoitakin. Toivotaan, että se saadaan korjattua!

allekirjoitusminnaEdit 11.3.2016 kello 21.39: Kiitos kivoista kommenteista ja viesteistä! Jos et halua poistaa blogiamme lukulistaltasi Bloggerissa, ota kuvat listan asetuksista pois päältä. Kiitos vinkeistä niitä antaneille. 🙂

4 thoughts on “Anteeksipyyntö kirjabloggaajille

  1. Joo, tämä on se ongelma WordPressin ja Bloggerin välillä. Huomasin sen itse viime vuonna ja otin pikkukuvat pois käytöstä. Testasin mielenkiinnosta, että jos laitan pikkukuvat takaisin, tuleeko jostain wordress-blogista iso kuva oman blogitekstini päälle ja näin kävi jälleen muutaman worpressblogien kuvien kanssa. Eli worpressiläiset saavat pitää kuvansa entisellään ja bloggerilaiset seuraavat joko ilman kuvia tai sitten muiden somekanavien kautta. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s