Viisi lukuhaastetta, jotka haluaisin tehdä (mutten varmaan koskaan ehdi)

Jokainen kirjabloggaaja on varmasti joskus haaveillut lukevansa ne sata kirjaa vuodessa tai taklaavansa kaikki venäläiset klassikot. Voisipa sitä lukea myös yhden kirjan jokaisesta maasta tai Suomen 100-vuotissynttäreiden kunniaksi kahlata läpi suomalaisen kirjallisuuden kulmakivet.

Kuulun ehdottomasti tähän porukkaan, joka haaveilee erilaisten lukuhaasteiden suorittamisesta. Päiväunissani olen laajasti lukenut ja sitä kautta kirjallisesti sivistynyt – mutta todellisuudessa palaan aina Harry Pottereihin ja young adult -fantasiaan. Sairaslomapäivän ratoksi ajattelin kirjata ylös muutaman lukuhaasteen, jotka olisi ihanaa tehdä ja joskus sanoa, että hei, mä olen oikeasti tehnyt tuon haasteen loppuun saakka!

bibobook_lukuhaasteet2

Ensimmäisenä listalla on Rory Gilmore -lukuhaaste, johon törmäsin muistaakseni Twitterissä viime vuonna. Hetken googlauksen jälkeen löysin Buzzfeedin artikkelin, jossa on listattu kaikki huimat 339 kirjaa, jotka mainitaan Gilmoren tyttöjen seitsemällä kaudella. Huhhuh, siinä on tosiaan lukemista… Mutta se kuulostaa niin hauskalta!

Rory on sarjassa aina nenä kiinni kirjassa ja ensimmäisellä kaudella hän ottaa kirjan mukaan jopa lukion tansseihin. Olen itse siinä mielessä samanlainen, että kannan joko fyysistä kirjaa tai tablettiani mukaan joka paikkaan ja aina jos mulla on ylimäärästä aikaa, kaivan kirjan esille. Rory on fiksu ja tekee kovasti töitä eli siinäpä vasta erinomainen roolimalli.

Rory varmasti pääsi vuodessa sataan luettuun kirjaan – määrä, johon en ole itse vielä kertaakaan päässyt. Vuonna 2015 pääsin jonnekin 65 luetun teoksen tienoille ja viime vuonna 50 hujakoille. Tänä vuonna olen lukenut yhteensä 24 kirjaa ja tavoitteena on päästä 50:een vuoden loppuun mennessä. Mutta jonain vuonna olisi ehdottomasti hienoa lukea sata kirjaa vuoden aikana. Se tosin vaatisi todennäköisesti hieman etukäteissuunnittelua ja aimo kasan motivaatiota.

Helpompi haaste saada loppuun voisi olla TBR100-lista eli sata kirjaa, jotka haluan lukea. Sen voisi koostaa omien mielenkiinnon kohteiden perusteella, eikä aikarajaa tarvitsisi olla. Sellaisen listan voisi tietysti laittaa näkyville myös tänne blogiin. Mitä mieltä olette, kiinnostaisiko sellainen teitä?

Viimeisenä, muttei tietenkään vähäisimpänä, tälle listalle pääsee vielä Kirjallinen maailmanvalloitus -haaste, jossa on tarkoituksena lukea yksi teos jokaisesta maailman maasta. Luulen, että oma makuni on sellainen, että luen lähinnä amerikkalaista ja englantilaista kirjallisuutta. Monipuolisuuden ja näkökulmien avartamisen nimissä olisi siis varmaan ihan hyödyllistä lukea muualtakin maailmasta tulevaa kirjallisuutta.

Kolahtaako joku näistä haasteita suhun? Entä suoritatko just nyt jotain lukuhaastetta? Jos et ja etsit hyvää vielä tälle vuodelle, niin myös tämä Popsugarin haaste voi olla tsekkaamisen arvoinen.

Ihanaa viikkoa sulle!

allekirjoitusminna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s