Lukupiiriä etsimässä

Teelajitelma, pikkuleipiä, suolaista piirakkaa, iloista naurua. Mielikuvani lukupiireistä on hyvin kaunis, seesteinen ja idyllinen. Ei siis ihme, että olen jo vuosia halunnut olla osa aktiivista, mutta sopivan harvoin kokoontuvaa lukupiiriä.

Lukupiiri (2)

Kirjallisuuden opintojen perusta oli muutama kohdallani kotimaiseen kirjallisuuteen paneutuva lukupiirikurssi. Niissä ei kuitenkaan ollut kaipaamaani herttaista lukupiirihenkeä: tapasimme meluisissa yliopiston kahviloissa (kakku ei kuulunut ohjelmaan), keskustelimme välillä hyvinkin puuduttavista kirjoista ja sain olla jatkuvasti stressaantunut siitä ehdinkö lukea teokset ajoissa. Parempaa yritystä olikin jo kirjakerhossa, jonka perustin opiskelijatovereideni kanssa. Taisimme ehtiä kokoontua kahdesti, kolmas kerta siirtyi hamaan tulevaisuuteen, sillä kukaan ei saanut luettua sovittua kirjaa ajoissa ja lopulta asia vain unohtui.

Kiireisen arjen keskellä voi olla hankalaa löytää aikaa paneutua etenkin oman mukavuusalueen ulkopuolelta haettuun kirjaan. Vielä mahdottomampaa tuntuu olevan pienen tovin löytäminen, jotta koko kirjaklubi ehtisi saman pöydän ääreen. Lukeminen on jo perusluonteeltaan usein varsin yksinäinen harrastus, mutta välillä olisi aivan PAKKO päästä puhumaan lukemastaan jonkun kanssa. Esimerkiksi luettuani David Nichollsin Sinä päivänä olisin kaivannut keskustelutoveria ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Harmi kyllä lähipiiristäni ei löytynyt kyselemälläkään ketään, joka olisi lukenut teoksen ja olisi pystynyt siitä kanssani juttelemaan.

Omasta pikkuisesta lukupiiristä haaveillessani löysin sattumalta Ylen tarjoamat lukupiirit. Konsepti oli minulle täysin uusi, mutta täytyy tunnustaa, että ainakin Maija Vilkkumaa lukupiirin vetäjänä houkuttaa. Hänen piirinsä kokoontuu verkossa ja radiossa torstaina 28. syyskuuta Sonja O. kävi täällä -kirjan teemoilta. Kuvissa näkyvästä Elina Hirvosen Kun aika loppuu  -teoksesta keskustellaan puolestaan Emmi Itärannan johdolla 2.11. Oikein harmittaa, että Ronja Ryövärintytärtä käsitellyt lukupiiri meni minulta sivu suun, mutta onneksi syksyn aikana on paljon muuta kiinnostavaa tiedossa. Teetä ja pikkuleipiä voin tarjota myös tietokoneen ääressä istuvalle itselleni.

Haaveiletko sinä lukupiiristä tai oletko kenties sellaisen jäsen? Miltä Ylen tarjoamat lukupiirit kuulostavat?

allekirjoituslaura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s