Podcast: Toteemieläimemme Peppi Pitkätossu ja muita Astrid Lindgrenin luomuksia

Jos joku kirjailija ansaitsee oman jaksonsa lasten- ja nuortenkirjallisuutta käsittelevään podcastsarjaan niin Astrid Lindgren. Eikä suinkaan pelkästään maanmainioiden kirjojensa ja klassikkoasemansa vuoksi vaan myös sen takia, että siskoni ja Kirjojen kasvattamien vakiovieras Lotta on suuri Lindgren-fani. Pippuriset tyttöhahmot Pepistä Nykäsen Lottaan taisivat ihastuttaa kohdeyleisöään, eikä kaima kirjan päähahmona ainakaan laimentanut innostusta.

IMG_6780

Lapsuudestani muistan Lindgrenin tuotannosta vahvimpana Melukylän lapset, joiden pariin palaan edelleen mieluusti etenkin kesäaikaan. Nyt aikuisena olen ihastunut erityisen paljon Veljeni Leijonamieleen, jonka toivoisin näkeväni taas pitkästä aikaa näytelmänä. Jyväskylän kaupunginteatteri esitti ihastuttavan sadun muutamia vuosia sitten, mutta uskoisin, että kirjasta saisi aikaan vielä näyttävämmänkin näyttämötulkinnan.

Kaikista vahvimmin Astrid Lindgrenin pariin meidät on johdattanut äitimme, mutta toki isämmekin mainitaan podcastissa sopivasti näin isänpäivän kunniaksi. Siskoni muistelee, että Osaa Lottakin ajaa -kirjasta lainattu huudahdus ”verta minun syntymäpäivänäni” on edelleen arkikäytössä etenkin isämme kanssa. Sitaatti on toimiva aina kun näkyy verta, ei vain syntymäpäivänä, huomauttaa Lotta-siskoni.

IMG_6782

Tämän muistelun myötä haluan toivottaa oikein hyvää isänpäivää! Ehkä jo ensi vuonna näemme juhlapäivää ennen hieman monipuolisempia kirjalahjakatalogeja, sillä tänä vuonna lahjaehdotuksiin on nostettu muitakin kuin miesten miehistä kirjoittamia kirjoja. Silti on hyvä muistaa, että konkreettisia lahjoja tärkeämpiä ovat varmasti tällaiset yhteiset muistelut.

allekirjoituslaura

4 thoughts on “Podcast: Toteemieläimemme Peppi Pitkätossu ja muita Astrid Lindgrenin luomuksia

 1. Minun suosikkini ovat Ronja, Mio ja Veljeni, Leijonamieli. Kaikki tullut luettua moneen kertaan. Uppoaa niin lapsena kuin aikuisena, mutta tarinat ymmärtää vähän eri tavoin. Muuhun tuotantoon en juurikaan ole tutustunut, joskin ala-asteella opettaja taisi lukea ääneen Eemelin kommelluksista.

  Tykkää

  1. Ronja ja Mio pitäisi ehdottomasti lukea pian, ne ovat jääneet niin etäisiksi ja niistä voisi saada aikuisena paljon irti. Suosittelen ehdottomasti Melukylän lapsia, niissä on ihanan lämpöistä tunnelmaa ja pieniä suloisia seikkailuja

   Tykkää

 2. Olen niiiiin iloinen, että olette tehneet kirjapodcastin nimenomaan lasten- ja nuortenkirjallisuudesta! Tosin täytyy tunnustaa, etten ole vielä yhtään jaksoa kuunnellut, kun bussimatkat ovat kuluneet pitkästä aikaa lukemalla. Mutta kyllä minä vielä kunnostaudun! 😀 Mä olen alkanut lukemaan Lindgreniä vasta teininä ja oon lukenut pelkästään Leijonamielen ja Ronjan. Tarkoitus olisi palata näihin vanhoihin suosikkeihin ja tutustua vihdoin myös Peppiin! ❤

  Tykkää

  1. Lasten- ja nuortenkirjat ansaitsevat ehdottomasti enemmän huomiota ja tämä on yksi tapa antaa sitä niille. Ja onneksi podcastit ovat täällä pysyvästi, joten niiden pariin pääsee syventymään kunhan sellainen hetki jostain sattuu löytymään 🙂

   Lindgreniin kannattaa ehdottomasti tutustua, vaikka se olisi lapsena jäänytkin vieraaksi. Näistä tarinoista ja kuvituksista saa niin paljon irti myös aikuisena. Ovat myös mitä parhaimpia lahjaideoita esimerkiksi kummilapsille

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s