Podcast: Kuka tämä Paula on, haluan Neiti Etsivän!

Kirjojen kasvattamat -podcastsarjan seitsemäs osa on kaikkien iloksi (tai kauhuksi) tuplajakso! Uppouduimme siskoni Lotan kanssa niin syvälle nuortenkirjapinojemme keskelle, että sieltä ei rämmitykään ihan hetkessä pois. Kuka tämä Paula on, haluan Neiti Etsivän! -jakso kelaa läpi siis nuoruusvuosiemme suosikkeja vanhoista tyttökirjoista aina pikkutuhmiin ruotsalaiskirjasarjoihin.

IMG_6750

Kirjamakumme alkoivat eriytyä siskoni kanssa, kun siirryimme vanhempien lukemista iltasaduista omien lukulamppujemme ääreen. Monet kirjasarjat olivat toki yhteisiä suosikkejamme, sillä tietysti Hämeenlinnan pääkirjaston nuortenosastolla käsi hakeutuu väkisinkin samoja niteitä kohti. Olemme lukeneet Mystery Clubeja, Baby-Sitters Clubeja, eläinkirjoja sekä Evan & Adamin kaltaisia korvannipukoita punerruttavia kirjoja.

IMG_6756IMG_6760

Vaikka kahlasimme läpi kymmenittäin ikäpolvellemme suunnattuja kirjoja, myös äitimme vaikutus näkyi edelleen nuoruusvuosien lukuvalinnoissamme. Herkuttelimme kuvitelmissamme Viisikon eväiden ääressä ja Lotta kerää edelleen Merri Vikin Lotta-kirjoja. Löysimme myös kaavan kirjalle, joka nousee varmasti Lotan suosikiksi: omapäinen Lotta-hahmo, kaksoset, sisäoppilaitos ja vanha tunnelma. Tällaisia lempikirjoja siskollani näyttää nimittäin olevan useampiakin.

IMG_6749

Podcastin lopuksi käydään myös suuri Tuija Lehtinen -väittely. Jos nyt joskus saa omaan kaimapäätyyn pelata, olen toki lukenut (lähes?) kaikki Lehtisen Laura-kirjat. Tuo ysärin lapsille suunnattu kirjasarja oli helppo valinta lukupinoihin, mutta siskoni sen sijaan kääntyi kasari puolelle. Hänen suosikkejaan ovat Lehtisen Mirkka-kirjat, vaikka hän on tutustunut myös Lauraan. Podcastissa selviää, meneekö tämä yhdeksi kirjalliseksi kissatappeluksi vai löydämmekö sopuisan rinnakkaiselon kirjasuosikkiemme parissa.

allekirjoituslaura

2 thoughts on “Podcast: Kuka tämä Paula on, haluan Neiti Etsivän!

  1. Onpa kiva idea käydä läpi omassa nuoruudessa luettuja kirjoja! Neiti Etsivät, Mystery Clubit ja kaikenmaailman eläinkirjat luin minäkin läpi. Harvoin luin mitään yksittäisiä kirjoja, sarjat oli enemmänkin kovassa huudossa.

    Täytyy pistää tämä muistiin ja tehdä joskus itsekin:)

    Tykkää

    1. Nuoruuden lempikirjat aiheuttavat todellista nostalgiaa! Olin myös täysin unohtanut jotkut ihan ehdottomat lempparit, kuten osan noista eläinkirjoista. Heppakirjoja en puolestaan lukenut ollenkaan. Ja yksi jännä sarja, joka ei oikein uponnut, oli Pikku vampyyri. Jostain syystä se ahdisti minua suunnattomasti, ja itkin äidille, etten haluaisin kuoltuani nukkua arkussa vampyyrina 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s