Podcast: Vau, siinä se nyt on, Joulupukin kylä

Siskollani Lotalla on käsittämätön kyky heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivia sitaatteja Disney-elokuvista. Tämä taito ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin yhdysvaltalaisiin animaatioihin, vaan myös Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu -kirjan elokuvasovitus on Lotalle ehtymätön lentävien lauseiden aarreaitta. Näin ensimmäisen adventin kunniaksi Kirjojen kasvattamat esitteleekin näitä siskoni imitointitaitoja.

IMG_6770

Joulu on onnellista aikaa, mutta tähän jaksoon sisältyy myös pientä haikeutta. On nimittäin tullut aika hyvästellä podcastsarjamme, ainakin toistaiseksi. Olemme syksyn aikana taivaltaneet kahdeksan jakson aikana läpi kirjallisen kasvupolkumme aina ensimmäisistä kuvakirjoista nuortenkirjoihin. Tämä on ollut hieno matka, jota ehkä vielä joskus jatkamme. Toiveita saa esittää! Näin viimeisen jakson kunniaksi nauhoituksissa tapahtui myös klassinen kämmi: muistikortti täyttyi juuri ennen lopputoivotuksia. Kuulokkeisiin kajahtavaa tunnusmusiikkia kuunnellessanne voitte siis kuvitella kiitokset kuuntelusta ja tästä yhteisestä matkasta sekä lämpöiset joulunodotuksen toivotukset.

IMG_6766

Mutta niin, se joulu. Kunnaksen tuotannossa on myös herttainen Joulupukki-kirja. Ehkä itselleni kaikista mieluisimpia joulukertomuksia ovat kuitenkin Astrid Lindgrenin Melukylän lapset -kirjoista poimitut joulutarinat. Vanhanaikaista tunnelmaa, aitoja joulukuusia ja rintasokeria. Ai että. Myös Marko Leinon iki-ihana Joulutarina kuuluu jouluun, voihan sitä lukea kuin joulukalenteria, luvun päivässä.

Olen tämän syksyn aikana yrittänyt haravoida kirjastosta lainaan myös aivan uusia joulukirjoja, ja muutama varsin kiinnostava yksilö onkin löytynyt. Uudemmista joulukirjoista on luvassa juttua siis myöhemmin joulukuussa. Sitä odotellessa kuunnelkaa tämä Kirjojen kasvattamien joulujakso, juokaa glögiä, halikaa rakkaita ja syökää paljon pipareita!

allekirjoituslaura

Podcastin musiikki: http://www.bensound.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s