Menossa Helsingin kirjamessuille? Nappaa tästä mukaan messubingo ja meidän vinkit tapahtumaan

Torstaina alkavat Helsingin kirjamessut, ja me olemme ainakin jo ympyröineet kiinnostavimmat keskustelut messuohjelmasta. Koska valtavan ohjelmatarjonnan keskellä voi olla vaikea navigoida, päätimme luoda itsemme ja teidän iloksenne pienen messubingon. Saatko sinä kolmen suoran joko pystyyn, vaakaan tai vinottain?

kirjamessubingo

Bongaa julkkis
Tämä suorituskohta on varsin subjektiivinen tekijästä riippuen – siis kenet haluaa määritellä julkkikseksi ja kenet ei. Vaihtoehtoja messuilla on tarjolla runsaasti, sillä merkittäviä kirjailijoita ja heidän esiintymisiään on luvassa pilvin pimein. Kirjallisuuskentän ulkopuolisen julkkiksen bongaamiseen hyvä mahdollisuus on ainakin Senaatintorilla lauantaina kello 12, kun Antti Tuisku puhuu Antti Tapani -kirjastaan.

Paijaa hauvaa
Kirjamessuillakin voi käydä rentoutumassa lukukoiran kanssa, miten ihanaa! Lukukoira Börje on tavattavissa Toukolassa lauantaina ainakin kello 12–12.30 ja 14–14.30. Tsekkaa messuohjelmasta muut tapaamisajat!

Ota teemamaa haltuun
Kirjamessujen teemamaa on tänä vuonna Yhdysvallat. Teemamaahan liittyen on tarjolla vaikka minkälaista ohjelmaa, mutta näin toimittajan näkökulmasta yksi mielenkiintoisimpia on varmasti lauantaina Senaatintorilla kello 12.30 järjestettävä keskustelu Muuttuva Amerikka: Suomalaiset ulkomaankirjeenvaihtajat Yhdysvalloissa. Keskustelemassa ovat toimittajat Mika Hentunen (Yle), Olli Herrala (Kauppalehti), Pirkko Pöntinen (Yle) ja Rauli Virtanen. Keskustelua vetää Baba Lybeck.

Tutustu uuteen kirjailijaan
Messuohjelmasta on helppo bongata entuudestaan tuttuja kirjoja ja kirjailijoita, mutta mitä jos tällä kertaa perehtyisit myös entuudestaan tuntemattomaan tuotantoon. Tähän on tietysti hirveän vaikeaa antaa vinkkejä, muta esimerkiksi torstaina klo 12.30–13.00 Suomenlinnassa esiintyvä Eeva Lennon voisi olla hyvä tärppi. Eeva Lennon, Lontoo kertoo Yleisradion toimittajan urasta maailmalla.

Hyppää nuorten maailmaan
Nuortenkirjat ja etenkin ya ovat saaneet meidät aivan totaalisesti pauloihinsa, joten älä sinäkään missaa näitä mahtavia kirjoja! Kalliossa on tarjolla nuorille sopivaa kirjallisuutta läpi messujen. Esimerkiksi perjantaina klo 12.30–14.00 järjestettävä paneelikeskustelu #Olesinä – Kirjallisuuden moninaisemmat äänet ja heti perään esiintyvät Revi se -kirjan kirjoittajat Karri Miettinen ja Kaisa Happonen kannattaa merkitä ylös messuohjelmaan.

Osta kirja lahjaksi
Jouluun on kaksi kuukautta (turha sitä on yrittää kieltää!), joten harkitsevimmat lähtevät jo lahjaostoksille. Kovat paketithan ovat tunnetusti parhaita, joten säästä aikaa myös myyntipöytien koluamiseen, äläkä unohda antikvariaatteja!

Ole yhteiskunnallinen
Messuilla on tarjolla valtavasti yhteiskunnallisia keskusteluja ja aiheita, jotka haastavat aivonystyröitä. Kiinnostaako sinua kestävä muoti (pe klo 14.30 Kruunuhaka), lasten oikeudet lasten kirjallisuudessa (pe klo 15.00 Hakaniemi), myytit Kiinasta (la klo 18.00 Esplanadi) tai #metoo (su klo 12.30 Senaatintori)?

Hanki signeeraus kirjaan
Mikä kruunaisikaan messuvierailun yhtä upeasti kuin signeerauksen saaminen aivan uudelta tuoksuvaan kirjaan? Ole tarkkana, ettet missaa lempikirjailijaasi!

Moikkaa tuttua tai tuntematonta
Kirjojen ohella messuissa parasta ovat toiset, samasta asiasta innostuneet ihmiset! Törmää toiseen kirjabloggaajaan tai bongaa tuttu ihmisvilinästä. Tai jos oikein rohkeaksi heittäydyt, niin kehaise jotain teosta kirjapinojen keskellä vieressä seisovalle tuntemattomalle.

Muistathan tägät meidät vaikka Instagramissa (@bibobookblog),
jos täytät bingolappua messujen aikana. Nähdään viikonloppuna!

Ps. Kiitos kaikille lippuarvontaan osallistuneille! Onnetar suosi tällä kertaa nooraa! Voittajalle on lähetetty sähköpostia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s