Tuntuuko booktube vieraalta? – Näiden videoiden avulla pääset kärryille kirjatubesta

Olen ehdottomasti printti-ihminen, haluan kirjani ja lehteni kahisevan paperisina. Monta vuotta kiukuttelin lehtien sivuilla pyöriville videoille enkä voinut ymmärtää, miten saisin käytettyä loputtomasti aikaa YouTuben ääressä. Näemmä mieli voi kuitenkin muuttua, sillä viime vuonna aloin ihan tosissani innostua YouTubesta ja etenkin kirjatubesta. On vain yksi ongelma.

Suomalaisia kirjatubettajia on vielä sangen vähän, joten uusia videoita ei tule tarpeeksi usein tarjolle. Seuraan muutamia ulkomaalaisia kirjatubettajia, mutta koska luen pääsääntöisesti kotimaisia kirjoja ja äärimmäisen harvoin englanniksi, suurin osa videoiden sisällöstä ei kosketa minua. Miksi haluaisin innostua mahtavalta kuulostavasta kirjasta, jota en mitä luultavimmin tule lukemaan, ellei kirjaa joskus satuta suomentamaan?

Tasaisin väliajoin eteeni osuu kuitenkin videoita, jotka kiinnostavat myös kaltaistani lukumaultaan nirsoa ihmistä. Booktubeen tutustuminen kannattaa aloittaa seuraavien videoiden avulla, ne ovat hauskoja ja rentoja katsauksia lukemisen moniin puoliin.

Eikös sitä sanota, että suuri rakkaus tuo mukanaan suuria pelkoja? Me kirjaihmiset tiedämme, että rakkaat niteemme ovat jatkuvasti alttiina mitä suuremmille vaaroille. Mikä on sinusta pelottavin kohtalo, jonka kirja voi kokea?

Kun on uppoutunut taitavasti punottuun juoneen, tuntuu nykäisy takaisin reaalimaailmaan varsin julmalta. Voi että kuinka monella tavalla lukijaa voikaan ärsyttää!

YouTube on täynnä Harry Potter -aiheisia videoita. Tässä epäsuosittuja Potter-mielipiteitä esittelevässä videossa on myös todella hedelmällinen keskusteluosio. Ihmiset tietävät aivan valtavasti velhomaailmasta ja ovat valmiita spekuloimaan mitä pienimpiäkin yksityiskohtia viestikaupalla.

Ihmeotukset-elokuvat ovat synnyttäneet paljon pohdintaa ja kritiikkiä. Uusimmassa elokuvassa on nähty paljon ongelmia, ja Rowlingia on syytetty muutenkin tarinoidensa kaunistelusta jälkikäteen. Koska kyse on monelle siitä kaikkein rakkaimmasta kirjasarjasta, ei tunteenpurkauksilta voida välttyä.

Onko bookstagram liian kaunisteltu? Mikä on oikea tapa nauttia kirjallisuudesta? Onko kirja luettu, jos siitä ei ota kaunista kuvaa? Vai romuttaako kaunis kuva koko lukemisen uskottavuuden? Tällä videolla on mahtavaa kommentointia bookstagramia käsittelevästä artikkelista.

Booktubessakin on hassutteluvideoita! Koska monelle tubettajalle kehittyy maneereja, mikä olisikaan hauskempaa kuin niiden matkiminen ja jopa asiasta kilpaileminen. Oheisesta videosta nauttiakseen ei tarvitse tuntea kyseisiä kirjatubettajia, minä ainakin nauroin aivan estottomasti puhtaasti tuolle heittäytymiselle.

Lähtökohtaisesti unboxing-videot ahdistavat minua, mutta tämä Harry Potter -yllätyslaatikon avaaminen on kieltämättä kiehtovaa. Saatoin lisäksi joulun alla katsoa parikin videota Harry Potter -joulukalenterien avaamisesta. Toisaalta jos ajattelee positiivisesti, näiden videoiden ansiosta minun ei tarvitse hankkia kaikkea tuota krääsää itselleni, vaan voin nauttia yllätyksistä näin internetin välityksellä.

Säästin parhaat videot viimeisiksi. Nämä eri kirjallisuuslajien väliset vuoropuhelut ovat aivan mahtavia! Tämän videon voisi katsoa uudelleen ja uudelleen, ja silti joka kerta löytäisi varmasti uusia yksityiskohtia.

Vaikka joulu on jo ohi, katso tämä video. Et tule pettymään!

allekirjoituslaura

Oletko sinä törmännyt kiinnostaviin ulkomaalaisiin booktube-videoihin?

 

 

2 thoughts on “Tuntuuko booktube vieraalta? – Näiden videoiden avulla pääset kärryille kirjatubesta

    1. Niin on! Tulisipa siltä enemmän ja useammin videoita! Vaikka ymmärtäähän sen toki, että tuollaisten videoiden tekemiseen menee hurjasti aikaa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s