Kirjafriikin keväiset Netflix-(ja vähän muutkin)-vinkit

Tämä on jo vaikka kuinka mones osa kirjafriikin Netflix-vinkkejä, joita oon tänne blogin puolelle kirjoitellut epätasaisin väliajoin. Sarjojen kattominen on musta melkein yhtä hauskaa kuin lukeminen  ja itseasiassa tv-sarjoissa mua viehättää lajin helppous: ruudun töllöttämiseen täytyy ehdottomasti laittaa vähemmän eforttia kuin kirjan lukemiseen. Tälläkin kertaa laajennetaan jonkun verran pelkän Netflixin ulkopuolelle, koska sisältöä löytyy niin paljon muualtakin. Hypätään sen pidemmittä puheitta suosituksiin!

Uusista sarjoista täytyy ehdottomasti suositella Netflixistä löytyvää antologiaa Love, Death and Robots sekä HBO:n Roswell, New Mexicoa. Love, Death and Robots -antologiassa on 17 jaksoa, jotka eivät käytännössä liity toisiinsa muuten kuin teeman kautta. Jaksot ovat lyhyitä, kuudesta minuutista varttiin ja ne käsittelevät otsikkonsa mukaisesti rakkautta, kuolemaa ja robotteja. Varoituksen sana lienee tarpeen: sarja on K18 ja osa jaksoista on todella väkivaltaisia. Lisäksi seksuaalista kuvastoa on paljon. Tämä ei siis tosiaankaan sovi lapsille tai herkille katsojille. Rankasta kuvastosta huolimatta suuri osa animaatioista on huikean hienoja ja visuaalisesti silmää hiveleviä, tarinat saavat aivot sykkyrälle ja joskus myös nauramaan kippurassa. Wtf-hetkiltäkään ei voi säästyä.

Toinen viime aikainen uutuus on alkuvuodesta Yhdysvalloissa alkanut ja HBO:hon saapunut Roswell, New Mexico, joka on käytännössä uusi tulkinta Melinda Metzin Roswell-nuortenkirjoista sekä niistä 2000-luvulla tehdystä teinisarjasta. Luin näitä kirjoja nuorempana ja katsoin alkuperäisen Roswellin läpi muutama kesä sitten. Sen jälkeen ufoja ja rakkaustarinoita pyörittävät juonikuviot on olleet ihan mun lemppareita. Roswell, New Mexico sijoittuu kymmenen vuoden päähän alkuperäisistä tapahtumista, hahmot ovat kasvaneet aikuisiksi ja mukana on uusiakin tuttavuuksia, mutta viihdyttävää katsottavaa sarja on silti. Tekijätiimissä on mukana muun muassa Vampyyripäiväkirjoja aikanaan käsikirjoittanut (mahtava) Julie Plec.

Vanhoista tuttavuuksista, jotka olen siis näissäkin postauksissa aiemmin jo maininnut, täytyy vielä suositella Santa Clarita Dietin uutta kautta Netflixissä. Drew Barrymore ja Timothy Oliphant humoristisessa zombiseikkailussa saa sekä minut että avomiehen joskus hirnumaan täysillä sohvalla. Myös Riverdalen uusi kausi on ollut viihdyttävä ja oon niin onnellinen, että Bughead on taas menossa täysillä mukana ja yhdessä nappaamassa rikollisia. (ps. Avomies inhoaa näiden tekemiä musikaalijaksoja, mutta erityisesti uudella kaudella Heathers-musikaaliin tehty jakso oli musta aika hyvä!)

allekirjoitusminna

Mitä sä oot viimeksi kattonut telkkarista?
Tykkäsitkö jostain tässä postauksessa mainituista sarjoista?

2 thoughts on “Kirjafriikin keväiset Netflix-(ja vähän muutkin)-vinkit

  1. Me ollaan katottu viime aikoina lähinnä NCIS:ää ja Babylon 5:tä. Itekseni oon kattonu lisäksi CSI Cyberiä ja 9-1-1:a ku se jatku taas. Vissiin tekee tää valon lisääntyminen sen, että ei tuu katottua telkkaria tai ohjelmia juurikaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s