Huhtikuussa julkaisimme ennätysmäärän kirjatubevideoita!

Ja äkkiä onkin toukokuu. On siis aika kerrata viime kuussa ilmestyneet kirjatubevideot. Samalla voisin esittää vienon pyynnön. Jos et ole vielä tilannut Bibbidi Bobbidi Bookin YouTube-kanavaa, tee se nyt! Olisi huisin hienoa saada 300 tilaajan raja rikki. Videoita tulee nykyään kanavalle joka keskiviikko ja sunnuntai, joten olisihan se näppärää, ettei tarvitsisi aina näitä kuukausikoosteita odotella, eikös?

Kuukausi alkoi tuttuun tapaan edellisen kuukauden luettujen ja kuunneltujen kirjojen esittelyllä. Maaliskuussa oli ilmassa äänikirjaähkyä ja gradukiireetkin painoivat, mutta onneksi ehdin silti tutustua muutamiin oikein mainioihin kirjoihin.

Kirjastokierros-sarja sai jatkoa, kun vierailin Helsingin keskustassa sijaitsevassa Saksalaisessa kirjastossa. Tämä on aivan ihanan tunnelmallinen, menneiden vuosikymmenten tarinoita henkivä pikkukirjasto, jossa viihdyn loistavasti, vaikka kielitaitoni ei riitäkään kirjaston kokoelmien tavaamiseen.

Huhtikuussa rakas kirjallisuuskollektiivimme Aami aukaisi verkkosivunsa, ja sen kunniaksi julkaisin hyvin pienen tunnelmointipätkän kanavallamme. Aamin suhteen on tulossa muuten todella kivoja juttuja tulevaisuudessa, niistä infoamme pian tarkennin Aamin verkkosivuilla ja Instagram-tilillä.

Olen jo useamman vuoden syönyt kasvispainotteisesti, ja puolisentoista vuotta sitten jätin lihan kokonaan pois ruokavaliostani. Olen tolkuton reseptijumittaja, joten en ole vielä ehtinyt testata läheskään kaikkia kiinnostavia ohjeita suosikkiruokakirjoistani. Kannattaa silti panna muistiin nämä reseptikirjat, jos kasvisruoka kiinnostaa hitustakan!

Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras -trilogian kaksi ensimmäistä osaa ovat hurmanneet minut ja kommenteista päätellen monet muutkin. Arviovideon alkuosassa ei tarvitse pelätä spoilereita, mutta videon loppupuolella päästän itseni valloilleni ja avaan itseäni kuohuttaneita juonenkäänteitä.

Book Emoji Tag on kiertänyt jo vuosia englanninkielisessä booktubessa, joten olihan se aika ryövätä myös kirjatuben puolelle. Ideana on siis löytää eniten käyttämilleen emojeille vastineet kirjamaailmasta. Haasteeseen ovat sittemmin tarttuneet ainakin Syyslukija ja For YA.

Olen onnistunut parissa vuodessa kasvattamaan lukemaani kirjamäärää aivan hervottomasti, eikä siihen ole tarvittu kovin suuria uhrauksia tai elämänmuutoksia. Miten lukea enemmän? Siihen löydät vinkit tästä videosta.

Huhtikuussa vietettiin myös kirjan ja ruusun päivää, jota juhlistin ostamalla kolme uutta ja uudehkoa kotimaista romaania. Osaatko arvata, mitä uudesta kangaskassistani paljastui?

Pääsiäistä vietin tuttuun tapaan Nurmeksessa ja tuttuun tapaan reissu Pohjois-Karjalaan tuotti myös lukuvlogin. Graduhommista ja sukulaisvelvoitteista huolimatta ehdin jopa lukea kaksi kirjaa pitkän viikonlopun aikana. Ah onnea!

allekirjoituslaura

Mitä kirjoja ja kirjavideoita sinä odotat toukokuulta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s