Kesäkuu oli lukuvlogien kuukausi

Valmistuminen, remontti, muutto ja käsikivut vaikuttivat kirjatubettamiseeni vielä kesäkuussakin, joten jouduin hammasta kiristellen luopumaan monista kivoista videoideoista ja kahden videon viikkovauhdista. Arki tuntuu onneksi nyt hieman tasaantuneen, joten ehkäpä heinäkuu olisikin sitten jo vähän tuotteliaampi tälläkin saralla. Olen totisesti kaivannut videoiden tekemistä ja etenkin lukuvlogeja tekisi mieli kuvata ja editoida aivan koko ajan! Innostumiseni saattaa näkyä siinä, että kesäkuun harvalukuisessa videotarjonnassa on mukana peräti kaksi lukuvlogia.

Kuukausi alkoi tuttuun tyyliin toukokuun luettujen kirjojen läpikäynnillä. Toukokuu oli äärimmäisen kiireinen ja stressaava, mutta lukupinossa oli niin ihania kirjoja, että niille etsi ihan väkisin lukuaikaa tiukasta aikataulusta huolimatta.

Koska rakastan listoja, päätin koota yhdeksän kohdan listauksen kesäisistä lukuhaaveistani. Olen jo päässyt lukemaan parvekkeellamme ja riippukeinussa (joskaan en koko päivää), mutta moni unelma odottaa vielä toteuttamistaan.

Arkivapaa on mitä ihanin syy pyhittää kokonainen päivä lukemiselle ja äänikirjalle. Uudessa kodissamme on parveke, josta povaan tämän kesän rakkainta lukupaikkaa. Tälle videolle tuli muuten todella nopeasti (meidän mittakaavassamme) paljon katseluita. On myös ollut ihanaa saada hyvää palautetta etenkin näistä lukuvlogeista, sillä ne ovat suhteellisen suuritöisiä ja välillä kyseenalaistan haluani höpötellä kameralle ja kuvata itseäni kääntelemässä kirjan sivuja.

Juhannus on erinomainen aika erilaisten rakkaustaikojen suorittamiseen. Pikkuisessa arviovideossa nostan kohokohtia Tiina-Emilia Kauniston Lemmenmanauskirjasta.

Kuukauden toinen lukuvlogi käsittelee myös juhannusta, sillä otin kameran mukaan nelipäiväiselle kesäkotivisiitillemme. Toteutin tämän videon jälleen tällaisena videokollaasina, johon tein spiikit vasta jälkeenpäin. Se auttaa pitämään videon pituuden maltillisena, sillä suoraan kameralle tulee helposti puhuttua pitkiäkin pätkiä. Onko sinulla suosikkia näiden kahden erilaisen lukuvlogityylin välillä?

Koska kuukauden viimeinen päivä oli sunnuntai, ehti kuukauden luettujen kirjojen katsaus ulos kesäkuun puolella. Kuukausi oli määrällisesti parempi kuin edeltäjänsä, mutta valitettavasti lukujonosta valikoimieni kirjojen laatu ei päässyt samoihin ulottuvuuksiin kuin keväällä.

allekirjoituslaura

Ps. Muistathan tilata kanavamme Youtubessa! 300 tilaajasta puuttuu enää vähän, ja olisi hienoa saada tuollainen pyöreä luku täyteen.

2 thoughts on “Kesäkuu oli lukuvlogien kuukausi

    1. Kiitos, onpa ihanaa saada tällaista palautetta! Olin joitain vuosia lyhyen pätkän Ylellä töissä ja tykkäsin sielläkin todella paljon spiikkien tekemisestä. Jonkin verran sitä omaa puhetapaa tuli siellä analysoitua ja piohdittua, mikä varmaan näkyy edelleen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s