Vastaus kysymykseen miksi YouTube-kanavamme on ollut niin hiljainen viime viikkoina

Monet ovat varmaan jo huomanneet, että YouTube-kanavamme on ollut hyvin hiljainen viime viikkoina. Olen kärsinyt jälleen pahoista käsiongelmista, joten editointiohjelman ääreen ei ole ollut asiaa. Elokuussa julkaisin vielä mukavasti videoita, joten täss vähän myöhässä kooste kesän viimeisistä videoista. Postauksen olen kirjoittanut sanelemalla.

Aloitin elokuun haastella, jonka nimi on How well do I know my books. Haasteen ideana on vastata lukuisiin kysymyksiin sattumalla valituista kirjoista. Uskallan väittää tuntevani kotikirjastoni varsin hyvin.

Ensimmäinen osaa kesälomastani kului Nurmeksessa. Meillä ei ollut siellä sen suurempia suunnitelmia, joten ehdin lukea aika pitkät pätkät kirjaa. Samalla päädyn pohtimaan haluaisinko kirjakauppiaaksi.

Kooste heinäkuun luetuista kirjoista tuli vähän myöhässä, sillä kesäloman takia en ollut editointiohjelman kanssa samassa kaupungissa hetkittäin. Heinäkuussa luin muutamia ihan hyviä kirjoja, mutta äänikirjoja en oikein osannut valita oman makuni mukaiseksi.

Olette varmaan kuullut jo kyllästymiseen asti Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjasta. Koska kuuntelin koko sarjan aiemmin tänä vuonna äänikirjoina, päätin tehdä kaikista kirjoista yhteisen arvion. Videon alussa ei ole juonipaljastuksia, mutta aivan lopussa päädyn ränttäämään muutamista juonikuvioista.

Elokuuhun mahtui myös aivan ihana inspiraatiopäivä, jonka järjestimme bookstagrammaajilleen yhdessä Aami-porukalla. Tällaisia päiviä haluan ehdottomasti kokea tulevaisuudessakin.

Loma ei olisi tietenkään mitään ilman reissua kesäkotiin. Kesäloman viimeinen pätkä kului riippumatossa ja keinutuolissa kiikkuen sek kirjastoautossa vieraillen. Sää olisi voinut olla hieman lämpimämpi, mutta onneksi pienet sadekuurot eivät laskeneet lomatunnelmaa.

Kesäloma sai selvästi pohdiskelemaan myös vähän isompia asioita. Jäin pohtimaan millainen kirjatubettaja minä olen ja millainen tubettaja haluaisin olla. Haluanko tehdä hupailuvideoita vai pitäisikö minun pysyä taka-alalla ja nostaa puhtaasti kirjoja esiin. Pohdiskelu ovat jatkuneet myös tämän videon jälkeen, mutta nyt minusta tuntuu että tiedän suunnilleen millaista kanavaa haluan jatkossa pyörittää.

Loman jälkeen tein pitkästä aikaa lukuvlogin, jossa ei ole lainkaan puhuvia päitä vaan pelkkää kuvituskuvaa ja jälkeenpäin tehtyjä spiikkejä. Tällaiset lukuvlogit ovat aika suuritöisiä, mutta näitä on todella kiva tehdä.

Syyskuu ja luultavasti myös lokakuu tulevat olemaan suhteellisen hiljaisia kanavallamme. Tenniskyynärpäissä ärsyttää moni asia, mutta yksi suurimmista on se, että en voi tehdä niitä asioita, joista nautin valtavasti. Minulla on jo nyt raastava ikävä kirjavideoiden tekemistä.

allekirjoituslaura

4 thoughts on “Vastaus kysymykseen miksi YouTube-kanavamme on ollut niin hiljainen viime viikkoina

 1. Ymmärrän. Kuusi vuotta sitten mulla oli oikean käden olkapää murtunut ja jouduin vasenkätikseksi ja se oli musta tuskallista niin kuin varmaan sulla nyt, että sulla on tenniskyynärpää. Vuosi sen jälkeen tammikuussa mulla diagnosointiin epilepsia.

  Tykkää

  1. Omaa terveyttä oppii tosiaan arvostamaan ihan uudella tavalla, kun jokin asia loksahtaa pois paikaltaan. Vaikka oma tilanne aiheuttaa vaikka minkälaisia negatiivisia tunnelmia, yritän silti muistuttaa itselleni, että kyseessä on onneksi suhteellisen pieni vaiva eikä todellakaan henkeä uhkaava ongelma. Silti tällaiset asiat vaativat ihan omanlaistaan asennemuutosta.

   Tykkää

 2. Voi itku. Toivottavasti saat kätesi pian kuntoon. Mä olen vuosia sitten taistellut paljon jännetuppitulehduksien kanssa, nykyään tilanne on onneksi rauhoittunut. Mutta kädettömyys on kaikin puolin rankkaa, niin henkisesti kuin myös fyysisesti hankalaa. Tsemppiä. ❤

  Tykkää

  1. Kiitos tsempeistä! ❤ Tämä tosiaan vaatii itseltäkin aivan uudenlaista asennoitumista, kun tietokoneesta pitää pysyä erossa, vaikka kuinka tekisi mieli kirjoittaa ja editoida. Muutaman viikon takainen epätoivo on sentään jo väistynyt, kun käsien tilanne on hiljalleen alkanut kohtentua. Mutta kyllä nämä vielä kaipaavat runsaasti lepoa ja kuminauhajumppaa.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s