Marraskuun videoilla jännitettiin Finlandia-ehdokkaita, maratoonattiin ja rikottiin lukuennätyksiä

Kalenteri on käännetty vuoden viimeisen kuukauden kohdalle ja joulukalenterin ensimmäiset luukut on avattu. Sehän tarkoittaa siis sitä, että on aika kurkistaa, millaisia videoita Youtube-kanavallamme ilmestyi marraskuussa. Ja jos pidätte videoistamme, joulukuu tarjoaa teille yltäkylläisesti katsottavaa. Kanavallamme ilmestyy 12 Days of Bibobooxmas -video joka toinen päivä aina jouluaattoon saakka! Videokalenterin ensimmäisessä osassa esiinnymme yhdessä, ja tänään julkaistussa toisessa videossa Minna vastaa End of the Year Book Tagiin.

Marraskuu alkoi tuttuun tapaan edellisen kuukauden lukusuoritusten kertaamisella. Lokakuu tarjoili jopa viiden tähden kirjoja, ja sairaslomalla oleminen siivitti minut uusiin lukuennätyksiin. Kuukauden luetut -videot tuntuvat olevan muuten kuukaudesta toiseen erityisen suosittuja. Ilmeisesti niistä saa kätevästi poimittua tärppejä omalle lukulistalle.

Vaikka marraskuu on muuten hitusen ankea kuukausi, tarjoilee se sentään kirjaintoilijoille säpinää Finlandia-palkintojen muodossa. Seurasin kaikkien kolmen palkinnon ehdokasjulkistukset ja koostin niistä videon. Ensi vuonna jokaiselta päivältä voisi tehdä ihan oman pätkänsä, etenkin kun odotan, että vihdoin 2020-luvulla tajutaan tehdä live-lähetykset myös lanu- ja tieto-Finlandian osalta!

End of the Year Book Tag on kirjasomessa jo perinteiseksi tullut tapa suunnitella loppuvuoden lukemisia. Lukuhaasteeni ovat suhteellisen hyvässä jamassa, joskin jonkin verran niiden eteen täytyy vielä sivuja käännellä.

Paljon ihanaa palautetta kerännyt video bookstagram-kuvien ottamisesta oli myös minulle erityisen inspiroiva kuvausprojekti. Kirjakuvien ottaminen ei ole minulle aina kovin helppo tehtävä, mutta kun kerrankin raivasi tarpeeksi tilaa ja aikaa kunnon valokuvaussessiolle, oli lopputuloskin mieluinen.

Kuvasin myös pitkästä aikaa arviovideon, sen verran suuren vaikutuksen teki Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille -kirja. Videon alkuosassa ei tarvitse pelätä spoilereita, vaan sen voi katsoa, vaikka kirja olisi vielä lukematta. Aivan videon lopussa (kunnon spoilerivaroitusten jälkeen) summaan vielä ajatukseni kirjan loppuratkaisusta.

En ole syksyn aikana kuvannut oikeastaan ihmeemmin lukuvlogeja, sillä olin kyynärpäideni takia kolmisen kuukautta saikulla. Sairastelun lähestyessä loppuaan päätin kuitenkin ikuistaa videolle kokonaisen viikon saikkuelämää. Vlogi on toteutettu jälleen ilman puhuvia päitä eli visuaalisuus edellä. Olen tainnut tehdä tällaisia vlogeja nyt kolme, ja ne ovat keränneet paljon kiitosta.

Kun tägifiilis iskee, siihen on vastattava. Niinpä julkaisin marraskuussa myös Reader Problems Tag -videon, jossa muun muassa paljastan kuinka paljon ostan kirjoja ja miten valitsen seuraavan luettavan kirjan huojuvasta tbr-tornistani.

Marraskuussa järjestettiin myös Buzzwordathon-haaste, jonka tarkoituksena oli tällä kertaa lukea kirjoja, joiden nimessä on jokin numero. Siispä sysäsin hetkeksi syrjään kaikki kiireiset uutuuskirjat, ja päädyin muun muassa lukemaan uudelleen yhden aivan ihanan säeromaanin sekä tunteita herättävän runokirjan.

Ennen joulukalenterimme alkua ehdin julkaista vielä koonnin marraskuussa luetuista kirjoista. Myös marraskuu oli erityisen hyvä lukukuukausi – luin ja kuuntelin yhteensä lähes 30 kirjaa! (Täytyy toki huomauttaa, että mukana oli erityisen paljon kuvakirjoja.)

allekirjoituslaura

Sellainen oli siis tämä marraskuu videoiden osalta. Olemme palanneet tuttuun tapaan kahden videon viikkovauhtiin, joten joulukalenterin jälkeenkin videoita ilmestyy keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Niin ja muista tilata kanavamme, jos et ole sitä vielä tehnyt! 400 tilaajaa on ihan kohta täynnä ja tasaluvun saavuttaminen se vasta olisikin upea joululahja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s