Kertomuksia rohkeista jänöistä – Lontoon kuninkaalliset kanit -sarja

Sulo on perheensä piskuisin kani. Itse asiassa hän on niin ruipelo ja säälittävä, että kukaan ei usko hänen pystyvän mihinkään kovin suureen. Karsastusta korjaava punainen silmälappukaan ei tee kanista karskia, päinvastoin. Mutta kuten olemme saduista oppineet, usein se kaikkein heiveröisin pystyykin tekemään valtavia asioita. Niin tapahtuu, kun Sulo kuulee rottajengin suunnitelmasta Englannin kuningatarta vastaan. Katala juoni on tehtävä tyhjäksi, vaikka kuinka pelottaisi!

Santa Montefioren ja Simon Sebag Montefioren Lontoon kuninkaalliset kanit -sarjassa englantilaiset jänöjussit ovat sukupolvien ajan pitäneet huolta brittimonarkkien turvallisuudesta. Pitkäkorvainen turvakaarti ei kuulosta kovin pelottavalta, mutta siitä huolimatta vemmelsääret ovat ilmeisesti onnistuneet kunniatehtävässään menestyksekkäästi. Lontoon kuninkaalliset kanit ovat ristihuulten eliittiä, joka pitää huolen, ettei limaisinkaan rotta saa pilattua kuningattaren päivää.

Lontoon kuninkaalliset kanit -sarja on hengeltään aika vanhahtava. Sitä kuvittelee lukevansa kohtuullisen ajatonta, mutta silti menneisyyteen sijoittuvaa kirjaa, kunnes puheeksi tuleva älypuhelimet sekä muut tekniset vimpaimet. Oikeastaan olisin halunnut vaalia tuota menneiden aikojen tuntua, sellaisessa satukirjamaisuudessa on jotain perin herttaista.

Lontoon kuninkaalliset kanit (2)

Sarjaa on tähän mennessä julkaistu suomeksi kolme osaa. Sulo operoi kaikkien kirjojen päätähtenä, mutta mukana on myös muutamia muita vakiokasvoja. Kirjojen pahikset sen sijaan vaihtuvat, vaikka todella kuvottavaksi kuvaillulla rottajengillä on erityisen suuri rooli läpi kirjasarjan. Siis ihan tosissaan rottien epähygieenisyyttä kuvaillaan välillä niin pikkutarkasti, että pahaa tekee.

Kirjat sopivat iltasaduiksi rohkeimmille alle kouluikäisille ja omaksi luettavaksi alakoululaisille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että etenkin kahdessa ensimmäisessä kirjassa parille pahikselle käy TODELLA huonosti. En voi kuin ihmetellä, miksi lapsille suunnatuissa kirjoissa on niin väkivaltaisia ja yksityiskohtaisesti kuvattuja kuolemia. Eli ei todellakaan kaikkein herkimmille.

Aikuisena lukijana tämä kirjasarja ei kovin paljoa sykäytä, se on ihan kiva -tasoa. Kannet ovat kuitenkin hurjan kauniit ja pidän myös sisäsivujen kuvituksesta. Lisäksi olen varma, että olisin alakoululaisena suorastaan rakastanut näitä kirjoja! Ei ole sattumaa, että tähänastisen elämäni ainoat lemmikit ovat olleet kaksi kania.

allekirjoituslaura

★★★
Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit
Kuvitus: Kate Hindley
Suomennos: Maija Heikinheimo
Sitruuna, 2018
Sivuja 176
Luettavaksi kirjastosta

★★★
Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit – Pako tornista
Kuvitus: Kate Hindley
Suomennos: Maija Heikinheimo
Sitruuna, 2019
Sivuja 209
Luettavaksi kirjastosta

★★★
Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit – Suuri timanttijahti
Kuvitus: Kate Hindley
Suomennos: Maija Heikinheimo
Sitruuna, 2019
Sivuja 209
Luettavaksi kirjastosta

One thought on “Kertomuksia rohkeista jänöistä – Lontoon kuninkaalliset kanit -sarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s