Selvitin mihin Tylypahkan tupaan kuulun! – Helmikuun kirjatubevideoissa nähtiin tunteita laidasta laitaan

Vuoden lyhin kuukausi on takana ja olemme virallisesti päässeet kääntämään kalenterit kevään puolelle. Ei sillä että tuo helmikuu olisi kovin talviselta tuntunut. Lunta pääsin ihastelemaan yhden viikonlopun verran Nurmeksessa, mutta muuten Suomi tarjoili puhdasta marraskuista tunnelmaa. Vähäisestä valosta ja runsaista vesisateista huolimatta Youtube-kanavallamme julkaistiin kahdeksan uutta videota. Muistathan tilata kanavamme, jos et ole sitä vielä tehnyt! Kasvavan tilaajamäärän näkeminen on supermotivoivaa!

Tammikuu ei ollut mitenkään kovin tehokas lukukuukausi. Sain luettua tasan kaksi printtikirjaa (en muista, milloin luku olisi viimeksi ollut noin matala), mutta äänikirjoja sain sentään luukutettua totutulla tahdilla. Kuukauden luettuihin mahtui kuitenkin todella hyviä kirjoja, joten en onneksi ollut täysin pettynyt tammikuun lukusaldoon.

Haaveilin lapsena siitä, että Lajitteluhattu kajauttaisi kutrejani koskettaessaan täyteen ääneen sanan Rohkelikko. Nyt aikuisena olen kuitenkin tullut vahvasti siihen tulokseen, että ehkä minussa ei sykikään leijonamaisen rohkea sydän. Päätin ottaa asiasta selvää, ja tein virallisen lajitteluseremonian, joskin jouduin tyytymään digitaaliseen versioon repaleisen velhohatun sijaan. Voin sanoa, että mikään testi ei ole elämässäni jännittänyt näin paljon! Tai ehkä yliopiston pääsykokeet tai ylppärit. Mutta en ole ihan varma niistäkään.

Kumpi on parempi: printti vai äänikirja? Typerä kysymys, sanon minä. Jokainen nauttikoon tarinoita juuri siinä muodossa kuin itselleen sopii. Keskusteluvideossa avasin tarkemmin missä tilanteissa itse tartun ääni- ja missä printtikirjaan.

Rakastan kirjastoja. Siis RAKASTAN niitä! Koska rakkauttaan on hyvä välillä vannoa ihan ääneen, päätin listata kymmenen asiaa, jotka juuri tällä hetkellä ovat minulle kirjastoissa kaikkein tärkeimpiä. En voi kuin olla loputtoman kiitollinen Suomen laajasta ja ilmaisesta kirjastoverkostosta.

Koska annoin jo aiemmin neuvoja oman kirjatubekanavan perustamiseen, päätin jatkaa samalla tiellä kokoamalla yhteen omat vinkkini kirja-aiheisten sisältöjen ideointiin. Nämä ideat toimivat niin video, teksti- kuin kuvamuodossakin, joten niihin kannattaa tutustua, vaikka juuri kirjatubekanavaa ei pyörittäisikään.

Helmikuun puolivälissä huomasin, että kanavamme lukuvlogirintamalla oli ollut jo hetken aikaa hiljaista. Päätin siis kuvata pitkästä aikaa seitsemän päivän hiljaisen lukuvlogin, josta siis puhuvat päät on pudotettu pois. Videolla pääsette muun muassa kurkistamaan ystävänpäivätempaukseeni, johon liittyy pimeässä toimituksessa hiiviskelyä, hillitöntä jännitystä ja liki 60 vaaleanpunaista muistilappua.

Kirjastokeskustelu sai jatkoa Library Lovers Tagin muodossa. Seitsemän tiukkaa kysymystä suhteestani kirjastoon ja niiden käyttöön, kyllä kiitos! Videon alta löydät suomennetut kysymykset, joten voit tarttua haasteeseen myös omalla somekanavallasi.

Minulta kysytään usein, kuinka paljon aikaa kaikkien some-kanaviemme pyörittäminen vie ja miten ehdin tehdä kaiken sen muun elämän ohessa. Päätin siis kuvata viikon mittaisen vlogin, johon koostin mukaan kaikki kirjasomeasiat, joita seitsemän päivän aikana tein. Edellisestä viikko kirjasomettajana -videosta olikin jo tovi aikaa, joten jo oli aikakin tarkistaa tilanne.

allekirjoituslaura

Millaisia videoita toivoisit kanavallemme maaliskuussa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s