Neljä ensi kesän odotetuinta englanninkielistä YA-uutuutta, jotka haluaisin lukea NYT

Tästä ei ole montaakaan kuukautta, kun kirjoitin edellisen uutuuslistaukseni, mutta siis hei, voiko uutuuskirjoja muka fiilistellä liikaa? Ei mun mielestä ainakaan! Sitä paitsi monien kirjojen julkaisupäivät muuttuvat ja Goodreadsin uutuustyökalukin näyttää vain muutaman kuukauden eteenpäin, joten eiköhän se ole aika taas sukeltaa uusien julkaisujen pariin. Tyylilleni uskollisesti pysytään vahvasti fantasian parissa, paitsi listan viimeisen kirjan kohdalla (ja siinäkin on toisaalta kyse dystopiasta)!

A Song of Wraiths and Ruin
Roseanne A. Brown

Jälleen kerran saadaan yksi YA-kirja, jonka nimi on muotoa X of X and X, mutta haitanneeko tuo. A Song of Wraiths and Ruin kuulostaa niin kiinnostavalta, että olen valmis unohtamaan kuluneen nimikaavan ja antamaan kirjalle mahdollisuuden. Tarinassa on inspiroiduttu Länsi-Afrikkalaisesta kansanperinteestä. Juoni kuulostaa siltä, että pääsemme näkemään kutkuttavan vihollisista rakastajiksi -kuvion surevan kruununprinsessan ja epätoivoisen pakolaisen välillä. Julkaistaan 2. kesäkuuta.

Forest of Souls
Lori M. Lee

Forest of Souls kuulostaa ihastuttavan tummasävyiselle tarinalle. Sen keskiössä seikkailee kuninkaalliseksi vakoojaksi vuosia kouluttautunut Sirscha, jonka suunnitelmiin tulee kuitenkin muutos, kun hänen paras ystävänsä murhataan. Sirscha herättää ystävänsä takaisin henkiin, minkä seurauksena paljastuu, että hän vuosiin ensimmäinen sieluopas maan päällä. Pian myös sota uhkaa Sirschan maailmaa ja hänen on opittava hallitsemaan uutta kykyään. Julkaistaan 23. kesäkuuta.

Midnight Sun
Stephenie Meyer

Ja kyllä, Midnight Sun oli pakko lisätä tälle listalle. Stephenie Meyerin ”Twilight Edwardin näkökulmasta” -teos on viimein tulossa. Muistan tästä kirjasta puhuttaneen jo alkuperäisen Twilight-huuman aikoihin ja ehkä jopa joidenkin lukujen vuotaneen julkisuuteenkin? Fanitin Twilightia täysillä teini-ikäisenä, mutta aikuisemmalla iällä lukiessa kirjat eivät ole iskeneet enää niin kovaa. Se ei kuitenkaan ole mikään este sulkea hetkeksi silmiä epätasapainoisilta parisuhteilta ja hypätä takaisin sateiseen Forksiin kimaltavien vampyyreiden keskelle. Ilmestyy 4. elokuuta.

Majesty (American Royals #2)
Katharine McGee

Katharine McGeen American Royals -sarjan ensimmäinen osa ilmestyi tänä keväänä suomeksi ja sarja saakin jatkoa alkusyksystä, kun toinen osa Majesty ilmestyy. Majesty seuraa samaa porukaa kuin sarjan ensimmäinen osakin: prinsessa Beatricea, prinsessa Samanthaa, Samanthan ystävää Nina Gonzalezia sekä hovipyrkyri Daphne Deightonia. Beatrice on nousemassa valtaan, mikä ravistelee kaikkien hovissa elävien arkea. Odotettavissa on varmasti yhtä herkullista ihmissuhdesoppaa kuin sarjan aloitusosassakin! Ilmestyy 1. syyskuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s