Vuorokausi valveilla vain lukemisen vuoksi ja muut toukokuun hölmöt kirjatubetempaukset

Kuukausi vaihtui, ja Youtube-kanavamme tilaajamäärä pyörähti uudelle sataluvulle! Nyt meillä on siis jo yli 700 tilaajaa. Se tuntuu huimalta, en olisi uskonut että vaivaisessa kuukaudessa tilaajia voisi tulla lisää kokonaiset sata kappaletta. Jos vauhti jatkuu tätä rataa, ei tuhannen tilaajan rajan rikkominen tämän vuoden aikana ole sittenkään aivan mahdoton unelma. Kiitos siis kaikille tilaajille! (Ja jos et ole vielä kanavaamme tilannut, nyt voisi olla sopiva hetki sille.)

Toukokuussa videoita ilmestyi yhteensä yhdeksän kappaletta. Pidin yhtenä viikonloppuna vapaapäivän, kun kameran eteen nouseminen tuntui aivan liian työläältä operaatiolta. Toisaalta tämän kuun videoilla oli mittaa niin paljon, että katsottavaa on varmasti riittänyt.

Kuukausi alkoi tietysti huhtikuussa luettujen kirjojen raportoinnilla. Ilokseni voin kertoa tehneeni huhtikuussa jälleen uuden lukuennätyksen ja lisäksi lukulistalle sattui erityisen paljon viiden tähden kirjoja!

Huhtikuussa järjestettiin Magical Readathon, josta intoilin pitkään ja hartaasti. Laadin ennakkoon suuria ja selkeitä lukusuunnitelmia, joista lähes kaikki muuttuivat huhtikuun aikana. Kuukauden mittaisessa koostevideossa nämä mielenliikkeet on tallennettu. Lukumaratonin seuraava osa on vuorossa elokuussa ja täytyy sanoa, että se jännittää vähän jo nyt.

Seuraavaksi vuorossa olikin koko kuukauden suosituin video. Näemmä itsensä laittaminen likoon kiinnostaa, etenkin jos koitos on aivan älyvapaa. Päätin siis valvoa vuorokauden putkeen ja noiden tuntien aikana lukea Prinsessapäiväkirjat-sarjan. Luvassa on paljon herkuttelua, väsymystä ja epätoivoakin, mutta toisaalta minulla oli sen verran hauskaa, että suunnittelen jo uutta maratonvuorokautta.

Spontaanisti päätin osallistua myös viikon verran kestävälle Books for the Brave -maratonille, jossa oli tarkoituksena lahjoittaa rahaa terveydenhuollon ammattilaisten jaksamisen hyväksi keskellä nykyistä tilannetta. Kolmen kohdan maratonlukuhaaste oli erittäin mukava, joten sain upotettua tbr-listalleni pari kevään eniten odottamaani kirjaa!

Tänäkin vuonna päätin laatia kesäisen to do -haavelistan kirjateemalla. Samanlaisen videon toteutin jo viime vuonna, ja nyt tulevia kesäpäiviä oli oikein erityisen ihana suunnitella. Suhtaudutaan kuitenkin pienellä varauksella näihin haaveisiin, sillä emmehän vieläkään voi olla varmoja mihin suuntaan tämä kesä tulee vielä kääntymään.

Yhdistin Books for the Brave -lukumaratoniin myös omaan hyvinvointiini ja jaksamiseeni liittyvän haasteen. Tarkoitukseni oli siis jokaisena maratonpäivänä tehdä jotain hyvää ja ihanaa ihan itselleni. Sain myös viikon aikana päätettyä hyväntekeväisyyskohteen, jonne lahjoitin maratonrahani.

Monessa kodissa juhlittiin tänä keväänä valmistujaisia tavallista pienemmällä liekillä, mutta sehän ei estä upeiden kirjalahjojen hankkimista! Listasin omat kirjaisat lahjavinkkini, mutta ne eivät suinkaan happane ylioppilasjuhliin, vaan niitä voit hyödyntää myös tulevissa lahjomistilanteissa. Mukana on myös kirjoja, joista voit napsia itsellesikin hyviä lukuvinkkejä.

Helatorstaiviikonloppuna järjestimme Aami-porukalla nelipäiväisen lukumaratonin. Alkuperäinen tarkoitukseni oli vlogata kaikki neljä päivää, mutta ajattelin pitkästä aikaa puskea ulos maltillisen mittaisen vlogin, joten päädyin tarttumaan kameraan vain sunnuntaina. Ja se oli muuten ihana sunnuntai se!

Kuukausi päättyi juhlallisesti 50 minuutin mittaiseen Harry Potter ja liekehtivä pikari -lukuvlogiin. Olin totaalisesti unohtanut, kuinka hyvin tämä sarjan neljäs osa on kirjoitettu! Mitä jännitystä, mitä juonisilmukoita!

allekirjoituslaura

Sellainen oli kanavamme toukokuu. Kesäkuussa on luvassa ainakin muutamia erilaisia listauksia ja ehkäpä vähän kesäkotitunnelmiakin!

4 thoughts on “Vuorokausi valveilla vain lukemisen vuoksi ja muut toukokuun hölmöt kirjatubetempaukset

  1. Uskon kyllä että on ruvennut hapottamaan. En usko että itselläni ajatus pysyisi mukana kokonaista vuorokautta, vaikka lukisin Puppe kirjoja. Unohtaisin kuitenkin jonkun luukun taakse kurkata.

    Tykkää

    1. Mä nään ihanan elävästi Puppe-kirjan ääreen nukahtavan väsyneen maratoonaajan 😀 Tuo on kyllä hapottavaa hommaa ja selvästi myös vähän tuurista kiinni. Joskus sitä pysyy paremmin hereillä kuin joskus toiste

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s