Syyskuun videoissa heitettiin hyvästit kesälle ja valmistauduttiin etäsyksyn saapumiseen

Kuten olen jo moneen otteeseen teille kertonut, syyskuu oli etätöineen kaikkineen jotenkin väsyttävä. Sen vuoksi videoidenkin julkaisuaikataulu sakkasi välillä, mutta lopulta sain sentään julkaistua kahdeksan videota. Ihan mukavasti siis. Sukelletaanpa nyt tuttuun tapaan syyskuun videotarjonnan pariin.

Elokuussa vietin kolmen viikon mittaisen, aivan ihanan kesäloman. Minihäät sekä häämatka Turkuun rokottivat aikaa lukemiselta, mutta ihan mukavan kirjakattauksen sain silti kasaan kuukauden luetut -videolle.

Kuten kunnon listaintoilija konsanaan laadin kesää varten kirjallisen to do -listan. Kun syyskuun tullen oli aika tunnustaa kesän väistyneen seuraavan vuodenajan tieltä, päätin käydä tuon listan läpi ja muistella menneitä kuukausia. Spoilers: ihan kaikkia kohtia en saanut suoritettua.

Harry Potter -maratonimme loppui jo elokuussa, mutta koska omat lukuaikatauluni menivät totaalisesti uusiksi, pääsin maaliviivalle vasta syyskuussa. Varsin kunnioitettaviin mittoihin paisuneessa lukuvlogissa käydään läpi tuntemukseni Kuoleman varjelukset -kirjaan liittyen.

Seitsemän kuukautta kestänyt lukumaratonimme ansaitsi vielä lopullisen yhteenvedon videomuodossa. Samalla purin tuntojani erään nimeltämainitsemattoman kirjailijan kommentteja kohtaan, vaikka nuo pohdinnat ovatkin vielä varsin keskeneräisiä.

Elokuussa osallistuin Magical Readathonin toiseen osaan, jonka tarkoituksena oli valmistua loitsujenopettajaksi ja animaagiksi. Suunnitelmani olivat kunnianhimoiset, mutta toteutus, no, kyllähän se välillä ontui aika pahasti.

Syksyllä ei kokoonnuta isolla porukalla livenä kirjojen ääreen messuilemaan, ja se on tietysti aivan oikea ratkaisu näissä olosuhteissa, joiden keskellä juuri nyt elämme. Helsingin Kirjamessut siirsi tapahtuman digitaaliseen muotoon, mikä on tietysti ihanaa esimerkiksi heille, joiden messuosallistumisen esimerkiksi pitkät välimatkan ovat aiemmin estäneet. Minä sen sijaan olen henkilökohtaisesti aika uuvuksissa etätapahtumiin.

Kesä 2020 oli monella tavalla erikoinen, mutta vuosikymmenten päästä muistan kuitenkin varmasti kaikkein parhaiten sen, että kesällä 2020 menin naimisiin. Jätin tälle erityiselle kesälle vielä haikeat hyvästit videomuodossa.

Kun kesä oli virallisesti hyvästelty, oli tietysti aika toivottaa syksy tervetulleeksi. En ole varsinaisesti syysihminen, mutta kuvattuani tämän The Cosy Autumn Tag -videon olen alkanut katsoa ulkona levittäytyvää maisemaa vähän uusin silmin. Eilinen aurinkoinen ruskapäivä sai minut varsin suopealle mielelle, mutta tämän päivän harmaus on toisaalta muistuttanut, millainen lokakuu osaakaan olla. Mutta askel kerrallaan, eiköhän minunkin syksyangstiani saada vielä suitsittua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s