Kolme kirjallista (ja maagista!) joulua, jotka haluaisin kokea oikeasti

Tunnustan – olen absoluuttinen jouluihminen. Alan miettiä joululahjoja jo alkusyksystä ja täydellisen lahjan löytäminen läheiselle on aivan ihanaa. Laitoin joulukuusen jo joskus marraskuun loppupuolella, ostin ensimmäisen kerran glögiä lokakuussa ja joulusuklaita samassa syssyssä. Hankin joka vuosi itselleni ja miehelleni joulukalenterit, koristelen asunnon ja laitan jouluvaloja. Jouluaatto on usein lempipäiväni koko vuodessa.

Joulun ajattelemisesta tulee lämmin olo. Meidän perinteisessä joulussa on aina herätty aikaisin, katsottu Joulupukin kuumaa linjaa ja syöty puuroa. Keskipäiväksi mennään sukulaisten luokse katsomaan joulurauhan julistusta ja syömään joululounas. Illalla tulee Joulupukki ja availlaan lahjoja. Aatossa on hulinaa, koska varsinkin vielä viime vuosina serkkuni ovat olleet pieniä. Nyt meillä alkaa olla katras aikuisia ja teinejä. Kaiken kaikkiaan joulu on vuoden parasta aikaa ja harvoin otan siitä stressiä, koska nautin siitä niin paljon ja pitkän kaavan mukaan.

Vaikka omat jouluperinteet ovat rakkaita (ja ne ovat viime vuosina muuttuneetkin kohtalaisesti), voisi silti olla maagista viettää joulua jossakin kuvitteellisessa maailmassa. Joissain lempiteoksistani juhlitaan joulua niin, että haluaisin sydämeni pohjasta osallistua ilonpitoon! Siispä päätin listata teille kolme fiktiivistä joulua, joihin haluaisin osallistua!

 1. Joulu Tylypahkassa tai Weasleyn perheen luona
  Tämä on suorastaan klassikko, mutta mikä olisi ihanampaa kuin viettää joulu Tylypahkassa! Hyvät ystävät, paljon ruokaa ja kellahtaminen oleskeluhuoneen nojatuoliin vatsa täynnä. Erä räjähtävää näpäystä tai velhonshakkia… Yes please! Yhtä hyvä vaihtoehto olisi osallistua joulunviettoon Kotikolossa. Syödä, kuunnella Weasleyn äidin kanssa Celestina Taigoria, vetää paukkukaramelleja… Koska Tylypahkaan tai Weasleylle ei tällä haavaa pääse, voi omaan kotiinsa tuoda hieman pottermaista joulutunnelmaa esimerkiksi tämän Christmas in Hogwarts -teemaisen ambienssin avulla. (Itsehän saatan kuunnella tätä keskellä kesääkin töitä tehdessäni.)
 2. Joulutanssiaiset Terrasenissa
  Suurimmat Throne of Glass -fanit siellä nyt jo varmaan nostelevat kulmiaan, että eihän me päästä näkemään joulutanssiaisia Terrasenissa, vaan Adarlanissa, MUTTA, hear me out. Haluaisin ehdottomasti kokea joulutanssiaiset (tai miksi ne ikinä onkaan käännetty suomenkielisessä laitoksessa, taitavat ollaYulemas ball englanniksi) nimenomaan Terrasenin lumisten huippujen ja metsien keskellä. Veikkaan, että hoviin saataisiin niin loistelias joulutunnelma aikaiseksi, että pois alta. Olisi myös ehdottomasti mielenkiintoista (ihan oikeassakin elämässä) viettää joulua joskus iltapuvussa ja hienosti tanssiessa.
 3. Lumiukkojen joulujuhlat Lumiukko-animaatiossa
  Rakastan jouluaattona esitettävää Lumiukko-animaatiota ja olen katsonut sen lähes joka vuosi. Näin aikuisiällä olen tosin parina vuonna vältellyt sitä, koska lumiukon sulaminen animaation lopussa saa mut räkäkyyneliin joka kerta (se on vaan niin surullista!). Mutta animaation keskivaiheilla nähtäviin lumiukkojen kokoontumisajoihin haluisin ehdottomasti mukaan tanssimaan ja tapaamaan Joulupukkia.

Tämä postaus on osa perinteistä Kirjabloggaajien joulukalenteria. Eilisen luukun pääset avaamaan Kirjaimia-blogissa ja huomisen luukun taakse kurkkaamaan Kirjan jos toisenkin -blogissa.

Mihin fiktiiviseen jouluun sinä haluaisit osallistua?

5 thoughts on “Kolme kirjallista (ja maagista!) joulua, jotka haluaisin kokea oikeasti

 1. Nevermoor-kirjojen maailmassa joulun vietossa on ihanaa karnevaalintuntua! Se olisi upeaa kokea! Ja totta kai unelmoin myös Tylypahka-joulusta. (Tosi outoa, että Harry Potterit on saaneet meidät unelmoimaan siitä, että voisimme viettää joulun sisäoppilaitoksessa!)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s