Supermyöhäiset huhtikuun luetut: suuri elämänmuutos, pieniä lukuonnistumisia ja tyrmäävä säeromaani

Minna: Huhtikuussa koko elämäni kääntyi käytännössä päälaelleen, sillä minusta tuli äiti. Ihana pieni ihmeemme saapui maailmaan kuun puolivälissä ja siitä lähtien arki on ollut uudenlaista. Siksi näitä huhtikuun luettujakin kirjoitetaan vasta täällä lähes toukokuun puolivälissä. Kuun alkupuolella luin aiempaan tahtiin, koska pikkutyyppi oli vielä mahassa. Luin niin paljon kuin mahdollista, sillä tiesin, että loppukuusta lukemiselle ei ole aikaa eikä energiaa – ja oikeassa olin. Huhtikuun luetuissa ei ollut suuria kohokohtia, vaan lähinnä keskitason suorittamista. Paras kokemus oli äänikirjana kuunneltu Helmi Kekkosen Olipa kerra äiti, josta löytyi tähän elämänvaiheeseen samaistuttavia ajatuksia.

Uuden perheenjäsenen myötä lukemiseen käyttämäni aika on selkeästi vähentynyt, mutta olen silti ihan ihmeissäni, kuinka paljon olen oikeastaan ehtinytkään syventyä kirjoihin. Ollaan myös luettu tyypin kanssa lastenkirjoja ja käyty jo muutaman kerran kirjastossakin! Toukokuun tavoitteena on ainaisen puhelimen selaamisen sijaan tarttua niinä lyhyinä hetkinä kirjaan – ehkä tällä taktiikalla tulee luettua muutama teos enemmän.

Huhtikuussa luin…
Julia Thurén: Kaikki rahasta – Näin säästin kymppitonnin vuodessa
J. K. Rowling: The Ickabog
Anu Holopainen: Filigraanityttö
Laura Kosonen: Matkaopas synnytykseen ja sieltä takaisin
Philippa Perry: Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan
Roni Back: Tubettajan käsikirja

Yhteensä kuusi kirjaa, joissa 1345 sivua.

Huhtikuussa kuuntelin…
Helmi Kekkonen: Olipa kerran äiti
Anna-Leena Härkönen: Olis niin kiva ja muita kertomuksia

Yhteensä kaksi teosta, jotka kestivät noin kahdeksan tuntia.

Laura:

Nyt jo itseänikin vähän naurattaa. Voisin varmaan kopioida kuukauden luettuihin kerta toisensa jälkeen saman aloituksen: Luku-uuvahdus vaivaa edelleen, mutta eiköhän tästä valon lisääntymisen ansiosta pian päästä voiton puolelle. Uskon tuohon virkkeeseen kuitenkin edelleen, joten eiköhän toivota, että toukokuu olisi armollinen lukukuukausi (tai ainakin sen loppupuoli, alku ei nimittäin ole taaskaan ollut kummoinen).

Huhtikuun alku vaikutti lupaavalta. Luin hotellihuoneen ammeeseen valuttamassani vaahtokylvyssä loppuun Minuutin mittainen ikuisuus -säeromaanin, jonka voimakkaat juonenkäänteet ja sanallinen tykitys vakuuttivat. Sen sijaan Filigraanityttö sekä Ella ja kaverit etäkoulussa olivat lukukokemuksia, joista nyt muutamaa viikkoa myöhemmin on vaikea palauttaa mieleen mitään ihmeellistä.

Rakkauskirjeitä Montmartrelle on toinen Nicolas Barreaun kirja, jonka kuuntelin, ja nyt alan olla vahvasti sitä mieltä, että hänen tuotantonsa ei yksinkertaisesti ole minua varten. Rakastan romanttisia kirjoja ja nyyhkytarinoita, mutta tämän(kään) kanssa en yksinkertaisesti päässyt samalle aaltopituudelle. Ehdin kuunnella huhtikuussa myös toisen äänikirjan, mutta se kuuluu pidempään lukuprojektiin, jonka paljastan teille vasta hieman myöhemmin. Olen halunnut tehdä salainen tbr -tyylistä sisältöä jo hetken, joten päätin vihdoinkin tarttua haasteeseen. Tosin nyt kun lukutahtini on mitä on, päätin suosiolla venyttää luku-urakan parin kuukauden mittaiseksi. Mutta palaamme ehdottomasti näiden pariin vielä lähiaikoina!

Toukokuulta toivon tosiaan paljon aurinkoa, vielä enemmän energiaa sekä hyviä kirjoja! Jälkimmäisistä ei ainakaan ole pulaa, sillä lukupinoni on kasvanut harvinaisen korkeaksi ja tarjolla olisi vaikka minkälaisia mehukkaita lukuhelmiä.

Huhtikuussa luin…
Jason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus*
Anu Holopainen: Filigraanityttö*
Timo Parvela: Ella ja kaverit etäkoulussa*

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 539 sivua

Huhtikuussa kuuntelin…
Nicolas Barreau: Rakkauskirjeitä Montmartrelle
Kirja salaiselta tbr-listalta

Yhteensä kaksi kirjaa, jotka kestivät noin 13 h

*Kirja saatu arvostelukappaleena.

Blogissa kiinnostivat huhtikuussa jälleen vanhemmat tekstit: kevään uutuuskirjat ja lukupiirikysymykset. Saavutimme myös Instagramissa 2300 seuraajan rajapyykin! Aamin tilillä jahtasimme pääsiäismunia ja juhlistimme tuhatta seuraajaa. Ja ainiin, vielä ehdit mukaan myös helatorstaiviikonlopun #aamilukumaraton’ille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s