Paljastuksia joulupaketeista

Ei liene yllätys, että kaksi kirjabloggaajaa upotti joulun toivelistoilleen uutuusniteitä. Toiveemme esittelimme jo aiemmin Instagramin joulukalenterin puolella, mutta nyt on aika katsoa, mitä vuoden odotetuimpien kovien pakettien kääreistä paljastui.

joululahjat

Laura: Toivoin joululahjaksi kahta kirjaa, jotka eivät voisi olla kauempana toisistaan. Martta Heikkilän toimittama Taidekritiikin perusteet on toisen graduni ydinteoksia, ja tuntui suorastaan rikolliselta, ettei minulla ole aiemmin ollut sitä kirjahyllyni tietokirjaosastolla. Heikkilä kumppaneineen toimi opastajanani jo aikoinaan kandiurakassa. Opiskelujeni kannalta tämä nide on siis lähes yhtä tärkeä kuin Risto Kuneliuksen Viestinnän vallassa.

En varmasti ole ainoa, jonka toivelistan kärkipäässä oli Harry Potter ja Kirottu lapsi. Jätin suosiolla näytelmän englanninkielisen version lukematta, sillä kuten olen aiemminkin todennut, suomeksi lukeminen on minulle nautinnollisempaa. Se oli myös luonnollinen jatkumo, olenhan lukenut kaikki Potterini juuri suomennettuina versioina. Kirotusta lapsesta en sano tässä kohtaa kuin että luin kirjan joulupäivän lautapelimaratonin ohessa. Arviota on tulossa siis lähiaikoina tännekin.

Harry Potter -teema jatkui vielä yllätyksenä tulleessa värityskirjassa, joka muistutti myös siitä surullisesta tosiasiasta, etten ole vielä päässyt katsomaan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvaa. Kummieni antama Suomalaisen kirjakaupan lahjakortti puolestaan tarkoittaa sitä, että pääsen tekemään tuhojani alennusmyynteihin. Taidan todella tarvita sen uuden kirjahyllyn, josta olen puhunut jo kaksi vuotta.

fantasticbibobook2

Minna: Listallani oli tosiaan vaikka kuinka monta kirjaa aina Leigh Bardugon Crooked Kingdomista April Genevieve Tucholken Wink Poppy Midnightiin. Tämä vuosi oli kuitenkin joululahjojen osalta yllätys: sain ainoastaan yhden kirjan ja korvamerkittyä rahaa kirjojen ostamiseen. Paketista paljastui Fantastic Beasts and Where to Find Them -leffan käsikirjoitus. Olen käynyt katsomassa kyseisen pätkän elokuvateatterissa jo jokin aika sitten ja tykkäsin siitä kovasti. Käsikirjoitusta toivoin, koska kirja itsessään on niin kovin kaunis, varsinkin kannesta.

Alennusmyynneistä lähden etsimään ainakin Harry Potter ja Salaisuuksien kammion kuvitettua versiota, aiemmin mainitsemaani Leigh Bardugon teosta ja jotain helppoa ja kevyttä luettavaa, romansseja siis todennäköisesti. Nyt palaan sohvalle Sarah J. Maasin A Court of Mist and Furyn pariin (jota luen neljättä kertaa tänä vuonna).

Tämän vuoden parhaita kirjoja muuten luvassa postauksessa ensi viikolla. Until then… mischief managed!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s