Lauren Kate: Fallen

Lauren Katen Fallen on erittäin tyypillistä luettavaa allekirjoittaneelle. Young adult -kertomus, jossa on viitteitä fantasiaan ja romantiikkaan. Tiedostin ennakko-oletukseni jo ennen lukukokemusta, enkä asettanut tarinalle kovinkaan kovia odotuksia. Valitettavasti edes hyvin matalat odotukset eivät täyttyneet.

bibofallen

Lucinda Price joutuu Sword & Cross -nimiseen reformikouluun (onkohan tämä edes oikea suomankielinen sana?)  kesken syyslukukauden. Tyttöä on aiemmin syytetty pojan murhasta ja tuhopoltosta, minkä vuoksi elämä aiemmassa koulussa on käynyt mahdottomaksi. Savannahissa, Georgiassa sijaitseva Sword & Cross on Lucindan, josta puhutaan muuten koko kirjan ajan nimellä Luce, mielestä järkyttävän kolkko ja hämmentävä laitos, joka on täynnä ongelmanuoria.

Koulussa Lucinda tutustuu Danieliin, jonka uskoo tavanneensa aiemminkin. Daniel on kuitenkin torjuva ja varoittaa Lucindaa tutustumasta itseensä syvemmin. (”Olen huonoa seuraa…” Tuleeko tässä vaiheessa jollekin jo joku tunnettu tarina mieleen?) Lucindasta on kiinnostunut myös Cam-niminen poika, joka on kaikessa ihanuudessaan hellyyttävä, mutta ei vaan Lucindan mielestä juuri se oikea.

Kirjan teemat pyörivät langenneiden enkelien, uskonnon ja uudelleensyntymisen ympärillä. Maailmassa on paljon potentiaalia, ja se voisi olla kiinnostavakin, ellei se toisi liian paljon mieleen Twilightin. Mietin tarinoiden samankaltaisuuksia jo lukiessani ja jälkikäteen muiden arvosteluja lukiessa tämänsuuntaiset ajatukset vahvistuivat. Lucindasta taistelee kaksi poikaa, joista toinen on ihana ja toinen töykeä. Lucinda kuitenkin välttämättä haluaa sen töykeämmän itselleen.

Lisäksi aivan kuin Bellalla, myös Lucindalla on erikoisominaisuuksia. Bellan mieli oli suojattu ulkopuolisia hyökkäyksiä vastaan, Lucinda sen sijaan näkee ”hyökkääviä varjoja” joka puolella. Sen enempää juonta paljastamatta, samankaltaisuuksia löytyy paljon lisää.

Fallen on sarjan ensimmäinen osa, sillä tarinoita on yhteensä neljä. Kirjasta on myös viime vuonna tehty elokuva, jonka aion ihan uteliaisuudesta katsoa. Ylipäätään lukukokemus oli hyvin vaihteleva. Joissain kohdissa huomasin nauttivani hahmojen kommunikoinnista, mutta toisaalla liiat yhtäläisyydet Twilightiin olivat häiritseviä. Lisäksi minua vaivasi se, etten osannut kuvitella Sword & Crossia Savannahiin. Vietin Georgiassa puoli vuotta vuosi sitten syksyllä ja samalla Savannah tuli tutuksi. Jostain syystä kuvailu ei osunut mielestäni kaupunkiin lainkaan.

Fallen saa puolitoista tähteä ja taputuksen olkapäälle. Hyvä yritys.

allekirjoitusminna

p.s. Muutimme arvostelujärjestelmäämme niin, että puolikkaat ovat mahdollisia. Enemmän vaihtoehtoja meille, tarkempaa informaatiota teille!

★½
Lauren Kate: Fallen
Delacorte Press, 2009
Sivuja 452
Luettavaksi omasta  hyllystä, e-kirjana

One thought on “Lauren Kate: Fallen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s