Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Experiences, and the ways in which we change, become our visual identity. Everything is laid out for the world to see.

bibobook_howtobeparisian

Ranskalaisen naiskolmikon teosta lukiessa tuntuu kuin muuttuisi itsekin hieman enemmän chic’iksi. How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits on tyyliltään kevyen ironin, humoristinen, mutta samalla napakka ja osuu oikeaan niin monessa kohdassa, että puolivälissä teosta lopetin laskemisen. Genreltään kirja osuu jonnekin self helpin ja elämänfilosofisten teosten välimaastoon.

Genreltään kirja osuu jonnekin self helpin ja elämänfilosofisten teosten välimaastoon. Se tarjoaa konkreettisia ruokaohjeita ja vinkkejä juhlien järjestämiseen, mutta kuvailee myös ranskalaisen naisen luonnetta yksityiskohtaisesti: rakastaa järjestystä, mutta on joskus itse laiska ja sottainen; ei voi sietää äänekkäitä ihmisiä, mutta viihtyy kuitenkin juhlien keskipisteenä ja niin edelleen. Ristiriitaisuudessaankin lyhyet luvut ovat helppoa luettavaa ja teoksen ahmaiseekin muutaman illan aikana (mielellään viinilasillisen kanssa).

Vaikka kirjoitustyyli onkin osittain ironinen, teosta lukiessa ymmärtää silti, miten ranskalaiset nauttivat elämästä, eivätkä huolehdi kummempia. Elämä on juhlaa, ja ranskalaiset tuntuvat olevan parhaita sen ylistämisessä.

Kirja jakautuu viiteen varsin luontevaan osaan: Get the Basics, Own Your Bad Habits, Cultivate Your Allure, Dare to Love ja Parisian Tips. Viimeinen osio sisältää myös paikkoja, joissa Pariisissa vieraillessa olisi hyvä käydä. Lukutoukan iloksi listalla on myös muutama kirja- ja paperikauppa.

Tekstiä rytmittävät taiteelliset kuvat, jotka ovat tunnistettavasti ranskalaisia. Suuri osa niistä on mustavalkoisia. Kirjan keskivaiheilta löytyy myös Paris Cutouts-niminen osuus, jonka kuvien reunassa on pienet saksien kuvat. Kuvat on tarkoitettu leikattavaksi irti, ”so that you would always have some Paris with you.” Ihana idea, mutta en raaski silpoa kaunista kirjaa!

Sen sijaan siirrän tämän teoksen takaisin hyllyyn ja vedän sen yli listalta, joka sisältää kirjoja omasta hyllystäni, joita en ole koskaan lukenut. Se lista on ihan liian pitkä…

Kuulisin mielelläni, jos olet lukenut kyseisen teoksen tai jotain, joka liippaa läheltä tätä tyyliä. Vinkkaa vaikka kommentti-osiossa!

allekirjoitusminna

★★★★
Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits
Doubleyday, 2014
Sivuja 255
Luettavaksi omasta hyllystä

One thought on “Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s