Vuoden parhaat ovat taattua fantasiaa – luin 36 kirjaa vuonna 2017

Mun tämän vuoden luettujen kirjojen saldo on yhteensä 36 teosta. Alkuvuoden perusteella ajattelin, että olisin päässyt lähemmäs 50 kirjaa, mutta syksyllä tahti tippui radikaalisti, kun toinen työ vei lukuaikaa.

Mutta mahtuu näihin 36 kirjaankin monenlaista! Osa on opintoja varten luettuja klassikkoteoksia (kuten Ibsenin Nukkekoti ja Hemingwayn Vanhus ja meri), joiden joukosta löytyy niin romaaneja, novelleja, runoja kuin näytelmiäkin. Näistä teoksista positiivisia yllätyksiä olivat ehdottomasti Katherine Mansfieldin Puutarhakutsut sekä Virginia Woolfin Mrs. Dalloway. Woolfia ostin lomareissulta vielä lisääkin, mutta A Room of One’s Own odottaa vielä hyllyssä lukemista.

bibobook_minnanluetut2

Tänä vuonna luin myös Sarah J Maasin A Court of Thorns and Roses -trilogian uudelleen alusta loppuun ja viimeisen osan, eli A Court of Wings and Ruinin luin kahdesti. Kaikista osista löytyy myös pitkät arviot täältä blogista (täältä, täältä ja täältä). Tuo sarjan päätösosa oli Maasin toisen tänä vuonna julkaistun teoksen, Tower of Dawnin, ohella mun kirjavuoden kohokohtia. Luin Tower of Dawnin vasta joulukuun alussa, vaikka se ilmestyi jo syyskuussa. Vierastin kirjaa, koska se ei (mukamas) kertonut lempihahmoistani, mutta kun aloitin lukemisen, tarina tempaisi mukaansa niin, että huomasin rakastuvani näihin hahmoihin uudelleen. Tällä hetkellä haluaisin kovasti lukea teoksen uudestaan, mutta yritän vastustaa himoa…

bibobook_minnanluetut3

Kesällä luin uudestaan myös Harry Pottereita jonkinmoisen kasan, tosin en koko sarjaa. Nyt jouluna aionkin tarttua seuraavaan Potteriin, jos vain aikaa jää. Kesällä luetut Potterit osoittivat, että ne pitävät pintansa ja ovat edelleen lempikirjojani. Luin Viisasten kiven vuorokaudessa ja pohdin samojen kirjojen uudelleen lukemista täällä blogissakin.

Yksittäisistä kirjoista sarjojen ulkopuolelta täytyy nostaa esiin ainakin Stephanie Garberin Caraval, joka oli taianomaisuudessaan hurmaava ja loppuratkaisu oli päätähuimaava. Toivoisin todella, että tälle tarinalle saataisiin jatko-osa. Listalta löytyy myös romanttista fiktiota, jossa Nicholas Sparks loistaa aivan omassa kategoriassaan. Eroottisesta kirjallisuudesta on myös pakko nostaa esiin Lisa Hiltonin Maestra-sarjan toinen osa, Domina, jonka ahmin lomalukemisena Espanjassa. Vaikka sarja luokitellaan nimenomaan eroottiseen fiktioon, se on pikemminkin tiivistunnelmainen trilleri kuin romantiikkaa. Ja taiteesta kiinnostuneelle se on suorastaan namupala, sillä päähenkilö seikkailee nimenomaan Euroopan taidemaailmassa.

bibobook_minnanluetut4

Tässä vielä listaus kaikista tänä vuonna lukemistani kirjoista ja linkit blogissa ilmestyneisiin arvioihin.

 1. Nicholas Sparks: See Me
 2. Virginia Woolf: Mrs. Dalloway
 3. Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
 4. Henrik Ibsen: Nukkekoti
 5. Sarah J Maas: A Court of Thorns and Roses
 6. Sarah J Maas: A Court of Mist and Fury
 7. Walt Whitman: Song of Myself
 8. Rainer Maria Rilke: Duinon elegioita
 9. Katherine Mansfield: Puutarhakutsut
 10. William Shakespeare: Macbeth
 11. Marissa Mayer: Cinder
 12. Alice Munro: Valkoinen tunkio
 13. Sarah J Maas: A Court of Wings and Ruin
 14. Nicholas Sparks: Usko rakkauteen
 15. Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani
 16. Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas: How to be Parisian wherever you are
 17. Meredith Wild: Hardwired
 18. Francesco Petrarca: Sonetteja Lauralle
 19. Vladimir Majakovski: Pilvi housuissa
 20. Sarah J Maas: A Court of Mist and Fury
 21. J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher Stone
 22. J. K. Rowling: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
 23. J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki
 24. J. K. Rowling: Harry Potter ja Liekehtivä pikari
 25. Stephanie Garber: Caraval
 26. Lisa Hilton: Domina
 27. Mark Manson: The Subtle Art of Not Giving a Fuck
 28. Satu Rämö & Hanne Valtari: Unelmahommissa
 29. Cassandra Clare: City of Heavenly Fire
 30. Sarah J Maas: A Court of Wings and Ruin
 31. Stephenie Meyer: Kemisti
 32. Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus
 33. Sarah J Maas: Tower of Dawn
 34. Maaret Kallio: Inhimillisiä kohtaamisia
 35. Audrey Carlan: Calendar Girl – Tammikuu
 36. Nicola Yoon: Kaikki kaikessa

Huomenna luvassa listaus Lauran tänä vuonna lukemista kirjoista ja alkuvuodesta pohdiskellaankin sitten ultimate TBR -listaa eli kaikkia niitä kirjoja, jotka haluaisin joskus lukea. Kuinka monta kirjaa sä ehdit lukea vuonna 2017?

allekirjoitusminna

2 thoughts on “Vuoden parhaat ovat taattua fantasiaa – luin 36 kirjaa vuonna 2017

 1. Heippa! Caravaliin on tulossa jatkoa: Legendary ilmestyy toukokuussa! 😊 Tykkäsin Caravalista myös ihan hirveästi, joten en kyllä malttaisi odottaa toukokuuhun asti.. 😅

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s