VIDEO: Lauran kirjahyllyssä

Synttäriviikon kunniaksi Minna esitteli kirjahyllynsä keskiviikkona ja nyt on minun vuoroni! Siinä ei kuulkaa edes pienestä tulehduksesta turvonneet silmäluomet ole hidasteena, kun innostus videoiden tekemiseen kipunoi. (Suomeksi, älkää välittäkö hieman turpeista luomista.) Videoita on siis jatkossakin luvassa, ja vieläpä huomattavasti entistä tiheämpään tahtiin.

Siinä missä Minnan kirjahylly on hillitty ja hallittu, on oma kotikirjastoni toki tarkasti järjestelty, mutta myös hyvin ylitsepursuavainen. Tulevat vuodet pitäisi selvitä tuolla yhdellä ovellisella Ikean kaapilla, joten pientä kirjarivien valvontaa ja tarvittaessa jopa harvennusta on suoritettava. Olen joskus haaveillut kirjojen järjestämistä värin mukaan tai boheemia kirjakasaestetiikkaa, mutten luota omiin kykyihini saada kaaoksesta kaunista. Sen vuoksi olen turvautunut siihen mistä saan suurta nautintoa ja minkä varmasti osaan: aakkostamiseen. Ja nimenomaan kirjoittajan sukunimen mukaan, puhutaanhan tässä kuitenkin henkilökohtaisesta kirjastostani.

Kirjahyllyni on jaettu kolmeen osaan: fiktio, tietokirjat sekä epämääräiset resepti-, nuotti- ja matkakirjat. Fiktio vie ehdottomasti eniten hyllytilaa, tietokirjaosiossa puolestaan vallalla ovat journalismia ja kirjallisuutta käsittelevät teokset. Tietokirjahyllystä löytyy myös kokoelmani rakkain teos: Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineen ja ainejärjestö Lööpin historiikki, jonka olen toimittanut ihan itse. Ensi kesänä kokoelmaan liittyvät toivottavasti myös kaksi graduani. On se vaan hienoa nähdä oma nimi kirjan kannessa, vaikka ne eivät varsinaisesti mitään bestsellereitä olekaan!

Yksi asia kirjahyllyssäni rassaa sen rajallisen tilan lisäksi. Hyllylevyjä on aivan mahdoton saada sellaisiin asemiin, että kaikki kirjat mahtuisivat siististi pystyssä omille paikoilleen. Olen yrittänyt niellä omaa neuroottisuuttani ja sinnitellä väärinpäin lojuvien kirjojen kanssa. En ole ihan vielä löytänyt sisäistä rauhaani, mutta pystyn sentään jo sinnittelemään asian kanssa.

Vilahteleeko henkilökohtaisessa kirjastossani sinulle tuttuja kirjoja? Entä millä perusteella sinä järjestät hyllysi?

allekirjoituslaura

Videon musiikki: Blue Dot Sessions

 

One thought on “VIDEO: Lauran kirjahyllyssä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s