PODCAST: Kuhanuhaa ja ryskäyskää

Viime viikolla täällä Bibobookissa alkoi täysin lasten- ja nuortenkirjoille omistettu podcastsarja Kirjojen kasvattamat. Taannoisissa äänityssessioissamme oli todellista kotikutoista studiohenkeä: istuimme olohuoneen lattialla kirjojen ympäröimänä, ja välillä saimme kuunnella naapurin äänekkään koiran mielenilmaisuja. Tämä nelijalkainen tähti esiintyy myös tämänkertaisessa jaksossa Kuhanukaa ja ryskäyskää, tosin kaikkien koiraihmisten pettymykseksi vain pienessä sivuroolissa.

Kirjojen kasvattamat osa 2 (6)

Jossain vaiheessa vihasin yli kaiken runomuotoon kirjoitettuja tarinoita, kerrottiin niitä sitten televisiossa tai kirjojen sivuilla. Onneksi tuo inho on jo aikoja sitten ohitettu, sillä kyllä esimerkiksi Kirsi Kunnas nyt yksinkertaisesti on nerokas sanataituri. Tiitiäisen satupuusta löytyvä Vanha vesirotta -runo saakin aloittaa tämänkertaisen podcastin (kuuntele ihmeessä, kuinka yritän lausua tämän riimittelyn yhtä eloisasti kuin äitini!) ja siitä on poimittu myös jakson nimi Kuhanuhaa ja ryskäyskää.

Podcastissa on luvassa muutakin kuin riimittelyä. Siskoni Lotta, joka on tämän sarjan vakiovierailija, on ammatiltaan lastentarhanopettaja. Hän paljasti minulle synkän salaisuuden päiväkotien todellisuudesta: Teemu-kirjat ovat ilmeisesti monissa paikoissa saaneet luovuttaa paikkansa toisille niteille. Tämä järkytti minua yhtä syvästi kuin aikanaan se, että piruetteja ei tehdäkään heti ensimmäisellä kerralla kun luistimet ovat jalassa. Näitäkin traumoja käydään läpi podcastissa Aino-kirjojen innoittamana.

Kyllä se vaan taitaa olla niin, että parhaissa lastenkirjoissa on aina mukana se kasvatuksellinenkin puoli. Ja näistä kirjoista voivat oppia myös aikuiset.

Mukavia kuunteluhetkiä, ja muista toki jakaa omat kirjamuistosi kommenttiosiossa! Palataan sarjan seuraavan osan kanssa viikon päästä tällä samalla kanavalla.

allekirjoituslaura

Podcastin musiikki: http://www.bensound.com

One thought on “PODCAST: Kuhanuhaa ja ryskäyskää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s