Ensimmäinen äänikirjani – Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus

Kirjamessuilla haahuillessamme Laura kertoi, että oli kuunnellut viimeisen kuukauden aikana 12 äänikirjaa. Siis 12! Olin ihan ihmeissäni, mutta Laura väitti kivenkovaa, että niiden avulla arkisiakin askareita alkaa odottaa, sillä esimerkiksi tiskatessa voi kuunnella kirjaa. No, kirjamessuviikonlopun jälkeisenä maanantaina olin lähdössä lenkille ja päätin antaa BookBeat-sovellukselle mahdollisuuden.

Ensimmäinen ajatus oli, että herranjumala, enhän mä osaa valita näistä kaikista vaihtoehdoista. Sovelluksessa on niin paljon valinnanvaraa ja tarjolla on myös todella uusia kirjoja, että lenkille lähteminen kesti puolisen tuntia, kun istuin eteisessä selaamassa sovellusta ja valitsemassa kirjaa. (Sidenote: Ainoastaan YA-fantasiaa, eli omaa suosikkiani, sovelluksessa on varsin rajallisesti.)

bibobook_pikajuna1

Päädyin lopulta valitsemaan Agatha Christien klassikon Idän pikajunan arvoitus, josta ilmestyi viime kesänä uusi Jaakko Kankaanpään tekemä suomennos. Pidän Christien tuotannosta paljon ja olen katsonut erityisesti Hercule Poirot’n ja Neiti Marplen seikkailuja TV:stä aikanaan paljonkin. (Marplea tulee muuten sunnuntaisin tälläkin hetkellä Yleltä!) En silti kuollaksenikaan (pun intended) muistanut, olinko joskus nähnyt Idän pikajunan arvoituksen tv-versiona vai en. Enkä tosiaan muistanut, kuka murhaaja on.

Tuolloin ensimmäisenä maanantaina kävelin pidemmän lenkin kuin oli tarkoitus vain siksi, koska kirja jatkui korvissa hyvällä tahdilla. Seuraavan viikon aikana kuuntelimme kirjaa yhdessä poikaystävän kanssa autossa ja loppua kohden tarina meni niin jännittäväksi, että ajoimme kerran moottoritiellä rampista ohi, kun murhaajan henkilöllisyys alkoi selvitä.

Laura oli oikeassa. Olen viimeisen puolentoista viikon aikana käynyt useammin lenkillä kuin aiemmin ja kuunnellut kirjoja myös pyöräillessäni. Niihin tosiaankin jää koukkuun. Tällä hetkellä kuuntelen Maaret Kallion uusinta teosta ja samaan aikaan myös Audrey Carlanin Calendar Girl -hömppäsarjan ensimmäistä osaa. (Siitä muuten lisää myöhemmin. Sanotaanko, että eroottinen fiktio ei ehkä toimi äänikirjana.)

Idän pikajunan arvoituksesta on muuten tulossa muutaman viikon päästä elokuvakin, jota tähdittävät muun muassa Kenneth Brannagh, Johnny Depp, Penelope Cruz ja Judi Dench. Brannaghin/Poirot’n viiksistä voi olla montaa mieltä, mutta yrittäkääpä päästä yli siitä faktasta, että maailman parasta etsivää esittää sama mies, joka esitti Harry Potter ja Salaisuuksien kammiossa Gilderoy Lockhartia…

allekirjoitusminna

Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus
Lukija: Jukka Pitkänen
Käännös: Jaakko Kankaanpää
154 sivua, 7 tuntia 36 minuuttia
★★★★

One thought on “Ensimmäinen äänikirjani – Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s