Stephenie Meyer: Kemisti + joulukalenteri alkaa!

Tämä alkaa olla jo todennäköisesti vanha tarina, mutta minäkin tunnustaudun teiniaikaiseksi Twilight-faniksi. Luin Houkutuksen ensimmäisen kerran 13-vuotiaana ja rakastuin ihan täysillä Bellaan ja Edwardiin. Nykyisin myönnän, että tarinassa on jonkin verran problematiikkaa, mutta muistan silti nauttineeni koko saagan uudelleen lukemisesta tässä jokunen vuosi sitten. Teinivuosien nostalgia oli varsin kova.

Olin katsellut Stephenie Meyerin Kemistiä jo aiemmin kirjakaupan hyllyllä, mutta 30 euron hinta ei houkutellut ostamaan. Kun kirja sitten tuli vastaan kirjastossa, en voinut vastustaa kiusausta. Tyylilaji on Meyerin aikaisemmasta fantasiakirjallisuudesta poiketen jännitystä, joten minua kiinnosti ehdottomasti, miten kirjailija on tässä onnistunut.

bibobook_kemisti2

Kemisti kertoo Yhdysvaltain hallituksen ex-agentista, joka on paennut entistä työnantajaansa jo useiden vuosien ajan. Hänen työnsä oli huippusalaista ja tuon työn vuoksi hänen kannoillaan on nyt palkkatappajia. Voidakseen lopettaa pakenemisen nainen joutuu ottamaan vastaan vielä yhden vaarallisen tehtävän.

Mielenkiintoinen seikka tarinassa on se, että ensimmäisten lukujen aikana päähenkilön nimi vaihtuu useaan kertaan. Hän käyttää valeidentiteettejä ja jokaisen uuden identiteetin myötä naista kutsutaan luonnollisesti eri nimellä. Nimen vaihtuminen on niin sanotusti nice touch, mutta toisaalta se tekee hahmoon tutustumisesta alkuvaiheessa vaikeaa. Muutaman ensimmäisen luvun jälkeen hahmon nimi vakiintuu Alexiksi (joka on sekä naisen että miehen nimi, koska näin takaa-ajajia on helpompi harhauttaa) ja tarinan seuraaminenkin helpottuu.

Tiukkoja käänteitä ja läheltä piti -tilanteita juonesta ei puutu ja onpa mukaan saatu pieni annos romanssiakin. Twilightin kaltaista tunteiden ryöppyä ei tästä teoksesta kuitenkaan löydy, mikä on sinänsä erittäin hyvä. Tiivistunnelmaiseen takaa-ajoon ylitsevuotava tunteiden kuvailu ei edes sopisi. Päähenkilö on mielenkiintoinen ja monitasoinen nainen, jonka mielenliikkeitä seuraa mielellään. Kylmiä väreitä kulki ainakin itselläni selkäpiissä, kun tarinan alkupuolella kuvailtiin, miten Alex kidutti kidnappaamaansa miestä kemiallisilla aineilla. Jännittävä tarinasta tulee siinä vaiheessa, kun Alexin ja tämän kyseisen miehen välille syttyy romanssi.

Kemisti on taattua Meyerin laatua ja pitää otteessaan viimeisille sivuilla saakka. Vaikka olisit vihannut Twilightia tai et olisi koskaan tutustunut Meyerin tuotantoon, voin suositella teosta jännityksestä nauttivalle.

allekirjoitusminna

★★★
Stephenie Meyer: Kemisti
Käännös: Ilkka Rekiaro
Otava, 2017
Sivuja 509
Luettavaksi kirjastosta

p.s. Bibobookin perinteinen joulukalenteri alkaa taas perjantaina Instagramissa. Voit osallistua joulukalenteriin hashtagilla #bibobooxmas17. Kuva-aiheet julkistetaan huomenna meidän instassa, @bibobookblog!

One thought on “Stephenie Meyer: Kemisti + joulukalenteri alkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s