Niin monesta kirjasta tulee tänä vuonna elokuva – nämä 7 ainakin kiinnostavat!

Jokainen kirjafriikki tietää sen tunteen, kun kuulee ensimmäisen kerran, että omasta lempikirjasta tehdään elokuva. Tunteet vaihtelevat laidasta laitaan, mutta kaksi hallitsevinta ovat nämä: JES, IHANAA, VIIMEIN! ja Entäs jos ne pilaa sen?! Tämä vuosi tulee todennäköisesti olemaan ainakin YA-kirjallisuuden faneille kestämätön, sillä monesta genren huipputeoksesta on väännetty leffa.

bibobook_kirjoistaleffa1

Elokuvista ei ole suuremmin tämän blogin puolella tähän mennessä puhuttu, mutta koska kirjoitamme paljon esimerkiksi teatterista, hyppäys toiseen kulttuurin lajiin ei tunnu kovinkaan suurelta. Varsinkin kun lukemisen lisäksi käyn usein elokuvissa ja salien penkkejä kanssani kuluttaa suurimmalla osalla kerroista poikaystäväni. Leffadieettimme koostuu isolta osin supersankarielokuvista, joita molemmat fanitamme kovasti. Kirjablogin hengessä päätin kuitenkin listata tällä kertaa kirjoja, jotka kääntyvät leffoiksi tämän vuoden aikana.

Heti alkuvuodesta teattereihin saapuu Fifty Shades of Grey -sarjan kolmas ja viimeinen osa, Fifty Shades Freed. Sekä leffat että kirjat jakavat mielipiteitä, mutta itse olen kieltämättä nauttinut tarinan seuraamisesta. Vaikka juoni onkin aika aivotonta ja kirjojen puolella teksti välillä tökkii, on FSoG muodostunut minulle ja parhaalle ystävälleni tärkeäksi perinteeksi. Käymme joka vuosi katsomassa uusimman leffan ensi-illassa kahdestaan ja joko naureskelemme tai punastelemme leffasalissa. Samaa on todennäköisesti luvassa tänäkin vuonna.

YA-kirjallisuuden puolella luvassa on muutamakin herkkupala. Becky Albertallin Minä, Simon, Homo Sapiens -teos on tulossa maaliskuussa teatteriin nimellä Love, Simon. Kirjaa suositeltiin jo joulun alla blogissamme lomalukemiseksi ja omastakin pinostani tämä varsin söpöltä kuulostava tarina löytyy. Toivottavasti ehdin tarttua siihen ennen kuin elokuva tulee ulos. Päärolia esittää Everything Everything -leffassakin nähty Nick Robinson.

Lisäksi YA-puolella saadaan nauttia Ernest Clinen Ready Player Onen elokuva-adaptaatiosta. En ole tätäkään kirjaa lukenut, mutta hype tämän ja vastikään julkistetun kakkososan välillä on niin suuri, että tekisi mieli haalia tarina käsiini pikemmin kuin myöhemmin. Suurinpiirtein samaan scifi-kategoriaan istuu myös Alexandra Brackenin Darkest Minds -sarjasta tehtävä elokuva ja Maze Runner -sarjan kolmas leffa, The Death Cure.

Loppuvuoden leffoista mielenkiintoisin on Andy Serkisin ohjaama versio Viidakkokirjasta. Serkis kertoi Vulturen haastattelussa hänen ohjauksensa olevan enemmän aikuiselle yleisölle suunnattu kuin aiemmat versiot tarinasta. Luvassa on Serkisin sanojen mukaan ”Apinoiden planeetta -meininkiä”. Elokuvan julkaisua on kuitenkin siirretty jo kolmesti, joten saa nähdä, näkeekö leffan päivänvaloa vielä tänäkään vuonna. Rooleissa on tietysti huippunäyttelijöitä, kuten Benedict Cumberbatch ja Cate Blachett.

Viimeisenä on pakko mainita vielä Fantastic Beasts -sarjan uusin leffa, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, joka tulee teattereihin marraskuun puolivälissä. Oikeastaan tämän leffan ei pitäisi olla tässä postauksessa, koska siitä ei ole kirjaa, jonka voisi ensin ahmia, mutta eihän tätä nyt voi mainitsemattakaan jättää! Jokainen Harry Potter -fani on todennäköisesti ollut innoissaan uudesta leffasarjasta ja omasta mielestäni sarjan ensimmäinen osa oli ainakin jokseenkin onnistunut. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mihin Rowling meidät vielä Pottereiden maailmassa viekään.

Mitä elokuvia odotat eniten tänä vuonna ja aiotko mennä katsomaan jotakin tässä mainittua leffaa?

allekirjoitusminna

P.s. Jos haluat lukea lisää leffajuttuja, kerro se kommenttikentässä!

One thought on “Niin monesta kirjasta tulee tänä vuonna elokuva – nämä 7 ainakin kiinnostavat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s