7 tämän kesän YA-uutuutta, jotka haluaisin jo lukea

Mun piti kirjoittaa tänään Sarah J Maasin A Court of Frost and Starlightista, mutta päätin viime yönä (joo, yöllä, noin klo 01.24), että en pysty kirjoittamaan siitä vielä. ACOFASin teemat ja varsinkin loppuosan sneak peekit seuraaviin kirjoihin meni niin ihon alle, että tarvin vielä hetken sulatteluaikaa.

Sen sijaan oon tässä jo muutaman viikon kasaillut listaa tänä kesänä julkaistavista YA-uutuuksista, jotka haluaisin jossain vaiheessa saada käsiini ja luettavaksi. (Jos et tiedä, mitä YA on, käy lukemassa tämä postaus!) On aika epätodennäköistä, että oikeasti pystyisin lukemaan nämä kaikki, sillä kuten kunnollisen kirjatoukan imagoon kuuluu, on munkin TBR-lista ihan luvattoman pitkä. Lisäksi oon ollut kirjojen ostokiellossa jo hetken (ja rikkonut sen vain kerran!), ja oon kiertänyt kirjaston kaukaa, jotten vaan tahattomasti kasvattaisi lukemattomien kirjojen pinoa.

Oon hitaasti, mutta varmasti lukenut kirjoja mun omasta hyllystä (tai pikemminkin sängyn alla olevista laatikoista), mutta niissä on edelleen tuhottaman paljon mielenkiintoisia kirjoja, joita en ole ehtinyt lukea. With that being said, aina voi unelmoida uusista kirjoista ja hehkuttaa sellaisia teoksia, jotka ehkä joskus haluaa lukea Tässä siis seitsemän tänä kesänä ilmestyvää mielenkiintoista kirjaa!

01_sorosiakCarlie Sorosiak: Wild Blue Wonder

”Quinnin perhe omistaa maagisen leirikeskuksen, jossa villit mustikat kasvavat jokaisena vuodenaikana ja legendaarinen merihirviö lurkkii läheisessä järvessä. Siellä Quinn myös rakastuu parhaaseen ystäväänsä – kunnes kaikki menee pieleen. Talvi tulee ja taikuus kaikkoaa Quinnin elämästä. Sitten läheiseen kaupunkiin saapuu uusi tulokas, Alexander, joka ei näekään Quinnia samanlaisena hirviönä kuin hän itse – ja kaikki muuttuu jälleen.”

Wild Blue Wonder kuulostaa ihanan maagiselta! Söpö voisi myös olla oikea sana kuvaamaan sitä, mitä odotan tältä kirjalta.

Julkaistaan: 26. kesäkuuta

02_henningSarah Henning: Sea Witch

”Kun Evien paras ystävä Anna kuolee, Evie tuntee itsensä ulkopuoliseksi pienessä kotikaupungissaan. Hän on hukkumaisillaan syyllisyyteen ja suruun, kun hän tapaa Annaa muistuttavan tytön rannalla. Tytöt löytävät itselleen satuprinssit ja yhtäkkiä elämä alkaa taas näyttää siedettävältä. Taikuus ei kuitenkaan ole armollista – ja Evien uudella ystävällä on salaisuus. Hän ei voi jäädä Havnestadiin – tai kahdelle jalalle – ilman Evien apua. Evie kurkottaa syvälle omaan magiaansa pelastaakseen ystävänsä (ja prinssinsä) mutta huomaa liian myöhään tehneensä virheen.”

Mereen ja merenneitoihin liittyvät tarinat ovat viime aikoina nostaneet taas suosiotaan, eikä Sea Witch ole tällä listalla ainoa lajinsa edustaja. Tarina kuulostaa siltä, että siinä on kaikki oikeat ainekset: jännitystä, ystävyyttä, taikuutta ja ripaus rakkautta.

Julkaistaan: 28. kesäkuuta

03_pesslMarisha Pessl: Neverworld Wake

”Beatrice Hartley ja hänen viisi ystäväänsä olivat ne lukion suositut tyypit – kunnes hänen poikaystävänsä Jimin kuolema muutti kaiken. Vuosi valmistumisen jälkeen ystäväporukka suuntaa yhdessä mökille, jossa he ovat viettäneet monia iltoja aiemminkin. Beatrice aikoo saada vastauksia kysymyksiin, jotka ovat vaivanneet häntä Jimin kuolemasta saakka. Ilta saa kuitenkin uskomattoman käänteen, kun mökin ovelle koputtaa mies, jonka kertoo ajan jääneen ikuiselle luupille. Ja luupista pääsee pois vain, jos ystävykset pystyvät tekemään yhdessä rankan päätöksen.”

Neverworld Wake on Marisha Pesslin ensimmäinen YA-teos ja sen premissi kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta. Satuin kuulemaan, mikä takakansitekstissä mainittu rankka päätös on ja sanotaanko, että rankka saattaa olla understatement.

Julkaistaan: 5. kesäkuuta

04_klingeleLindsey Klingele: The Truth Lies Here

”Penny Hardjoyn isä on kadoksissa. Michiganilaisessa pikkukaupungissa asuva Penny päättääkin siis lyöttäytyä yksiin naapurin nörttipojan kanssa ja etsiä salaliittoteorioista tunnetun isänsä. Mitä syvemmälle Penny, utealias toimittajanalku, kaivaa, sitä oudommaksi asiat muuttuvat. Kaupungin asukkaat kertovat sanasta sanaan samat asiat ja pian kaupunkiin ilmaantuu miehiä mustissa puvuissa. Tutkimukset johdattavat Pennyn kauan sitten kaupungin laitamille pudonneen meteoriitin jäljille ja mitä sieltä löytyykään – se pistää Pennyn uskon todellisuuteen koville.”

Mysteeri ja sitä tutkiva nuori toimittaja – kirja just mun makuun! Itse toimittajana tykkään lukea henkilöhahmoista, jotka ajattelee joistain asioista samaan tapaan kuin minä. Ja teoksen mysteerikin tuntuu jännittävältä!

Julkaistaan: 21. elokuuta

05_bartonBree Barton: Heart of Horns

”Mia on omistanut elämänsä noitien jahtaamiselle. Hän elää maailmassa, jossa vain naisten veressä voi olla magiaa ja jokaista naista epäillään noituudesta – joten noitien metsästäminen on selviytymiskeino. Mutta kun Mian isä ilmoittaa liitosta kuninkaallisen perheen kanssa, Mian on vaihdettava housut silkkimekkoon ja luovuttava aseistaan. Hän suunnittelee uskaliaan paon, mutta joutuu yllättävän tilanteen eteen, kun paljastuu, että hänellä itsellään on magiaa veressään. Mia lähtee matkalle selvittämään omaa menneisyyttään, mutta selvitäkseen hänen on opittava luottamaan sydämeensä.”

Tätä kirjaa on kuvattu feministiseksi seikkailutarinaksi ja pakko myöntää, että takakansitekstin perusteella voi odttaa saavansa, mitä luvataan. Maailma ainakin kuulostaa kiehtovalta!

Julkaistaan: 31. heinäkuuta

06_parkerNatalie C. Parker: Seafire

Caledonia Styx on Mors Navisin kapteeni. Hän johtaa naismerirosvojen joukkoa, jonka ainoa tavoite on pysyä hengissä ja kukistaa meriä vainoavan Aric Athairin laivue. Athair on vastuussa Caledonian ja muiden laivalla työskentelevien naisten perheiden kuolemista, joten kosto on oleva suloinen. Seikkailujen pyörteissä Caledonian paras ystävä kuitenkin loukkaantuu pahasti ja selviää vain yhden merirosvon ansiosta, joka nyt haluaa vaihtaa puolta. Caledonia epäilee pojan motiiveja – onko hän avain Athairin kukistamiseen vai jotain täysin muuta?

Tässä teoksessa on varmasti feminististä näkökulmaa – tai ainakin paljon badass naishahmoja! I mean, kokonainen laivallinen naismerirosvoja ja seikkailuja luvassa… Count me in!

Julkaistaan: 28. elokuuta

07_schwabbVictoria Schwab: City of Ghosts

”Cassidyn vanhemmat ovat aaveenmetsästäjiä, tosin eivät kovinkaan hyviä sellaisia. Cassidy itse sen sijaan näkee oikeasti aaveita. Itseasiassa hänen paras ystävänsä Jacob sattuu olemaan aave. Kun Cassin vanhemmat lähtevät Edinburghiin kuvaamaan uutta tv-ohjelmaansa, Cass ja Jacob lähtevät mukaan. Edinburghissa Cass tapaa toisen kaltaisensa tytön, Laran, joka kertoo, että välikappaleina tyttöjen tehtävä on lähettää haamut pysyvästi rajan yli. Cass ei ole varma uudesta missiostaan, mutta hän tietää, että kaupunkia terrorisoiva Red Raven ei kuulu ihmisten joukkoon. Cassidyn voimat vetävät hänet taisteluun, joka ulottuu sekä kuolleiden että elävien maailmoihin.”

Teknisesti ottaen City of Ghosts kuuluu lastenkirjallisuuteen, sillä se on suunnattu 9-12-vuotiaille lukijoille. Teoksen premissi ja hahmot kuulostavat kuitenkin niin ihanille, että oli pakko sisällyttää se tähän listaan. Haamuja, Skotlanti ja eeppinen taistelu elävien ja kuolleiden maailmojen rajoilla – what more could you want?

Julkaistaan: 28. elokuuta

Mitä uutuuksia sä odotat eniten tältä kesältä?
Entä haluaisitko lukea jonkin tällä listalla mainituista kirjoista?

allekirjoitusminna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s