Lukemista kesäiltaan: Huijari New Yorkissa, suomalainen kirjallisuus maailmalla ja haaveilua Nantucketista

Kesä on tehnyt sen, että viime aikoina mulla on ollut huomattavasti enemmän aikaa lukea blogeja (ja vähän muutakin). Törmään usein artikkeleihin, jotka haluaisin jakaa ja joista haluaisin keskustella, mutta jostain syystä niiden jakaminen esimerkiksi Twitterissä tuntuu vaikealle. Eilen olisin ehdottomasti halunnut jakaa tällä listalla ensimmäisenä olevan The Cutin artikkelin huijari Anna Delveystä, mutta en saanut aikaiseksi kunnon saatesanoja tviittiin ja jako jäi tekemättä.

IMG_1587

Twitter-tuskailu tuotti kuitenkin tulosta, sillä tajusin, että mullahan olisi näitä enemmänkin, kenties jopa kokonaisen postauksen verran! Keräsin kaikki suurin piirtein viimeisen viikon aikana lukemani artikkelit tähän postaukseen ja kappas vaan, niistähän koostui ihan hyvän mittainen lukulista. Listalta löytyy kaikkea tutkivasta journalismista sisustukseen ja pidempään analyysiin Suomesta kirjallisuusmaana. Seassa on pitkäaikaisia lempiblogejani sekä uusia tuttavuuksia. Jos tällainen postausformaatti kiinnostaa tulevaisuudessakin, niin kuulisin sen mielelläni! Kommentoi postausta tai tuu vetäsemään hihasta somessa.

Ilman sen pidempiä esipuheita, tässä lukemista tälle viikolle!

1 How Anna Delvey Tricked New York Pitkä artikkeli kertoo alkujaan venäläisestä Anna Sorokinista, joka keksi itselleen uuden sukunimen ja onnistui huijaamaan New Yorkin kerman uskomaan, että hän on saksalainen perijätär. Uskomattoman hyvin ja vetävästi kirjoitettu juttu. Tästä on myös myyty oikeudet Netflixille, jonka tuottaman sarjan käsikirjoittaa Greyn Anatomiasta ja Scandalista tunnettu Shonda Rhimes.

2 Elsie’s Rainbow Bookshelves A Beautiful Mess on yksi mun kaikkien aikojen lempiblogeja. Siskoksilla Elsiellä ja Emmalla on molemmilla kauniit kodit, jotka he ovat itse remontoineet. Tässä postauksessa Elsie kertoo sateenkaarikirjahyllyistä, jotka hän on rakentanut alusta asti sillä ajatuksella, että kirjoista muodostuu sateenkaari. Kiva lähestysmistapa kirjoilla sisustamiseen – eikä ehkä se perinteisin, jos katsoo kirjabloggaajia ja bookstagrammaajia.

3 Postcards From Nantucket Carly The Prepster on toinen pitkäaikainen blogisuosikkini. Kaikki Carlyn blogissa on juuri sitä estetiikkaa, jota haluaisin lisää omaankin elämääni. Ihastelin jo viime kesänä reissupostauksia Nantucketista ja tämän kesän postaus nosti matkakuumeen huippulukemiin. (Postauksen perusteella haluaisin ehdottomasti myös tällaisen yöpuvun!)

4 How Finland Rebranded Itself As A Literary Country  Tämä Paris Review’ssä ilmestynyt artikkeli oli mielenkiintoinen katsaus siihen, miten Suomi on onnistunut brändäämään omaa kirjallisuuttaan maailmalla. Suomessa ei ehkä vieläkään sanota, että kirjallisuus on uusi Nokia, mutta tietyssä mielessä suomalaisen kirjallisuuden vienti ulkomaille on onnistunut.

5 ”Just a plain hobbit you look”, said Bilbo. ”But there is more about you now than appears on the surface.” Taru Sormusten Herran tietää kaikki, mutta kuka meistä on oikeasti lukenut tuon tiiliskivimäisen järkäleen alusta loppuun? No, Katri on ja nyt hän kirjoittaa ihanalla tavalla siitä, mikä Tolkienissa on parasta.

+1 Viimeinen vinkattava asia ei oikeastaan ole artikkeli, vaan kokonainen blogi. Törmäsin Everyday Reading -blogiin selaillessani tylsyyksissäni yhtenä iltana Bloglovinia ja ihastaui samantien sivun ideaan. ER on perinteisessä mielessä kirjablogi, mutta sen tvisti on keskittyminen erityisesti lapsiin ja perheisiin. Bloggaaja Janssen on jopa luonut ilmaisen kurssin, jolla hän auttaa vanhempia innostamaan lapsia lukemaan. Täällä bibobookissa on viime aikoina puhuttu paljon postausten näkökulmaamisesta ja bloggaamisesta yleensäkin, joten tässäpä hieman mallia ja inspistä tekemiseen!

Siinäpä kuusi linkkiä, joita kannattaa klikata! Aurinkoisia kesäpäiviä sulle!

allekirjoitusminna

3 thoughts on “Lukemista kesäiltaan: Huijari New Yorkissa, suomalainen kirjallisuus maailmalla ja haaveilua Nantucketista

  1. En kestä teitä, kiitos!!😭❤️ Tosin sen verran korjaan, että nyt on vasta eka osa luettu ja kakkonen takkuilee hitaasti eteenpäin heh… Mutta kiitos, merkitsee paljon, että teiän blogi nosti mun tekstin esille❤️❤️❤️❤️ Love youuuuu!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s