Lukemista pimenevään syysiltaan: Scrabblea, viskiä ja vieraiden ruutujen tuijottelua

Tein heinäkuussa postauksen, jossa jaoin kesän aikana internetissä lukemiani mielenkiintoisia artikkeleita. Tämän päivän postaus on jatkoa edelliselle linkkilistalle ja tällä hetkellä itseasiassa tuntuu siltä, että tästä voisi tehdä ihan toistuvan palstan. Ei ehkä edes kuukausittain (kuten meidän Kuukauden luetut), vaan ehkäpä vuodenaikojen mukaan? Tänään siis on vuorossa lukulista pimeneviin syysiltoihin ja seuraavaksi kasaisin linkkilistan talvipäiviin. Musta tää kuulostaa just hyvältä! Entä susta?

bibobook_lukulista1

Tämän kertaisella listalla on jälleen sekaisen sekä kirjallisuuteen että muihin asioihin liittyviä asioita. Ilman sen suurempia saatesanoja, let’s dive in!

1. Where Words Matter: Politics, Fiction, Romance, Scrabble Tämä juttu houkutteli mut lukemaan ihan pelkällä otsikollaan, koska toimittaja minussa arvostaa tätä jo sanojen tasolla. Linkin takaa paljastui ihana rakkaustarina pariskunnasta ja jutussa on leikitelty kivasti juuri sanoilla. Juttuaihe on kevyt, mutta kirjoittaminen on priimaa.

2. Carly The Prepster: The Tipping Point Mun edelliselläkin listalla oli postaus Carlylta, mutta tällä kertaa ollaan täysin erilaisissa tunnelmissa. Jos edellinen oli matkapostaus, niin tässä on kyse aivan jostain muusta. Carly pohtii tekstissä sosiaalista mediaa ja sen tekemistä työnä sekä asenteiden muutosta aiheeseen liittyen.

3. Reese Witherspoon: Whiskey in a Teacup Luen harvemmin julkkishaastatteluja, mutta Reese Witherspoonin uuden kirjan kohdalla täytyi tehdä poikkeus. En oikeastaan edes pidä Reese Witherspoonista mitenkään erityisen paljon, mutta hänen kirjansa houkuttaa sekä nimen perusteella että siksi, että Witherspoon on etelästä kotoisin ja vietin samoilla suunnilla vaihtoaikani Yhdysvalloissa. Taidan toivoa tätä teosta Joulupukilta tänä vuonna!

4. Why You Can’t Stop Looking at Other People’s Screens I know, tää on jo toinen juttu New York Timesista tällä listalla, mutta minkäs sille voi, kun aviisin toimittajat tekevät hyviä huomioita ja kirjoittavat niistä hyviä juttuja. Tämä selittää, miksi muiden ihmisten kännyköiden ruutujen stalkkaaminen on niin koukuttavaa.

5. Kalyn’s End of the Year Reading List Tämä ei teknisesti ottaen ole luettavaa, vaan pikemminkin katsottavaa. Booktubea katsoville Kalynin kirjavideo saattaa olla liian lifestyleä, mutta itse pidän siitä, miten Kalyn näitä videoita tekee ja miten ne on lähtökohtaisestikin ehkä suunnattu enemmän ihmisille, jotka eivät lue kovinkaan paljon. Tällaisista videoista voi saada intoa lukemiseen ja lisäksi musta on hienoa, että vaikuttaja, jolla on 1,4 miljoonaa tilaajaa Youtubessa ja sen myötä paljon vaikutusvaltaa varsinkin nuorten parissa, puhuu kirjoista.

Siinäpä jälleen viisi linkkiä, joita kannattaa klikata. Happy reading!

allekirjoitusminna

p.s. Meidän blogi täyttää tänään kaksi vuotta! Synttäripostaukset alkaa huomenna 🙂

2 thoughts on “Lukemista pimenevään syysiltaan: Scrabblea, viskiä ja vieraiden ruutujen tuijottelua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s