Koko päivä young adultia – tunnelmat Hel-YA! -festivaalilta

Viime lauantai oli harvinaisuus ainakin kahdessa mielessä: tavattiin Lauran kanssa jo toisen kerran kuukauden sisällä (viimeksi ei nähty toisiamme kymmeneen kuukauteen) ja käytiin suomalaisittain harvinaisessa kirjallisuustapahtumassa. Näistä kahdesta asiasta se merkittävämpi taitaa olla tämä jälkimmäinen, nimittäin Kulttuuriareena Gloriassa lauantaina järjestetty nuortenaikuisten kirjallisuuden eli young adultin oma festivaali Hel-YA!

Ihmeteltiin jo etukäteen tapahtuman alkamisajankohtaa eli kello yhtä iltapäivällä, mutta lopulta se osoittautui varsin mainioksi. Päivän aikana ei ehtinyt tulla sitä uskomatonta väsymystä, jota Kirjamessuilla joutuu kokemaan, kun päivät ovat niin pitkiä. Lisäksi salissa tapahtunut ohjelma säästi kivasti jalkoja ja selkää.

bibobook_helya6

bibobook_helya7

Päivän kohokohdat olivat ehdottomasti nuortenkirjakeskusteluun liittynyt paneeli, jossa olivat keskustelemassa bloggaajaystävämme Katri, Kalenterikarju aka Mikko Toiviainen, kirjavinkkaaja Sini Helminen ja Demin kirjoituskilpailussa hyvin sijoittunut Maiju Koivula, sekä fantasian yhteiskunnallisia ulottuvuuksia pohtinut paneeli, jonka hostasivat kirjalijat Erika Vik, Magdalena Hai ja Elina Pitkäkangas. (Meistä tuli vähän Erika Vikin fanityttöjä.)

bibobook_helya3bibobook_helya5

Kivaa meillä oli myös Karri ”Paleface” Miettisen ja Kaisa Happosen Revi se -runotyöpajassa, jossa päästiin tekemään itse runoja lehtien sivuilta leikatuista sanoista. Laura oli sattumoisin lukenut kaksikon kirjan juuri edellisenä päivänä ja Minna osti sen itselleen tapahtumasta. Runojen tekeminen oli varsin meditatiivista puuhaa ja vähän siihen liittyen meillä onkin esimerkiksi blogin synttäreiden suhteen hauskoja ideoita mielessä.

bibobook_helya8

Päivän kruunasi Salla Simukan ja Siri Kolun hersyvä keskustelu kahden kirjailijan välisestä ystävyydestä. Tykitys päättyi paljastukseen: kaksikolta ilmestyy ensimmäinen yhteinen kirja ensi keväänä! Teos aloittaa uuden trilogian.

Oli myös ihanaa nähdä bloggaajatovereita ja jutella kirjoista, lukemisesta ja bloggaamisesta. Toivottavasti tavataan pian uudelleen, ehkä jo Helsingin Kirjamessuilla kuun lopussa!

2 thoughts on “Koko päivä young adultia – tunnelmat Hel-YA! -festivaalilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s