Anniina Mikama: Huijarin oppipoika

Ihastuin viime kesänä aivan päätä pahkaa Anniina Mikaman esikoisromaaniin Taikuri ja taskuvaras. Valitsin kirjan kuunneltavakseni tuolloin aivan summamutikassa äänikirjapalvelusta, enkä paremmin olisi voinut valita. Vuoden 1890 Helsinkiin sijoittuvassa kirjassa taskuvarkaana elävä Mina tutustuu ihmeelliseen taikuri Tomiin ja yhdessä he päätyvät maagisiin seikkailuihin. Olin vähän pettynyt kuullessani trilogian toisen osan palaavan ajassa taaksepäin sivuhenkilö Wiktorin nuoruuteen. Nyt tämän toisen osan luettuani voin todeta, että pettymys oli turha.

Tänä keväänä ilmestynyt Huijarin oppipoika sijoittuu Krakovaan vuonna 1829. Sarjan avausosasta tuttu äreä ja iäkäs Wiktor on vasta 15-vuotias, täynnä uteliaisuutta ja elämänjanoa. Wiktorin elämän sävelet kuitenkin muuttuvat, kun hän menettää kävelykykynsä jokirannassa tapahtuneessa räjähdyksessä. Wikorista ei voikaan tulla isänsä tavoin sotilas, mutta hän voi sentään kouluttautua kellosepäksi kotiinsa majoittuneen huijari Sewerynin opissa. Luonnollisesti on selvää, että Wiktor päätyy lopulta hieman hammasrattaiden rassaamista jännittävämpiin seikkailuihin.

Anniina Mikama Huijarin oppipoika (2)

Mikamalla on ihailtava taito herättää menneiden vuosisatojen tapahtumat eloon. Hänen teostensa hahmot ovat rakastettavia, heidän ystävänsä haluaisi ihan oikeastikin olla. Vaikka aluksi karsastin kirjojen osien välissä olevaa aikahyppyä, on sille ihan luonnollinen selitys. Vaikka Tom ja Mina ovat minulle hahmoista rakkaimmat, on silti kiinnostavaa päästä tutustumaan lähemmin myös Wiktorin tarinaan. Odotan jo nyt innolla ensi keväänä ilmestyvää trilogian päätösosaa, jonka nimi on Tinasotamiehet.

Haaveilen, että ehtisin lukea kesän aikana Taikurin ja taskuvarkaan vielä ihan itse. Tällä hetkellä sanoisin sen olevan minulle rakkaampi kuin Huijarin oppipoika, mutta tämän vahvistaakseni tarvitsen vielä uuden lukukierroksen.

allekirjoituslaura

★★★★½
Anniina Mikama: Huijarin oppipoika
Sivuja 412
WSOY, 2019
Luettavaksi kustantajalta töiden kautta

Helmet-lukuhaaste: 30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema

Ps. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa käydä huomenna YouTube-kanavallamme.

Pps. Taikuri ja taskuvaras esiintyy viime kesänä kuvaamassani lukuvlogissa. Huijarin oppipoika oli puolestaan lukuvuorossa maaliskuussa julkaisemassani lukuvlogissa.

3 thoughts on “Anniina Mikama: Huijarin oppipoika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s