5 vinkkiä onnistuneeseen lukumaratoniin – #aamilukumaraton 30.5.–2.6.

Meitä sosiaalisessa mediassa ja varsinkin Instagramissa seuraavat todennäköisesti jo tietävätkin, että järjestämme yhdessä Oma huone -podcastin Ullan ja Anniinan kanssa tämän kuun lopulla ensimmäisen lukumaratonimme!

Perustimme keväällä tyttöjen kanssa Aami-kollektiivin, joka tuottaa kirjallisuuteen keskittyviä somesisältöjä. Sisältöjen lisäksi meillä oli tietenkin miljoona ideaa siitä, mitä voisimme yhdessä tehdä muutenkin kirjallisuuden saralla. Näin syntyi ajatus lukumaratonista, joka on suunnattu nimenomaan suomalaisille lukijoille. Koimme, että maratoneja järjestetään varsin paljon, mutta lähes aina englannin kielellä, eikä näin ollen lukemistaan suomenkielisistä kirjoista oikein pääse keskustelemaan muiden kanssa jonkun tietyn aikaikkunan puitteissa. Siksi siis #aamilukumaraton! Voit käydä lukemassa virallisen lukumaratonpostauksen Aamin verkkosivuilta.

aamilukumaraton (3)

#Aamilukumaraton järjestetään 30.5.-2.6. Käytännössä siis lukuaikaa on Helatorstaista aina saman viikon sunnuntaihin saakka – ruhtinaalliset neljä päivää! Aikaa on annettu runsaasti, sillä tuo viikonloppu on tunnetusti valmistujaisjuhlien sesonkia. Neljän päivän haarukassa voi kuitenkin osallistua vaikkapa vain yhden päivän aikana. Mukaan maratonille pääset tietenkin somen kautta, parhaiten Instagramissa (#aamilukumaraton) ja IG Storyssa. Julkaisemme lähempänä maratonia omia TBR-listojamme ja myös muutaman story-pohjan, joiden avulla omaa lukemistaan on helppoa seurata.

Mutta miten lukumaratonista saa eniten irti ja miten sille kannattaisi valmistua? Tässä viisi vinkkiä!

1. Nuku tarpeeksi

Jos meinaat olla hurja ja lukea kaikkina neljänä päivänä, niin muista myös nukkua tarpeeksi. 24 tunnin maratoneilla jotkut kirjaintoilijat jättävät nukkumatta, mutta nelipäiväisessä tapahtumassa sitä ei voi suositella. Muista siis sulkea silmät välillä!

2. Lue lyhyitä kirjoja (jos haluat)

Jos haluat tuntea, että sait kunnolla luettua maratonin aikana, suosi lyhyitä ja helppolukuisia kirjoja. Lyhyt on tietenkin suhteellinen käsite ja suhtautuu omaan lukunopeuteesi. Jos siis paahdat helposti 700-sivuisia opuksia, voit todennäköisesti ihan hyvin napata maratonille mukaan 400-500-sivuisia kirjoja.

3. Älä seuraa TBR-listaasi liian orjallisesti

Maratonin lukemisia kannattaa suunnitella etukäteen, mutta omaa listaansa ei kannata seurata täysin orjallisesti. Kirjoja kannattaa valita pikemminkin liikaa kuin liian vähän ja lukea sitä, mitä huvittaa.

4. Muista eväät, nom!

Mitä olisikaan lukumaraton ilman kunnollisia eväitä? Tekee mielesi sitten porkkanatikkuja tai suklaata, muista varata eväät mukaan – se tekee lukemisesta aina mukavampaa!

5. Ole sosiaalinen 

Lukumaratonin ideana on lukea yhtä aikaa muiden kanssa. Sosiaalisen ulottuvuuden saat mukaan tietysti somen kautta postaamalla esimerkiksi oman TBR-listasi, edistystäsi päivien aikana sekä maratonin päätteeksi kaikki lukemasi kirjat. Tällä maratonilla muita lukijoita löytää #aamilukumaraton sekä meidän tileiltä, @bibobookblog, @omahuonepodcast, @minnasbookshelf, @tarinannuppuja ja @anniinasbooks.

Toivottavasti nähdään maratonilla! We can’t wait 🙂

allekirjoitusminna

p.s. Käy  lukemassa myös Mikä ihmeen lukumaraton? Maratoonarin ohjeet -postaus Oma Huoneen puolelta!

4 thoughts on “5 vinkkiä onnistuneeseen lukumaratoniin – #aamilukumaraton 30.5.–2.6.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s