Miten tässä remontoinnin keskellä ehtii muka lukea? – Toukokuun luetut

Kesä on täällä taas, joten on aika luoda katsaus toukokuun luettuihin ja kuunneltuihin kirjoihin. Kuukausi oli meille molemmille kiireinen niin yliopiston kuin omistusasuntoihin liittyneiden kiireiden vuoksi, mutta kyllä me molemmat saimme sentään pari kirjaa luettua. Ehkä kesäkuussa on jälleen hieman enemmän aikaa lukemiselle.

Processed with VSCO with f2 preset

Minna: Toukokuu vilahti ohi yhdessä hujauksessa. Alkukuun tein pitkiä päiviä töissä valmistellessani konferenssimatkalle lähtevää tutkimuspaperia ja samaan aikaan kävimme avomiehen kanssa läpi ensiasunnon ostamiseen liittyvää prosessia. Kosteusmittausten ja artikkelien lukemisen lomassa viihteelliselle lukemiselle ei juurikaan jäänyt aikaa, ja sainkin vain kaksi kokonaista kirjaa luettua loppuun. Saldo on siis samanlainen kuin huhtikuussa ja kirjatkin mukailevat toisiaan: huhtikuussa luin yhden hömppäkirjan ja yhden klassikon. Tässä kuussa tein täsmälleen saman, sillä luin Emma Chasen Torjuttu -teoksen ja Charlotte Brontën Professorin. Tein suurimman osan lukemisesta tässä kuussa lentokoneessa Helsingistä Washingtoniin ja takaisin. (Työmatkan aikana olin iltaisin todella väsynyt sekä jet lagista että pitkistä konferenssipäivistä ja nukahdin suurin piirtein kolmen sivun jälkeen joka ilta.)

Kuun lopussa järjestetyn Aamin lukumaratonin aikana jatkoin myös Essi Kivitien ja Eeva Sallinen Simardin Suominaiset maailmalla -kirjan lukemista, mutta se on edelleen kesken ja siirtyy siis kesäkuun luettuihin. Lukumaraton jäi itselläni varsin kevyelle osallistumiselle, sillä asunnon remontointi vei ison siivun helatorstaiviikonlopusta. Samat hommat jatkuvat nyt kesäkuussa ja kuun päättyessä pääsemme toivottavasti muuttamaan uuteen asuntoon. Fiilistelin tässä kuussa blogissa kuitenkin sitä, että saan uuteen asuntoon ihanat kirjahyllyt, enkä malttaisi odottaa, että pääsen järjestelemään omia kirjojani jo hyllyyn.

Kesäkuun aikana aion lukea Suominaiset maailmalla -teoksen loppuun, sekä yrittää saada Tomi Adeyamin Children of Blood and Bone -kirjan kokonaan luetuksi. Olin kokonaan unohtanut, että olin varannut sen kirjastosta ja siitä loppuu laina-aika varsin nopeasti. Kahden kirjan tavoite siis tällekin kuulle!

Toukokuussa luin…
Emma Chase: Torjuttu
Charlotte Brontë: Professori

Yhteensä kaksi kirjaa, joissa 565 sivua.

Toukokuun luetut (3)

Laura: Toukokuu oli minulle kaikkea muuta kuin kirjakuukausi. Kuten viimeisimmän lukuvlogini katsoneet tietävät, käytin etenkin kuun alkupuoliskolla paljon aikaa saadakseni molemmat graduni valmiiksi. Kun ne ryökäleet oli saatu palautetuksi, siirryin toisen työmaan pariin – aivan kirjaimellisesti. Ostin puolisoni kanssa asunnon, jonka pinnat kaipasivat pientä maalaamista. Samalla jouduin lepuuttelemaan käsiäni, sillä olin saanut diagnoosin golfkyynärpäästä ja vieläpä tuplana. Kuun lopulla koittaneessa muutossa en siis koskenutkaan painavimpiin laatikoihin. Tässä myös syy siihen, miksi en ole juuri toukokuun aikana postaillut. Videoidenkin määrää olen joutunut vähentämään ja muuttokiireen vuoksi viime viikolla jäi video kokonaan julkaisematta. Jospa se arki tästä viimein rauhoittuisi.

Mutta pitkän ja puuduttavan alustuksen jälkeen vihdoinkin kuukauden luettuihin ja kuunneltuihin. Ihmeen paljon ehdin lopulta lukea, vaikka useimpina iltoina olin niin väsynyt, että hyvä kun en nukahtanut avoimen kirjan päälle. Jessica Townsendin Morriganin kutsumus oli puhtaasti viiden tähden kirja ja Enni Mustosen Sotaleskikin ehdottomasti 4,5 tähden suoritus. Mustosen uusimman innoittamana aloin kuunnella Syrjästäkatsojan tarinoita alusta äänikirjoina, ja ne ovat aivan yhtä ihania kuin silloin vuosia sitten, kun sattuman ohjaamana tartuin sarjan avausosaan. Pakkaus- ja siivousoperaatioiden ansiosta olikin hyvin aikaa kuluttaa äänikirjoja, joten oli upeaa löytää pitkän njääh-jakson jälkeen jotain aidosti innostavaa kuunneltavaa.

Toukokuussa luin…
Niina Mero: Englantilainen romanssi
Jessica Townsend: Meinioseppä – Morriganin kutsumus
Tapani Bagge: Maantien kutsu
Enni Mustonen: Sotaleski

Yhteensä neljä kirjaa, joissa 1507 sivua.

Toukokuussa kuuntelin…
Liisa Uusitalo-Arola: Uuvuksissa – Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin
Katja Lahti & Ina Westman: Arkisatuja aikuisille
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja. NYT.
Taina Latvala: Venetsialaiset
Eve Hietamies: Puolinainen
Miklu: Paras kirja ikinä
Kevin Kwan: Ökyrikkaan aasialaiset
Enni Mustonen: Paimentyttö

Yhteensä kahdeksan kirjaa, jotka kestivät 59 tuntia.

Blogissa julkaistiin toukokuussa ekstrapaljon aihepostauksia arvioiden sijaan. Laura piti vuorostaan taukoa blogin kirjoittamisesta ja sisällöntuotanto oli koko kuukauden ajan Minnan vastuulla. Eniten kiinnostivat kauniiden kirjahyllyjen fiilistely, vinkit onnistuneeseen lukumaratoniin, sekä koonti erilaisista kirjallisuussivustoista. Youtuben puolella Laura piti graduretriittiä kesäkodissaan ja tapasi kirjailija Jessica Townsendin. Kesäkuussa luvassa on tuttuun tapaan arvioita sekä erityisesti keskikesän juhlaan sopivia kirjavinkkauksia.

One thought on “Miten tässä remontoinnin keskellä ehtii muka lukea? – Toukokuun luetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s