Rakastatko teemajuhlia? – Näin järjestät kirjateemaisen brunssin

Jos minä jotain rakastan niin kirjoja ja teemajuhlia. Sekä tietysti notkuvaa herkkupöytää, jonka kimppuun pääsee hyökkäämään yhdessä ystävien kanssa. Järjestin heinäkuussa kirjateemaisen brunssin, josta olen niin suunnattoman ylpeä, että halusin jakaa nämä kuvat sekä muutamat vinkit teidän kaikkien muidenkin iloksi. Jos päädyt järjestämään omat kirjakutsusi, laita ihmeessä viestiä ja kuvia, haluan ehdottomasti fiilistellä muidenkin kekkereitä.

Brunssilla tärkein asia on tietysti ruoka. Kannattaa pohtia, mitä jaksaa kokata tai kantaa kaupasta mukanaan sekä huomioida tietysti vieraiden allergiat ja ruokavaliot. Tällä brunssilla ei ollut tarjolla lainkaan lihaa, mutta leivän päälle sai sen sijaan lapata herkullista porkkalaa. Lisäksi pöytään kannettiin muun muassa pikapullaa, pannukakkua, pavlovaa ja tietysti teelajitelma.

Kirjateemainen brunssi (13)Kirjateemainen brunssi (12)Kirjateemainen brunssi (11)Kirjateemainen brunssi (10)Kirjateemainen brunssi (9)

Jotta tavallinen brunssi muuttuisi kirjateemaiseksi, tarvitaan ehdottomasti kirjoja. Tarjoilupöytä saa heti lisää juhlavuutta, kun osan tarjoiluvadeista nostaa kirjapinojen päälle. Näin tavalliset lautasetkin muuttuvat kuin itsestään juhlaviksi kerrosvadeiksi. Juhlatunnelmaa voi lisätä myös vaikkapa viireillä ja valonauhalla, mutta pelkät kirjatkin riittävät.

Jotta juhlasta tulisi vielä astetta ikimuistoisempi, päätin nimetä kaikki ruokalajit jollain kirjateemaisella nimellä. Suurin osa nimistä oli väännöksiä tutuista kirjallisuuteen liittyvistä nimistä. Tunnistatko kaikki? Osa ruokalajeista on kopioitu Tuija Lehtisen kirjasta http://www.liisanblogi.net. Jos brunssi on katettu tietyn henkilön kunniaksi, kannattaa varmistaa, että hänen lempikirjansa tai -kirjailijansa on mukana menussa. Inspiraatiota voit hakea tästä listasta:

 • A Cocktail of Frost and Stralight (todella hyvän alkudrinkin ohjeet löydät täältä, se toiminee loistavasti myös alkoholittomana versiona)
 • Anna Marenkina
 • Sieppari ruisleivässä
 • Hullun hatuntekijän teelajitelma
 • Vesimeloneja elefanteille
 • Kolme mustikkasoturia
 • Da vohveli -koodi
 • Kaikki isäni pannarit
 • Idän pikapullan arvoitus
 • Kenelle munakellot soivat
 • Maa on syntinen lautanen
 • Kultahuttu
 • Porkkalavala
 • Pieni murotyttö
 • Ehdat Allan Potut
 • Harry Potter ja puolisuklainen prinssi
 • Ennen juomanlaskua ei voi

Kirjateemainen brunssi (8)Kirjateemainen brunssi (6)Kirjateemainen brunssi (5)Kirjateemainen brunssi (4)Kirjateemainen brunssi (7)

Uusia ruokalajeja voi keksiä joko pohtimalla tiettyjä kirjoja, jotka haluaa mukaan menuun tai vaihtoehtoisesti käydä läpi vaikka klassikkokirjojen listaa nimi-inspiraation toivossa. Näitä oli aivan tavattoman hauskaa keksiä! Muutaman ruokalajin viereen laitoin kirjan, joka antoi nimensä tarjolla olevalle herkulle. Näin vähemmän kirjallisuuteen uppoutuneet vieraatkin pääsivät jyvälle, mistä teoksesta kattaus on saanut innoitusta.

allekirjoituslaura

Minkä nimistä ruokaa sinä tarjoaisit kirjateemaisella juhla-aterialla?

One thought on “Rakastatko teemajuhlia? – Näin järjestät kirjateemaisen brunssin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s