Elokuu siivitti meidät loistaviin lukutuloksiin – Luimme yhteensä yli 5000 sivua

Minna: Elokuu osoittautui minulle oikein hyväksi lukemiskuukaudeksi! Kuun alkupuolella vietin vielä viimeisiä kesälomaviikkoja ja häistä selvittyäni omistin oikein urakalla aikaa lukemiselle. Tuolloin hotkin ihan muutamassa päivässä Stephanie Garberin Valendan, joka oli ehdottomasti kuluneen kuun paras kirja. Lähelle tulee myös Kerstin Gierin supersympaattinen Pilvilinna, josta on tulossa pidempää arviota ensi kuun puolella.

Loppukuusta työkiireet söivät ehdottomasti aikaa lukemiselta, joten keskityin saattamaan loppuun kesken olleita kirjoja ja otin luettavaksi lyhyempiä tarinoita. Tällainen oli esimerkiksi Otavalta arvostelukappaleena saapunut Sari Luhtasen Sydän kylmänä, joka ilmeisesti aloittaa Isadella-sarjan. Kirjassa oli polyamoriaa, teinirakkautta, ja – yllättävää kyllä –vampyyreja. Kirja oli kaikin puolin hämmentävä kokemus, joten siitäkin lisää myöhemmin!

Syyskuussa tiedossa on ainakin yksi työmatka, jonka aikana aion sekä ehtiä lukea (varmaan lähinnä lentokoneessa) sekä etsiä Cardiffiin mielenkiintoisimmat kirjakaupat. Kovinkaan paljon vapaa-aikaa näillä konferenssireissuilla ei yleensä ole, mutta jos jollakulla on turistivinkkejä Cardiffiin, Walesiin, niin otan niitä vastaan!

Elokuussa luin…

Stephanie Garber: Valenda (Caraval #2)
Michelle Harrison: A Pinch of Magic
Kerstin Gier: Pilvilinna
H. L. Goodall Jr.: Writing Qualitative Inquiry: Self, Stories, and Academic Life
Sari Luhtanen: Sydän kylmänä (Isadella #1) *
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Yhteensä kuusi kirjaa, joissa 1848 sivua.

IMG_5164

Laura: Elokuun alkupuoli kului aivan ihanalla, rentouttavalla ja hyvin tehokkaasti lukuaikaa tarjonneella kesälomalla. Ahmin kirjoja sellaista vauhtia, että sain kiinni gradukiireiden takia perässä laahanneen Goodreads-haasteenikin. Lomalla luin suurimmaksi osaksi kevyitä viihdekirjoja ja helppoja nuortenkirjoja, ja syksyn kirjauutuudet alkoivat kummitella mielessäni vasta kuun loppupuolella. Kustantamojen ollessa kesätauolla oli ihanaa keskittyä vanhojen kirjojen lukemiseen ilman jatkuvaa uusien kirjojen virtaa.

Kuukauden paras kirja oli ehdottomasti Sanna Iston Sirpale, jonka mahtavuuden ymmärsin sivu sivulta. Aluksi nuortenkirja aikamatkustamisesta Berliinissä tuntui kolmen tähden ihan kivalta tarinalta, mutta lopun intensiteetti nosti arvion viiteen tähteen. Kuvasin elokuussa myös huomattavan määrän lukuvlogeja, joihin kannattaa käydä tutustumassa YouTube-kanavamme puolella.

Syyskuu tulee olemaan lukemisen suhteen todella levotonta aikaa, sillä haluaisin lukea kaikki syksyn uutuuskirjat kerralla, mutta vuorokauden tunnit ovat loppuneet jo auttamattomasti kesken. Miten tämän kiinnostavien kirjojen vyöryn edessä selviää?

Elokuussa luin…
Jenni Holma, Veera Järvenpää & Kaisu Tervonen: Näkymätöm sukupuoli – Ei-binäärisiä ihmisiä
Shaun Bythell: Elämäni kirjakauppiaana
Henrik Karlsson & Tiina Nevala: Ihan niin kuin me*
Pajtim Statovci: Bolla*
Matt Haig: Huomioita neuroottiselta planeetalta
Harri Veistinen: Kotitekoisen poikabändin alkeet
Harri Veistinen: Kotitekoisen poikabändin vaiheet
Kiera Cass: Kruunu
Kiera Cass: Perijätär
Salla Simukka: Sisarla – Seikkailu toisessa maailmassa
Cathy Cassidy: Kirsikkasydän
Anni Polva: Tiina
Sanna Isto: Sirpale*
Mikko Toiviainen: What’s up, elämä

Yhteensä 14 kirjaa, joissa 3557 sivua

Elokuussa kuuntelin…
Kate Eberlen: Miss You
Juha Vuorinen: Maltan mieleni
Emma Puikkonen: Lupaus
Salla Simukka: Punainen kuin veri
S. K. Tremayne: Ennen kuolemaani

Yhteensä viisi kirjaa, jotka kestivät 49 tuntia

Blogissa kiinnotivat elokussa ehdottomasti Minnan omista häistään koostama postaus, jossa kerrattiin häiden kirjateemaisia yksityiskohtia. Muista teksteistä hyvin menestyivät myös Lauran ohjeet kirjateemaisen brunssin järjestämiseen sekä Minnan listaus suosituista, mutta vielä lukemattomista kirjoista. Aiemmin julkaistuista postauksista eniten luettiin tuttuun tapaan äänikirjan lukijan ominaisuuksia kertaavaa tekstiä ja Lauran tämän syksyn uutuuslistausta. YouTubessa elokuun katsotuin video oli Lauran listaus heinäkuun luetuista ja kuunnelluista kirjoista.

* Teos saatu arvostelukappaalena kustantajalta.

One thought on “Elokuu siivitti meidät loistaviin lukutuloksiin – Luimme yhteensä yli 5000 sivua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s