Nicola Yoon: Aurinko on tähti

Natasha elää ehkä elämänsä tärkeintä päivää. Se ei suinkaan ole onnellinen päivä. Ei hääpäivä, ei yliopiston ensimmäinen päivä, ei päivä unelmien työpaikassa. Tämän päivän iltana Natasha ja hänen perheensä karkotetaan Yhdysvalloista, ja Natashalla on vain muutama tunti aikaa estää se.

Daniel ei puolestaan koe minkäänlaista intohimoa tätä kyseistä päivää kohtaan. Hän on kiskaissut kravatin kaulaansa ja suuntaa kohti yliopiston sisäänpääsyhaastattelua, lähinnä kotiväen mieliksi. Oikeasti Daniel ei ole aivan varma mitä haluaisi tehdä isona. Ainakin kirjoittaa runoja, mutta se on kuulemma liian haihatteleva suunnitelma.

Kun Natasha ja Daniel kohtaavat, molempien elämä ottaa käännöksen uuteen suuntaan. He viettävät ikimuistoisen päivän New Yorkissa ja ilmassa on jotain voimakasta. Mutta onko nuorten tapaaminen kohtaloa vai sattumaa? Runopoika-Daniel uskoo kohtaloon, kun taas tieteeseen jämäkästi luottava Natasha ei anna minkään kohtalosatuilun sekoittaa päätään.

Nicola Yoonin Aurinko on tähti on monella tavalla valloittava kirja. Teos etenee lyhyin luvuin, joista suunnilleen joka toinen on kirjoitettu Natashan ja joka toinen Danielin näkökulmasta. Lisäksi mukana on lyhyitä katsauksia satunnaisten sivuhenkilöiden elämään tai jonkin tavan tai asian historiaan. Jollain tavalla nämä pienet sivuhypyt pääjuonesta tuovat mieleen Amélie-elokuvan.

Aurinko on tähti on todella koukuttava ja helppolukuinen, eikä sen loppuratkaisu varmasti ärsytä lukijoita niin paljon kuin Yoonin Kaikki kaikessa -teoksessa. Itse asiassa Aurinko on tähti -kirjan loppu oli mielestäni todella hyvä! Se jatkoi mainiosti kirjan teemaa, sen enempää tässä spoilaamatta.

Pohdiskelin pitkään minkä arvosanan antaisin kirjalle. Lopulta päädyin antamaan Auringolle puoli tähteä vähemmän kuin Kaikki kaikessa -kirjalle, sillä välillä Yoon eksyy aivan liian syvälle Natashan tiedeintoiluun ja kadottaa näin lukijan otteestaan. Siitä huolimatta kyseessä on hieno kirja, jota voin suositella lämpimästi! Nyt kun vain löytäisin kirjasta tehdyn elokuvan jostain.

allekirjoituslaura

★★★★
Nicola Yoon: Aurinko on tähti
Suomennos: Helene Bützow
Tammi, 2019
Sivuja 351
Luettavaksi kirjastosta

Helmet-lukuhaasteen kohta 42. Kirjailijan nimi viehättää sinua

Ps. Kannattaa katsoa myös lukuvlogi, jota kuvasin lukiessani tätä kirjaa.

2 thoughts on “Nicola Yoon: Aurinko on tähti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s