Teinirakkautta kasarilla – Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut Rainbow Rowellilta! Rowellin tuotanto on ollut mun kiikareissa jo useamman vuoden ja esimerkiksi juuri tämän Eleanor & Parkin olen lainannut kirjastosta ainakin kerran muutama vuosi sitten, mutten koskaan päätynyt lukemaan sitä. Kirjoitin Rainbow Rowellista joku aika sitten täällä blogissakin, kun listasin teoksia, jotka kaikki muut tuntuvat jo lukeneen, mutta joihin itse en ole vielä ehtinyt. Tuolloin kirjoitin Fangirlistä ja Carry Onista – tällä kertaa Eleanor & Parkista.

Eleanor & Park kertoo nimikkohenkilöistään. Eleanor on juuri vaihtanut koulua ja tarina alkaakin ensimmäisestä koulupäivästä ja kohtauksesta koulubussissa. Bussissa kaikilla on omat paikat, joten Eleanorilla ei uutena tyttönä ole tilaa. Takapenkin ääliöt tekevät paikan valitsemisen hankalaksi, kunnes omat kaksi penkkiä vallannut Park käskee tytön istumaan alas – varsin töykeästi kaiken lisäksi. Ensimmäisen aamun välikohtauksen jälkeen Eleanor ja Park istuvat joka aamu ja joka iltapäivä vierekkäin bussissa puhumatta toisilleen. Sarjakuvien kautta kaksikko alkaa kuitenkin kommunikoida keskenään, mistä kasvaa hiljalleen tunnelmallinen rakkaustarina.

Eleanorin ja Parkin tarinaa varjostavat Eleanorin kotiolot ja koulussa tapahtuva jatkuva kiusaaminen, sekä Parkin suhtautuminen näihin molempiin. En haluaisi kommentoida näitä sen suuremmin, jotten paljasta juonta aivan täydellisesti, mutta sanotaanko, että ne tekevät teoksen lukemisesta mielenkiintoista ja sitä myöden viihdyttävää. Eleanor on hahmona mielenkiintoinen ja ristiriitainen, ja on ihanaa, että Rowell on kirjoittanut hahmon, josta lukija ei välttämättä pidä, vaikka onkin hänen puolellaan ihan täysillä.

Eleanor & Park on sympaattinen teinirakkaudesta 1980-luvulla kertova teos, jonka parissa YA:sta pitävä lukija takuuvarmasti viihtyy ainakin jossain määrin. Minun oli kuitenkin jostain syystä vaikeaa antaa tälle tähtimäärää, kenties siitä syystä, että olin aikamoisen stressin kourissa syyskuun lopulla tätä lukiessani ja luin iltaisin lähinnä paetakseni aivoissani pyöriviä työasioita. Uppouduin tarinaan siis ihan täysillä, mikä ehkä toisaalta kertoo jotakin sekä Rowelin kirjoitustyylin vetävyydestä että tarinan toimivuudesta. Siis neljä tähteä!

allekirjoitusminna

★★★★
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
St. Martins Griffin, 2013
Sivuja 325
Luettavaksi kirjastosta

One thought on “Teinirakkautta kasarilla – Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s