Paljon kirjalistoja sekä ohjeita journalismista ja tubettamisesta kiinnostuneille – Tammikuun kirjatubevideot

Koska seinäkalenterien lehti on käännetty jälleen uuden kuukauden kohdalle, on aika käydä tuttuun tapaan läpi tammikuussa julkaisemamme kirjatubevideot. Joulukuussa pyörineessä 12 Days of Bibobooxmas -videokalenterissahan pääsimme nauttimaan myös Minnan tekemistä videoista, mutta tammikuussa Laura valloitti jälleen kanavan.

Kuukauden aluksi katse käännettiin vielä edellisen vuoden puolelle, kun vuorossa oli joulukuussa luettujen kirjojen yhteenveto. Kahdestatoista itse luetusta kirjasta ja kahdeksasta kuunnellusta kirjasta riitti jälleen kerran paljon asiaa.

Vuoden 2019 päätteeksi vietin kotikotonani Hämeenlinnassa kokonaiset yhdeksän päivää. En muista koska olisin ollut vanhempieni hoteissa viimeksi niin pitkää pätkää, joten jo oli aikakin. Jouluisella lukuvlogilla keilataan, nautitaan juhlatunnelmasta, ihmetellään vaihtelevaa säätä, pelataan Harry Potter -lautapeliä ja tietysti luetaan kirjoja.

Uusi vuosi tarkoittaa myös uusia lukuhaasteita, joten esittelin videomuodolla tämän vuoden hyllynlämmittäjäni. Omassa kirjahyllyssäni on hävettävän paljon lukuvuoroaan odottavia kirjoja, ja tällä kertaa vannon pyhästi, että aion lukea ainakin kuusi valitsemieni kahdentoista kirjan joukosta.

Vuoden 2019 yhteenvedot eivät suinkaan loppuneet siihen, sillä päätin ensimmäistä kertaa koota videon kaikista viime vuoden aikana lukemistani viiden tähden kirjoista. Niiden joukosta kannattaa ehdottomasti käydä poimimassa lukuvinkkejä!

Ja kun kerran paljastin viime vuoden parhaimmat lukukokemukset, oli tasapuolisuuden vuoksi palattava myös niihin suurimpiin pettymyksiin. Onneksi yhden ja puolentoista tähden kirjoja sattui eteeni vain kourallinen.

Olen todella laiska lukemaan klassikoita enkä yleensä viihdy niiden ääressä. Olen viime vuosien aikana tullut sinuiksi tämän ”lukuvikani” kanssa, mutta päätin pohdiskella vielä vähän syvemmin, mistä tällaiset mielipiteeni kumpuavat. Tämä video herätti todella paljon keskustelua!

Muiden ihmisten urapoluista on ainakin minun mielestäni valtavan kiinnostavaa kuulla, joten päätin avata myös oman työurani käänteitä. Samalla pääsin jakamaan myös muutamat vinkit siihen, miten pääsee toimittajaksi tai tarkemmin sanottuna kulttuuritoimittajaksi. Nämä vinkit ovat toki yleistettävissä myös muille journalistien erikoistumisalueille.

Viime vuoden puolella minulle esitettiin toive, että tekisin kunnollisen kierroksen kirjahyllyyni. Koska edellisestä kirjahyllykierroksesta oli jo pari vuotta, käänsin kamerani kohti kotikirjastoani ja esittelin värijärjestykseen ladotun, syvästi rakastamani kirjakokoelmani.

Koska kaipaan jatkuvasti uutta kirja-aiheista katseltavaa Youtubeen, päätin kantaa korteni kekoon ja jaoin kymmenen vinkkiä, jotka auttavat alkuun (kirja)tubettajan polulla. Ihanan harrastuksen voi aloittaa hyvinkin vaatimattomalla kuvauskalustolla ja editointitaidoilla, tärkeintä on oma innostus aihetta kohtaan.

Tammikuu päättyi lukuvlogiin. Olen tehnyt kevennettyä työviikkoa joulu- ja tammikuun, joten kun edessä oli viiden päivän viikonloppu, päätin tarttua jälleen kerran vlogikameraan. Ahkeran äänikirjamaratoonailun lisäksi kävin neljässä museossa, leivoin täytekakun ja torkuin todella kiinnostavan romaanin ääressä.

Helmikuussakin julkaisemme Youtube-kanavallamme uuden videon aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin! Muistathan myös tilata kanavamme.

One thought on “Paljon kirjalistoja sekä ohjeita journalismista ja tubettamisesta kiinnostuneille – Tammikuun kirjatubevideot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s