Huhtikuu oli kirjatubekanavallamme ennätyksellisen vilkas! – 13 videota ja 600 tilaajan raja rikki

Jos huhtikuun hiljaiselo näkyi kohdallani massiivisena luettujen kirjojen pinona, heijasteli se myös Youtube-kanavamme sisältöihin. Koska asiaa tuntui olevan valtavasti, julkaisin huhtikuun aikana kokonaiset 13 videota! Yhtä vilkasta kuukautta meillä ei ole ollut, jos nyt ei lasketa mukaan joulukalentereitamme, jotka olemme toteuttaneet yhdessä Minnan kanssa. Myös 600 tilaajan raja raksahti rikki, kiitos siitä kaikille teille kanavamme tilanneille!

Kuukausi alkoi tuttuun tapaan edellisen kuun luettujen kirjojen kertauksella. Maalikuussa kuuntelin todella vähän äänikirjoja, mutta sarjakuvat sen sijaan saivat paljon tilaa lukulistaltani.

Olen pitänyt valtavasti näiden Harry Potter -vlogien tekemisestä. #bibobookhpmaraton-tempauksen aikana julkaisen siis jokaisesta yhdessä lukemastamme kirjasta oman lukuvlogin, johon tallennan omia hämmästelyjäni ja huomioitani suosikkisarjastani. On muuten jännittävää, että vaikka tällä lukukierroksella olen bongaillut runsaasti epäloogisuuksia ja ärsyttäviäkin juonenkäänteitä, ei pottermaniani ole suinkaan vähentynyt.

Reading Habits Tag -haasteessa paljastin muun muassa piirtelenkö kirjoihini. Samalla kerron myös lukunojatuolini kuulumiset. Siis sen, jonka hankin lukemista varten Helsinkiin muuttaessani ja joka muuten näkyy aivan ensimmäisellä kirjatubevideollani.

Pääsiäisenä täytin 30 vuotta. Koska tällainen merkkipäivä tulee kohdalle kirjaimellisesti vain kerran elämässä, päätin toteuttaa elämäni ensimmäisen Q&A:n! Vaikka aluksi pelkäsin, että kysymyksiä ei tulisi lainkaan, niitä tuli lopulta niin paljon, että video venyi jättimäisiin mittoihin. Mutta ei haittaa, olihan kyseessä sentään minun syntymäpäiväni!

Päätin kasvattaa huhtikuun lukuhaasteideni määrää osallistumalla neljän päivän mittaiseen Reading Rush -lukumartoniin. Olen todella huono noudattamaan tbr-listoja, mutta tällä kertaa laadin sellaisen neljän kirjan mittaisen lukulistan, jossa maltoin jopa pysytellä sen neljä päivää.

Pääsiäissuunnitelmat menivät luonnollisesti uusiksi, mutta siitä huolimatta sain viettää aivan ihanan nelipäiväisen pääsiäisen, josta ei puuttunut hyvää ruokaa eikä rakkautta. Luin myös kirjeen 25-vuotiaalta Lauralta! Ja aloin kirjoittaa vastaavaa 40-vuotiaalle Lauralle.

Reading Rush -lukumaraton tarkoitti myös sitä, että julkaisin ensimmäistä kertaa neljä lukuvlogia peräkkäisinä päivinä. Luvassa on siis kunnon annos arkielämääni. Ensimmäisessä lukuvlogissa ihmetellään lukemisen lisäksi viherkasvejani ja niitä mahdollisesti vaivaavaa kanelihometta.

Lukuvlogi 2/4 paljastaa, mikä oli huhtikuun ehdottomasti itkettävin kirja. Jostain syystä päätin myös jakaa Snapchatin arkistoistani muutaman laulupätkän. Koska miksi ei. Eihän elämä nyt niin vakavaa ole, etteikö sitä välillä voisi jakaa itsestään filtterillä maustettuja lauluvideopätkiä.

Olemme pyrkineet vähentämään ruokakaupassa käyntiä, joten käymme noin kerran kahdessa viikossa isoilla ruokaostoksilla Prismassa, jossa käytävät ovat mukavan leveät. 15 kiloa ruokaa per henkilö siirtyy kotiin suhteellisen vaivattomasti rinkan avulla. Tässä vlogissa luetaan muuten jälleen sitä erityisen itkettävää kirjaa.

Lukumaratonin viimeinen päivä oli sunnuntai, jonka jouduin valitettavasti olemaan töissä. Siitä huolimatta sain kiskottua hyvän loppukirin ja nauttimaan auringosta parvekkeella, vaikka ihan kesätamineissa tuolla ulkona ei vielä pärjännyt.

Kuukauden toinen haaste oli Kirjallisia hetkiä -haaste, joka sai minut muun muassa pitkästä aikaa katsomaan varausteni tilannetta kirjaston sovelluksesta. Siellä olisi vaikka mitä ihanaa odottamassa!

Koska olin kerrankin ajoissa lukutavoitteideni suhteen, sain kolmannen Harry Potter -lukuvlogin ulos jo huhtikuun puolella. Azkabanin vangista oli niin paljon sanottavaa, että video venähti kolmen vartin kunnioitettavaan mittaan. Toisaalta pidän itse myös tällaisista pidemmistä kirjatubevideoista, joten en lähtenyt saksimaan sitä lyhyemmäksi. Välillä tällaisiakin.

Onko sinulla kirja, jossa…? -haaste on yksi ehdottomia lempiasioitani aikanani kirjatubettajana. Pienen painostuksen jälkeen sain siskoni laatimaan uudet 20 kohtaa, mikä tarkoitti tietenkin haasteen toista osaa! Ai että tätä oli jälleen hauskaa (ja hivenen stressaavaa) kuvata.

allekirjoituslaura

Sellainen oli superaktiivinen kirjatubehuhtikuu. Mikä videoista oli suosikkisi? Millaisia videoita toivoisit toukokuulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s