Huhtikuussa luimme järkälemäisiä kirjoja ja rikoimme (jälleen!) lukuennätyksiä

Minna: Huhtikuu oli paksujen fantasiakirjojen kuukausi! Jotain luettujen opusten koosta kertoo se, että neljällä kirjalla päästiin yli 2000 sivun yhteismäärään. Isoin järkäle oli ehdottomasti alkukuusta luettu 800-sivuinen Sarah J Maasin new adult -uutuus House of Earth and Blood, jota rakastin! Maas on yksi lempikirjailijoitani kautta aikojen ja oli ihanaa päästä lukemaan häneltä jotain uutta ja erilaista aiempien korkean fantasian seikkailujen jälkeen. Kirjoitan House of Earth and Bloodista vielä varmasti pidemmin tänne blogiinkin, mutta tällä hetkellä tuntuu, että mun täytyy sukeltaa kirjan maailmaan vielä toisen kerran, ennen kuin voin antaa siitä jonkinlaisen selkeästi muotoillun arvion (muuta kuin että se oli niiin hyvä!).

Yritin osallistua huhtikuun ajan myös Magical Readathonille, mutta Maasin jälkeen jouduin pitkästä aikaa lukujumin uhriksi. Seuraavana lukulistallani olleeseen Margaret Rogersonin Sorcery of Thornsiin meni yli viikko, vaikka kirjassa on vain noin 450 sivua. Tuon taistelun jälkeen päätin heittää Magical Readathonin suunnitelmani romukoppaan ja lukea sellaisia asioita, joita tekee mieli lukea. Kuuntelin varsin paljon äänikirjoja, ja tämän kuukauden ehdoton äänikirjakohokohta oli näyttelijä Busy Phillipsin omaelämäkerta This Will Only Hurt a Little. Näyttelijä lukee tekstinsä itse, mikä tuo kuuntelukokemukseen jotenkin aivan uuden tason. Nauroin, herkistyin ja annoin kirjalle 4,5 tähteä. (Ai niin, mulle kaksikin loppuun saakka kuunneltua äänikirjaa kuukauden aikana on paljon!)

Tällä hetkellä kahlaan läpi Harry Potter ja Liekehtivä pikarin kuvitettua painosta hieman #bibobookhpmaraton’in aikataulua edellä, jotta saan hyviä keskustelupostauksia aikaiseksi ensi kuullekin. Muuten pidän toukokuun lukusuunnitelmat vielä auki ja luen tällä hetkellä fiiliksen mukaan. Kuun loppupuolella maratoonaillaan muuten taas #aamilukumaraton’illa!

Huhtikuussa luin…
Casssandra Clare: Clockwork Angel (Infernal Devices #1)
Sarah J Maas: House of Earth and Blood (Crescent City #1)
Margaret Rogerson: Sorcery of Thorns
Sylvia Day: In the Flesh

Yhteensä neljä kirjaa, joissa 2089 sivua.

Huhtikuussa kuuntelin…
Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin
Busy Phillips: This Will Only Hurt a Little
Stephen Hawking: Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät 30 tuntia ja 9 minuuttia.

Huhtikuun luetut

Laura: Huhtikuussa totaalinen iltamenojen puute alkoi näkyä erityisen hyvin lukemisessani. Lisäksi Magical Readathon sekä Reading Rush kirittivät minua loistaviin lukusuorituksiin, samoin kuukauden viimeisenä päivänä pitämäni 24 tunnin henkilökohtainen lukuhaaste (josta on luvassa video lähitulevaisuudessa!). Voinkin siis ilmoittaa ylpeänä, että sivumäärässä mitattuna huhtikuu oli minulle mittaushistoriani paras kuukausi printtikirjojen osalta! Harmi, etten ihan päässyt ylittämään maagista 4000 sivun rajaa, mutta ehkä senkin aika tulee vielä joskus. Sen sijaan äänikirjojen kanssa elän edelleen suvantovaihetta. Kun en juuri liiku missään, se tietysti näkyy kuunteluajoissa.

Kuukauden ehdottomia hittejä olivat säeromaani Dodo, trilogian upea päätösosa Tinasotamiehet, tietokirja Hukkuneet, luonnollisesti kolmas kuvitettu Potter-kirja sekä kovasti odottamani Pukija. Äänikirjoista ehdoton suosikkini oli Näkymättömät naiset, jossa käsitellään miten monella eri tavoin naiset on sivuutettu yhteiskuntaamme rakentaessa. Myös Hercule Poirot -sarjan aloittaminen äänikirjana osoittautui loistavaksi päätökseksi.

Toukokuussa aion tarttua vielä muutamiin kevään uutuuskirjoihin (sain juuri käsiini Sarah Crossanin Kuunnousun!!), mutta aion myös antaa yhä enemmän aikaa vanhempien teosten lukemiseen. Yritän purkaa kirjastosta lainaamieni kirjojen lukuruuhkaa ja ehkä jossain vaiheessa tarttua jopa niihin hyllynlämmittäjiin. Ja tietysti siirryn eteenpäin taikamaailmassa yhteisen lukumaratonimme myötä. Veikkaan, että toukokuusta tulee hyvä lukukuukausi. Aion pötkötellä paljon parvekkeellamme, vaikka sitten toppatakki päällä, jos ei muuten tarkene.

Huhtikuussa luin…
J.S. Meresmaa: Dodo*
Timo Kalevi Forss: Unohtumattomia kirjeitä Suomesta*
Valentina Camerini & Veronica Carratello: Gretan tarina
Sarah Crossan: Toffee
Anniina Mikama: Tinasotamiehet*
Taina Tervonen & Anna Autio: Hukkuneet
Siri Kolu: Villitalo
Niillas Holmberg: Jalkapohja
J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Azkabanin vanki
Enni Mustonen: Pukija*
Meg Cabot: Prinsessapäiväkirjat
Meg Cabot: Prinsessa parrasvaloissa
Meg Cabot: Rakastunut prinsessa
Meg Cabot: Prinsessa ja koko valtakunta
Meg Cabot: Prinsessa pukeutuu pinkkiin

Yhteensä 15 kirjaa, joissa 3800 sivua

Huhtikuussa kuuntelin…
Caroline Criado-Perez: Näkymättömät naiset
Candace Bushnell: Sinkkuelämää
Agatha Christie: Lentävä kuolema

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät noin 27 tuntia.

Blogissa jyräsivät tässä kuussa vanhemmat postaukset. Luetuimpien kolmen kärjessä ovat lukupiirikysymykset, äänikirjanlukijan ominaisuudet ja maaliskuun luetut. Vasta neljäntenä ja viidentenä tulevat Minnan teksti YA-kirjallisuuden toistuvista juonikuvioista sekä Lauran arvio J.S. Meresmaan Dodo-säeromaanista. Poikkeusolojen vuoksi postaustahtimme hidastui huhtikuussa ihan merkittävästi ja jätimme perinteisen lauantaipostauksen tekemättä jopa kolmena viikonloppuna. Lisäksi suuri osa kuun teksteistä oli ihan puhtaita arvioita, jotka perinteisestikin keräävät vähemmän lukukertoja kuin aihepostaukset, joten luetuimpien top-5-listauksessakin on tässä valossa järkeä.

Sen sijaan olimme kuitenkin aivan liekeissä muissa kanavissamme! Instagramissa meille tuli kuun lopulla 1900 seuraajaa täyteen ja aloimme jo valmiiksi suunnitella suuria 2k partyja. Lisäksi HP-maratonin maanantaisiin keskustelupostauksiin on tullut niin valtavasti pitkiä, pohdiskelevia kommentteja, että ensinnäkin, ne ovat täyttäneet meidät riemulla ja toisekseen, vaatineet paljon aikaa ja energiaa vastata. On ihan parasta, että maratonin kolmannella kuukaudella edelleen aktiivisia osallistujia on niin paljon! Youtuben puolella Laura taas osallistui muun muassa Stay at Home Reading Rushille ja julkaisi neljässä päivässä neljä lukuvlogia, sekä yli 45 minuuttia pitkä vlogin Harry Potter ja Azkabanin vangista!

*Kirja saatu kustantajalta.

4 thoughts on “Huhtikuussa luimme järkälemäisiä kirjoja ja rikoimme (jälleen!) lukuennätyksiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s