Vipitön kiitos kirjagrammaajille, kirjabloggareille ja kirjatubettajille – Ilman teitä elämä olisi aika paljon harmaampaa!

Kun kolme ja puoli vuotta sitten olimme pystyttämässä Minnan kanssa Bibbidi Bobbidi Bookia, pohdimme mitä some-kanavia tuore blogimme tarvitsee. Facebook-sivu tuntui tarpeelliselta, sillä sitä kautta voisimme markkinoida tekstejämme. Twitter-tiliä emme perustaneet, sillä henkilökohtaisten tilimme tuntuivat riittävältä panostukselta siihen somenurkkaan. Youtubenkin ottaisimme jossain vaiheessa haltuun, sillä alusta asti oli tarkoituksena tuottaa kirjasisältöjä muutenkin kuin pelkkien tekstien avulla. Minna oli myös vankkumaton kannassaan, että blogimme tarvitsee ehdottomasti myös tilin Instagramiin. Itsehän en tuolloin tiennyt mikä bookstagram on, mutta hyppäsin Minnan vanavedessä kirjakuvien maailmaan.

Tänä viikonloppuna olen pyörittänyt Aamin IG-tiliä, sillä käynnissä on nelipäivänen #aamilukumaraton. Jälleen kerran olen herkistynyt siitä, miten ihana ja kannustava tunnelma kirjasomessa vallitsee. Siinä missä monissa muissa Instagramin kolkissa valutaan helposti haukkumisen ja piikittelyn kierteeseen, kirjagramin puolella kirjoista intoillaan yhdessä ja etenkin näin lukumaratonin aikana tsempataan toisia. Vaikka tekstit ja kuvat keskittyvät pääsiassa kirjoihin ja lukemiseen, jaetaan siinä ohessa hyvinkin henkilökohtaisia pohdintoja. Olen keskustellut viime kuukausien aikana muiden kirjagrammaajien kanssa niistä elämän suurimmista peloista ja kivuista, mutta toisaalta taas ollut vilpittömän onnellinen, kun erään bookstagrammaajan lukumaraton keskeytyi yllätyspolttareiden vuoksi.

Olen jo pitkään pelännyt, milloin suomalainen kirjasome kasvaa niin isoksi, että sinne päätyvät myös öykkäröijät ja häiriköt. Ne, jotka haastavat tahallaan riitaa ja menevät kommenteissaan henkilökohtaisuuksiin. Tai mistä minä tiedän, vaikka joku olisikin jo kokenut kirjasomen puolella kahnausta ja kitkaa, mutta itse olen tältä onneksi toistaiseksi välttynyt. Tavallaan tekisi mieli olla aivan hiljaa koko ihanasta kirjasomesta. Vetää ovi takanaan kiinni ja hiljaa hyssytellä niin ettei uutta väkeä löytäisi paikalle. Olisimme ikuisesti turvassa. Mutta en minä sitä halua! Tahdon, että aivan jokaisella on mahdollisuus löytää kirjagram, kirjatube, kirja-aiheiset podcastit ja kirjablogit! Haluan, että kirjainnostus ja tämä välittävä tunnelma tavoittaa mahdollisimman monet. Sillä kirjakeskustelua tämä maailma kaipaa!

Julkaisin työblogissani tällä viikolla listan lukusuosituksista. Eräässä Twitter-kommentissa kiiteltiin laajaa lukumakuani. Hämmästyin, en nimittäin pidä lukutottumuksiani kovin laaja-alaisina. Mutta kun tarkemmin tarkastelin tuota listaa, niin kyllähän siinä kieltämättä on vaikka ja minkälaisia kirjoja. Omien lukutottumusteni rikastumisesta voin jälleen kerran kiittää kirjasomea! Ilman sitä tankkaisin varmasti suurimmaksi osaksi niitä 3,5 tähden viihdekirjoja, joihin on helppo tarttua kivan kannen takia. Niilläkin on paikkansa, mutta olen suunnattoman iloinen, että olen rohkaistunut esimerkiksi sarjakuvien ja tietokirjojen ääreen. YA-kirjallisuuden löytyminen oli puolestaan käännekohta, joka ravisutteli kirjamakuani ikuisiksi ajoiksi!

Tässä lukumaratonin viimeisellä neljänneksellä olen valtavan täynnä iloa. Siksi haluan kiittää ihan jokaista kirjagrammaajaa, kirjabloggaajaa, kirjatubettajaa ja muita kirjasomen parissa ahertavia! Ja totisesti haluan kiittää myös kaikkia teitä, jotka ette tuota omaa sisältöä, mutta seuraatte kirjakanavia ja jopa osallistutte keskusteluun kommenttiosioissa.

Lauantaina vedimme Ullan kanssa lukusprintin Aamin IG-livessä. Idea on varsin simppeli ja itse asiassa vähän hupsu. Vaihdamme liven aluksi omia lukukuulumisia ja sitten hiljenemme puoleksi tunniksi lukemaan kameroiden edessä kukin tahollaan. Ja vaikka idea on tosiaan hieman hullunkurinen, on lukusprintteihin ollut ilo osallistua. On upea tunne tietää, että siellä omissa sohvannurkissaan ja peitonmutkissaan myös muut ihmiset keskittyvät lukemiseen juuri samalla hetkellä kuin minäkin. Että vaikka emme ole fyysisesti lähekkäin, teemme tätä yhdessä. Se tuntuu arvokkaalta!

allekirjoituslaura

Jos haluat mukaan lukusprinttailemaan, saavu tänään Aamin IG-liveen klo 18! Siellä me jälleen luemme yhdessä!

5 thoughts on “Vipitön kiitos kirjagrammaajille, kirjabloggareille ja kirjatubettajille – Ilman teitä elämä olisi aika paljon harmaampaa!

  1. Kiitos ❤ Tuntuu, että tämä on itse itseään ruokkiva harrastus. Välillä on niitä hetkiä, kun ei meinaa keksiä mitään kirjoitettavaa/sanottavaa, mutta kun kirjallisuutta ja lukemista hetkeksi pysähtyy miettimään, alkaa ideoita kuplia. Itselleni tärkeintä on välittää omaa kirjainnostusta, ja on aivan mieletöntä, kun se tarttuu muihinkin.

   Tykkää

 1. Juuri tämä positiivinen yhteisöllisyys on ollut yhtenä syynä siihen, että olen perustanut oman kirjagramtilin! Haluan myös omalta osaltani kiittää kaikkia teitä kirjabloggaajia ja kirjagrammaajia siitä, että teidän avulla olen myös löytänyt lukemisen ilon uudestaan. ❤️

  Tykkää

  1. Tämä on kyllä paras palaute mitä voi saada ❤ Itsellekin se aika, kun lukuinto löytyi jälleen vuosien tauon jälkeen oli aivan maaginen. Ja niin hienoa, että olet kanssa lähtenyt mukaan kirjagramiin! Se on polku, joka varmasti ruokkii lukuintoa entisestään

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s