Toukokuu oli viiden tähden kirjojen kuukausi – luimme yhteensä yli 5000 sivua

Minna: Toukokuu osoittautui kirjojen määrällä mitattuna huhtikuuta paremmaksi, mutta toisaalta sivumäärä ei ole kuin nelisensataa sivua viime kuuta suurempi – ja huhtikuussa luin yhteensä vain neljä kirjaa, kun toukuussa meni puolet enemmän! Luin omasta mielestäni toukokuussa poikkeuksellisen paljon arvostelukappaleita (jopa neljä!) ja oman hyllyni kirjoja. Taklasin myös yhden hyllynlämmittäjän eli Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras, joka oli viiden tähden lukukokemus!

Toukokuussa edistin myös yhtä koko vuoden tavoitettani eli luin jälleen yhden Jane Austenin teoksen. Kasvattitytön tarina on tähän mennessä yksi huonoimpia Austeneita, mitä olen lukenut ja sen loppuun saattaminen oli suoranainen taistelu. Onneksi kuukautta rytmittivät erinomaiset lukukokemukset muun muassa Harry Pottereiden ja Nevermoorin parissa. (En malttaisi odottaa Nevermoorin kolmannen osan ilmestymistä!)

Kesäkuun aikana toivon, että ehdin lukemaan muutamia kevään aikana aloittamiani sarjoja loppuun, kuten Cassandrs Claren Infernal devices -sarjan. Lisäksi Mikaman teoksen jatko-osat polttelisivat hyllyssä. Myös hyllynlämmittäjissä olen auttamatta jäljessä, vaikka olen niitä saanut luettua aivan yllättävän paljon. Pääsen kesälomalle vasta heinäkuun puolivälissä, mutta uskon silti, että kesäkuusta tulee hyvä lukukuukausi!

Toukokuussa luin…
J. K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Liekehtivä pikari
Silja Annila, Sanna Pekkonen & Kaisa Uusitalo: Tekoja nyt! Maailmanpelastajan käsikirja*
Nelli hietala: Sisar hento Martikainen*
Jane Austen: Kasvattitytön tarina
Leena Sainio: Särmää serenadissa*
Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras
Jessica Townsend: Meinioseppä – Morriganin kutsumus (Nevermoor #2)
Kalle Kinnunen & Matti Rämö: Hymypoika – Dome Karukosken tie Lepsämästä Hollywoodiin*

Yhteensä kahdeksan kirjaa, joissa 2463 sivua.

Toukokuussa kuuntelin…
Minna Huotilainen & Leeni Peltonen: Uuden ajan muistikirja
Johanna Vehkoo: Valheenpaljastajan käsikirja
Maiju Voutilainen: Itke minulle taivas

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät vajaat 11 tuntia.

Toukokuun luetut 2020

Laura: Helmeilevän huhtikuun jälkeen toukokuu alkoi hieman tahmaisesti, etenkin kun olin juuri ennen vappua kiskaissut 24 tunnin lukumaratonin, joka tuntui vievän valtaosan lukemisenergiaani. Onneksi luku-uuvahdus jäi hyvin lyhyeksi ja pääsin pian jälleen kunnolla kirjojen makuun.

Toukokuu oli minulle ennen kaikkea vanhojen suosikkien kuukausi. Luin tietysti Harry Potter ja liekehtivä pikari -kirjan kuvitetun version lukumaratoniamme varten, mutta lisäksi luin neljä ensimmäistä kirjaa Artemis Fowl -sarjasta, johon suhtauduin nuorempana pakkomielteisesti. Tai ehkä suhtautumiseni kyseisiä kirjoja kohtaan on edelleen hieman maanista, sillä päädyin antamaan kaikille neljälle kirjalle viisi tähteä. Sarjan neljä viimeistä osaa ovat lukulistani kärkipaikoilla.

Muita erinomaisia kirjoja toukokuulta olivat Piia Leinon Yliaika, Stephanie Garberin Finale, Sarah Crossanin Kuunnousu sekä Thomas Taylorin Malamanteri. Toukokuu oli minulle erinomaisten kirjojen kuukausi!

Kesäkuussa lomailen viikon verran ja tarkoituksena olisi siirtää etätoimitus kesäkotiimme. Kauhistelen jo sitä määrää kirjoja, joita aion mukanani raahata. Luvassa olisi ainakin parin kirjasarjan saattamista loppuun, muutamien kirjastosta lainaamieni kirjojen pikalukua (en ole tottunut tähän että niitä lainaamiaan teoksia pitää palauttaa!) sekä kesäfiilikseen sopivien kirjojen nautiskelua. Odotan innolla!

Toukokuussa luin…
Stephanie Garber: Finale
Heidi Silvan: Puhu, Nelli, puhu
Sarah Crossan: Kuunnousu*
Thomas Taylor: Malamanteri*
J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja liekehtivä pikari
Eoin Colfer: Artemis Fowl
Piia Leino: Yliaika*
Eoin Colfer: Tehtävä pohjoisessa
Eoin Colfer: Ikuisuuskoodi
Eoin Colfer: Opalin kosto

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 3234 sivua.

Toukokuussa kuuntelin…
Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja
Kevin Kwan: Ökyrikas tyttöystävä
Mirva Saukkola: Silkkiä, safiireja ja salaisuuksia
Sally Rooney: Normaaleja ihmisiä
Agatha Christie: Vaarallinen talo
Hanna Velling: Kutsumaton

Yhteensä kuusi kirjaa, jotka kestivät melkein 50 tuntia.

Blogissa toukokuu oli hieman edellisiä kevätkuukausia vilkkaampi. Vanhoista tutuista postauksista luetuimpien tekstien listan kärkipaikalle kiilasi 18 kysymystä, joilla saat lukupiirikeskustelun varmasti käyntiin. Sitten vuorossa olikin uusia postauksia, sillä Lauran teksti Vipitön kiitos kirjagrammaajille, kirjabloggareille ja kirjatubettajille – Ilman teitä elämä olisi aika paljon harmaampaa! kiinnosti monia, samoin kuin yhteinen katsauksemme huhtikuussa lukemiimme kirjoihin.

Vanhemmista postauksista kiinnostivat lisäksi Minnan Haluaisitko lukea romaaneja englanniksi? 3 vinkkiä aloittamiseen sekä Lauran arvio Enni Mustosen Pukija-kirjasta.

Toukokuussa järjestimme yhdessä Anniinan ja Ullan kanssa nelipäiväisen Aami-lukumaratonin, joka herätti ihanasti kirjapörinää etenkin Instagramissa. Youtube-kanavamme ohitti kuun vaihtuessa 700 tilaajan rajapyykin ja Instagram-tilillämmekin on vihdoin 2000 seuraajaa (ette edes arvaa kuinka pitkään tuo luku oli ihan vain pikkuista vajaa)! Kiitoksia kaikille kanaviemme ahkerille tilaajille ja seuraajille!

Kesäkuu alkoi rytinällä, kun Aami-kollektiivin yhdessä työstämä Kirjagrammaajan käsikirja julkaistiin! Voit käydä ostamassa omasi hintaan 9,90 euroa Oma huone -verkkokaupasta.

*Kirja saatu kustantajalta.

One thought on “Toukokuu oli viiden tähden kirjojen kuukausi – luimme yhteensä yli 5000 sivua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s