Pääsen viimein kesälomalle – tässä kaikki kirjat, jotka pakkaan mukaan mökille

Kesäloma on vihdoin täällä!!! (Tai siis huomenna, mutta anyway, tosi lähellä!!) Ymmärrän hyvin, että monelle muulle tämä saattaa vaikuttaa aika myöhäiseltä ajankohdalta lomailuun, mutta siihen on syynsä. Olemme ensimmäistä kertaa ikinä aviomieheni kanssa samaan aikaan kesälomalla. Viime kesänä lomailimme toki yhdessä, mutta järjestettiin myös häät, joten siinä tohinassa ei juuri ehditty viettää aikaa mökillä tai ylipäätään rauhoittua lainkaan.

Tänä kesänä meidän piti käydä festareilla ja lähteä johonkin reissuun, mutta ilmeisistä syistä näitä suunnitelmia ei nyt päästä toteuttamaan. Ollaan sen sijaan suunniteltu, että pakataan kimpsut ja kampsut ja suunnataan miehen vanhempien mökille ainakin yhdeksi kokonaiseksi viikoksi, jossei jopa pidemmäksi ajaksi. Suunnitelmissa on uimista, saunomista, veneilyä, hyvää ruokaa, ehkä vähän jotain rakennusprojektia – mutta kaikki tämä ilman aikatauluja ja fiilispohjalta!

Aion pakata mukaan ison kasan kirjoja (ainakin Ikea-kassillisen) ja toivon, että lukuvire pysyy yllä myös lomalla. En ole mikään TBR-listojen orjallisin noudattaja, mutta niitä on kivaa suunnitella, joten rykäisin teille kokoon edes joitakin ajatuksia siitä, mitä meinaan mökillä lukea. Nämä on osittain valittu mielenkiinnon ja osittain lukutavoitteiden saavuttamisen perusteella. Pidemmittä puheitta hypätään listalle!

 1. Thomas Hardy: Far from the madding crowd
  Hardyn klassikko on yksi tämän vuoden hyllynlämmittäjistäni. Tällä kyseisellä pokkarilla on erityinen paikka sydämessäni, sillä ostin sen pääsykoereissulla Jyväskylässä kesällä 2013 – ja päädyin lopulta asumaan ja opiskelemaan kaupunkiin.
 2. Neil Shusterman: Thunderhead
  Luin alkuvuodesta The Arc of Scythe -trilogian aloittavan Scythe-kirjan ja olin hitaasta alusta huolimatta lopussa aivan myyty. Tarinan maailma on uniikki, sillä tässä dystopiassa kuolema on voitettu ja ihminen voi kuolla vain, jos viikatemies tulee hänet hakemaan.
 3. Kiera Cass: The Siren
  Valinta-sarjan kirjailijan teos kuulostaa täydelliseltä lomalukemiselta. Kansitekstin mukaan kirjassa on tyttö, jolla on salaisuus, hänen unelmiensa poika – mutta heidät erottaa meri. Jos teos jatkaa Valinta-sarjasta tutulla linjalla, tiedossa on paljon draamaa.
 4. Brandon Sanderson: Ajan sankari
  Usvasyntyinen-sarjan kolmas osa on aivan lukulistani kärkipäässä. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat olleet aivan huikeita. Maailma on hienosti rakennettu, hahmot ovat syviä ja monipuolisia ja taikuusjärjestelmä omaperäinen. En malta odottaa sarjan lopetusta!
 5. Anniina Mikama: Huijarin oppipoika
  Olen täysi myöhäisherännäinen Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras -sarjan suhteen (Laura on hehkuttanut sitä jo vaikka kuinka kauan), mutta ensimmäisen kirjan luettuani olin täysin hurahtanut. Vau, mikä fantasiasarja! Toinen ja kolmas osa polttelevat jo hyllyssä.
 6. Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
  Tässäpä on teos, joka on istunut hyllyssäni useamman vuoden. Rakastin, rakastin, rakastin Six of Crowsia, mutta jostain syystä sen kakkososa on jäänyt lukematta. Täytynee tosin lukea juonisynopsis ensimmäisestä osasta ennen tämän pariin hyppäämistä.
 7. Leigh Bardugo: Wonder Woman – Warbringer
  Tämän teoksen lukemisen olen aloittanut jo viime kesänä, mutta en koskaan päässyt loppuun saakka. Tämä on myös yksi hylläreistäni, joten jos tämän saisi tahkottua, tulisi lukuhaasteita edistettyä aika mukavasti!

Millaiset lukusuunnitelmat sulla on loppukesäksi?

One thought on “Pääsen viimein kesälomalle – tässä kaikki kirjat, jotka pakkaan mukaan mökille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s