Yhteensä 15 videota: Heinäkuu oli suuri lukuvlogikuukausi!

Jos jokin asia elämässäni pitää minut kiinni kalenterissa, se on näiden kuukausikatsausten kirjoittaminen. Heinäkuu on takana ja elokuu edessä, joten on syytä katsoa taaksepäin ja muistella, millaisia videoita sitä tulikaan heinäkuussa julkaistua.

Heinäkuuta hallitsi pitkälti seitsemän päivän mittainen Reading Rush -lukumaraton, johon osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tuon viikon seitsemän lukuvlogia muodostivatkin lähes puolet viime kuukauden videoista! Heinäkuussa kipusimme myös hyvin lähelle 800 tilaajan rajaa. Tätä tekstiä kirjoittaessa tuo maaginen rajapyykki on enää viiden tilaajan päässä. Jokohan nyt elokuussa olisi uuden sataluvun aika?

Heinäkuu alkoi kuten lähes kaikki muutkin kuukaudet eli edellisen kuun lukusaldon tarkastelulla. Kesäkuussa luin sivumäärällisesti ihan mukavasti, mutta kuukausi ei tarjonnut kovin suuria lukuelämyksiä. Lupaavilta vaikuttavat kirjat olivatkin kädenlämpöisiä enkä saanut sellaisia lukukiksejä kuin olin odottanut.

Kirjasomen vuodenkiertoon kuuluu ehdottomasti Mid Year Book Freak Out Tag, joka antaa hyvän tekosyyn pohdiskella alkuvuoden parhaita lukukokemuksia ja hieman jopa säikähtää loppuvuoden kunnianhimoisia lukusuunnitelmia.

Syyslukija ja Kymmenes kirjain -kanavilla lanseerattiin aivan ihana Muumilaakson lukuhaaste, johon halusin tietysti itsekin mukaan. Nyt lukuhaasteen viimeisellä viikolla täytyy tosin tunnustaa, että haaste jäi Reading Rushin ja muiden loppukuun kiireiden jalkoihin enkä tällä hetkellä tiedä ollenkaan, kuinka monta haastekohtaa olen suorittanut. Ainakin osan, siitä olen varma! Osallistumme myös IG-tilillämme lukuhaasteen viimeisen viikon kuvahaasteeseen.

Kuten kuka tahansa aikuinen ihminen, jota äiti ja isä eivät ole patistamassa pehkuihin, päätin jälleen valvoa 24 tuntia putkeen. Syy oli selvä: edellinen vuorokauden mittainen Prinsesspäiväkirjat-lukumaratoninioli päättynyt sarjan puoliväliin, joten olihan tuo sarja nyt luettava loppuun! Niinpä eräänä yönä kesäkodissamme heräsin kolmelta aamuyöllä ja aloitin taistelun nukahtamista vastaan.

Harry Potter ja Feeniksin kilta tarjoaa sarjan aiempia osia huomattavasti synkempiä juonikuvioita, ja niihin paneuduin tarkemmin #bibobookhpmaraton-lukuvlogissa. Ihan hassua ajatella, että yhteinen lukumaratonmatkamme on aivan pian ohi!

Käytin eräänä viikonloppuna kunnioitettavan tuntimäärän kahlatakseni läpi kustantamoiden syyskatalogit. Eniten odottamani kirjat listasin tänne blogiin, mutta kun kiinnostavia uutuuksia oli niin paljon, kuvasin oman videonsa vielä 20 kirjasta, jotka jollain ilveellä toivoisin mahduttavani lukulistalleni. Kannattaa muuten mennä äkkiä tekemään varaukset kirjastoon, jonot syksyn suosituimpiin uutuuksiin venyvät nimittäin koko ajan!

Reading Rush -lukumaratonissa on tosiaan tarkoitus lukea viikon aikana kirjoja seitsemään haastekohtaan. Tällä videolla esittelen TBR-listani, ja pääsette muun muassa seuraamaan, miten toteutin haastekohdan ”kirja, jota kosket ensimmäisenä”.

Ja niin lähti liikkeelle seitsemän päivän lukuvlogiputki. Maanantai valkeni kesäkodissamme, jonka rauhassa kirjoitin viikon ensimmäisenä työpäivänä tekstiä kepeästi parin työpäivän edestä. Ihastuin myös kovasti Roald Dahlin Matildaan ja kopion erään kirjan kansikuvan mökkirannassamme.

Tiistai oli hieman poikkeava päivä, sillä pääsin pitkästä aikaa juttukeikoille! Ajelin siis autolla ympäri Kanta-Hämettä. Työjuttujen lisäksi vein häämekkoni ompelijalle ja auton katsastukseen. Päivän huipensi tietysti glamourlounas Citymarketin parkkihallissa.

Keskiviikkona seikkailut jatkuivat, tosin menopelinä oli vaihteeton pyörä ja suuntaa Renko. Edellisen päivän kammottava myrsky oli jättänyt muutaman hankalan yllätyksen matkalle, mutta perille päästiin, joskaan ei kuivin jaloin.

Torstaina oli aika tunnustaa, että kaikki suuret seikkailut olivat vieneet niin paljon aikaa itse lukemiselta, että olin pahasti jäljessä aikataulusta. Päivän lukulistalla oli erinomainen sarjakuva sekä seuraava Artemis Fowl.

Perjantaina iloitsin alkavasta viikonlopusta, saunoin ja muistutin positiivisen palautteen tärkeydestä. Artemis Fowl tarjoili jälleen myös kauniin kädenojennuksen tällaiselle suomalaiselle fanitytölle.

Lauantaina pyhitin monta tuntia lukemiselle saadakseni Artemis Fowlin vihdoin luettua loppuun. Ja jestas millainen lukukokemus se olikaan! Itkin, nauroin ja huusin ahdistuneena kirjan ääressä. Tämän lukuseikkailun jälkeen oli todella vaikeaa tarttua yhtään mihinkään toiseen kirjaan.

Sunnuntai oli lukumaratonin viimeinen päivä, joten suunnitelmissani oli lukea päätökseen lukuhaasteen loputkin kirjat. Samalla pääsimme pohdiskelemaan vanhaa viisautta, jonka mukaan päivä vaihtuu vasta, kun on mennyt nukkumaan. Ainakin lukuhaasteissa.

Juuri kun olin selvinnyt suunnilleen kunnialla edellisestä lukuhaasteesta, aloin punoa suunnitelmia seuraavan haasteen varalle. Ja millaisia suunnitelmia! Magical Readathonin toinen osa sijoittuu elokuulle, ja kunnianhimoinen urasuunnitelmani vaatii lukuennätysten tekemistä. TBR-pinoa on helppo kasata, mutta vasta elokuun lopulla näemme, selvisinkö itselleni asettamista tavoitteista.

allekirjoituslaura

Mikä oli sinun suosikkisi elokuun videoista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s