Lukuvinkkejä, teatteritärppejä ja matkaopas kirjasomeen – Tiesitkö, että pohdiskelen taidetta ja kulttuuria myös työblogissani?

Osa teistä varmasti jo tietääkin, että olen maaliskuun lopusta alkaen ollut ammattibloggaaja. No ainakin tavallaan. Maaliskuun 26. päivänä julkaisin ensimmäisen tekstini Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla ilmestyvässä Aitiopaikka-blogissa, joka keskittyy taiteeseen ja kulttuuriin. Osa tuon työblogini aiheista on ollut sellaisia, jotka olisin hyvin voinut julkaista myös täällä Bibbidi Bobbidi Bookin puolella, joten päätin nyt vinkata teille muutaman lukemisen arvoisen tekstin, jos työblogini olet onnistunut aiemmin täysin ohittamaan.

Kuusitoista syksyn näytelmää ja musikaalia, jotka haluaisin palavasti nähdä
Olen viimeksi istunut teatterin mukavilla penkeillä suunnilleen puoli vuotta sitten, joten ikävä pimennettyihin saleihin alkaa olla kova. Kävin läpi syksyn teatteritarjontaa ja valikoin huikeiden esitysten joukosta muutaman oman lempparini. Jotenkin ajatus suurista tapahtumista tuntuu edelleen hieman pelottavalta, mutta katsotaan, mihin suuntaan tilanne tästä ehtii vielä kehittyä. Ainakin teattereissa on otettu sekä asiakkaiden että työntekijöiden turvallisuus tosissaan. Olen jo useammassakin yhteydessä hehkuttanut Helsingin Kaupunginteatterin turvallisuustoimia, jotka ovat ihan totisinta totta, eivät vain näennäistä oman kilven kiillotusta.

Laadin pettämättömän lukulistan kesälomani varalle
Elokuun eli samalla kesälomani lukusuunnitelmat kävivät varsin selviksi Magical Readathonin tbr-videosta, mutta kokosin pienen otoksen lukupinoon haalimistani kirjoista myös työblogini puolelle.

Löysin listan maailman tuotteliaimmista kirjailijoista ja kauhistuin
Kirjoittaessani esseetäAgatha Christiestä törmäsin tietoon, että kirjailijan teoksia olisi myyty kaksi miljardia kappaletta. Se pysäytti! Kaksi miljardia, se on ihan huima määrä! Asiaa pohtiessani päädyin niinkin hedelmälliselle sivustolle kuin Wikipediaan, mutta se totisesti sai minut pohtimaan kirjailijoita jotka A) ovat nousseet myyntilistojen kärkeen huimilla kirjamyynneillä ja/tai B) ovat kirjoittaneet kymmeniä ja taas kymmeniä teoksia.

Kesän kiinnostavin kulttuurikohde löytyy purkamista odottavasta kerrostalosta Keravalta
Eräänä kesäisenä viikonloppuna pyöräilin Helsingistä Keravalle katsomaan taidetta. Ehkä hieman yllättävä lause, mutta Kerava tarjosi minulle tosiaan mielettömimmän taide-elämyksen hetkeen. Ja sanoisin tämän, vaikka korona ei olisi viime kuukausina laskenut kokemieni taidehetkien määrää minimiin. Purkutuomion saaneen kerrostalon kätköihin oli luotu aivan omanlaisensa universumi.

Viisi silmiä avaavaa kirjavinkkiä ei-valkoisilta kirjailijoilta
Halusin kantaa oman korteni kekoon ja jakaa kirjavinkkejä ei-valkoisilta kirjailijoilta. Tässä suhteessa minulla olisi itsellänikin petrattavaa, joskin tällainen kirjatarjonta on hyvin rajallinen, kun luen pääsääntöisesti suomeksi.

Yli kaksitoista kirjaa, jotka sinun kannattaa lukea
Toukokuussa vinkkasin järjettömän kasan luettavaa. Oli muuten jännä huomata, kuinka laajaksi oma lukumakuni on viime vuosina kehittynyt. En sitä siis itse tajunnut, mutta kun asia minulle osoitettiin, olin siitä hyvin iloinen. On paljon helpompi jakaa muillekin lukuvinkkejä, kun omalle yöpöydälle päätyy monenlaista kirjallisuutta.

Luulitko että lukeminen on yksinäinen harrastus? Nyt on viimeistään aika tutustua kirjasomeen
Koska kirjasome ei suinkaan ole kaikille tuttu, kirjoitin suhteellisen massiivisen postauksen kaikista näistä ihanista sosiaalisen median nurkkauksista, joissa olen saanut kokea kodikkuuden ja innostumisen tunteita viime vuosien aikana. Toivottavasti moni muukin löytää kirjablogien, kirjagramin, kirjapodcastien ja kirjatuben taian.

allekirjoituslaura

One thought on “Lukuvinkkejä, teatteritärppejä ja matkaopas kirjasomeen – Tiesitkö, että pohdiskelen taidetta ja kulttuuria myös työblogissani?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s